Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Pyynikkijuoksu 28.4.2013 Tampereella


Recommended Posts

Parin skippauksen jälkeen vakavassa harkinnassa mulla. Tämä on tosin kriittinen hetki T-3 viikkoa maratoniin. Siis perinteinen viimeisen kovan/kovimman pitkän - tai valmistavan puolikkaan kohta. Hokasin liian myöhään, että Pyynikkijuoksussa on nykyään puolikaskin, tuli aiemmin ilmoittauduttua HCR:n. Muuutta olis tosissaan kova juttu saada kympin kisakin alle. Täällä hieno reitti + kova seura tulisi bonuksena.

Link to comment
Share on other sites

Tänne on ilmoittauduttu, ihan huippu tapahtuma. Mukana on ollut aiempina vuosina todella kovan tason menijöitä ja kärjessä on kyyti kylmää, tästä voi katsoa vähän tilastoja:

http://tu-38.sporttisaitti.com/pyynikkijuoksu/tilastot/

Hieman mietityttää vielä tuo lumitilanne siellä latupohjalla, saa nähdä kuinka ennättää sulaa parissa viikossa.

Link to comment
Share on other sites

Kävin juoksemassa tänään reitin läpi. Vielä oli jäätä lähinnä Tahmelantien vieressä kulkevalla latupohjalla kun sinne ei aurinko pääse paistamaan, mutta eiköhän nuo sulane ensiviikon loppuun mennessä.

Kävin tänään kiertämässä kympin reitin ja se oli tosiaan nyt jo erinomaisessa kunnossa. Jäätä tai lunta ei ole missään ja reitti ei ole edes kunnolla märkä. Huomisen aikana se ehtii vielä kuivua lisää. Sanoisin, että reitti on kisassa ihan huippukunnossa.

Yhden ongelman kyllä huomasin, eli siellä reitillä on aika paljon isoja ylämäkiä.

Mukaan on tarkoitus silti mennä.

Link to comment
Share on other sites

Pari päivää miettinyt josko tänne lähtisi ja aamulla päätin lähteä kellottamaan virallisen kympin ajan. Aika ei ole mitä toivoin mutta yksin juostu kympin ennätys parani muutaman sekunnin, joten kai tässä voi ihan tyytyväinen olla kun tuo reitti oli vielä raskaampi kuin osasin odottaa vaikka tiesinkin että kunnon mäkiä on tiedossa. Ihan paras mahdollinen suoritus ei kyllä ollut, mutta eipä tuohon mitenkään oltu valmistauduttukaan vaan alla melko raskas treeni viikko. Keli oli loistava ja reitti hyvässä kunnossa. Olisi kiva joskus syksyllä käydä kokeilemassa kymppi jollain nopeammalla reitillä. Osaako kokeneemmat juoksijat arvioida kuinka paljon hitaampi tuo reitti on "keskiverto" kymppiin verrattuna?

Tapahtumana ihan ok. Lähdössä olisin kaivannut jotain varoitusta ennen starttipistoolia. Jos sellaista oli niin ainakaan lähelle puoltaväliä ei mitään kuulunut.

Link to comment
Share on other sites

Minäkin olin siellä. Kympissä vierähti n. 42:32... Hieman ristiriitaiset tunnelmat. Tasaisemmalla reitillä lähtisin tavoittelemaan 40 minuutin alitusta, mutta hidastiko mäet tällä kertaa näinkin paljon. Ehkä ei. Mäkijuoksussa vielä opittavaa, liian passaillen taidan ylämäet mennä. Monen ohittajan tosin otin alamäissä kiinni! Keskisyke 171, joka taitaa olla sitä, mitä tämän mittaisessa kisassa olettaisinkin.

Link to comment
Share on other sites

Määkin sitten osallistuin vaikka perjantai-lauantai oltiinkin enemmän ja vähemmän kipeenä kuumeiden ja kurkkukipujen ansiosta. Reitistä ei löydy mitään moitittavaa. Loistava, kaunis ja sopivan mäkinen reitti. Kelikin hipo lähes täydellistä vaikka aamulla näyttikin että saattais vähän ripotella vettä sen viileän tuulen lisäksi. Ymmärrän kyllä ihmisiä, jotka eivät mäistä tälläsellä reitillä pidä, ohan se hauska kun meno tyssäsi välillä mäkiin kuin täi paskaan :) Mukavastihan ihmiset sai urkujaan auki ja vielä tietäen, että täällä on varsin turha odotella mitään huippu kovia ennätyksiä.

Järjestelyistä paha sanoa sillain mitään, tietty aikoja olisi voinut olla näytillä jossain seinillä. Ainakin itseltä meni täysin ohi, mutta luotetaan nettiin iltapäivän aikana. Oma kello lupaili 39 minuutin alitusta, mutta mistä näistä tietää :P Uran eka kymppi takana. Kiva oli nähdä hymyileviä ihmisiä! Ensi kertaan :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy