Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Tasotesti


jukka-64
 Share

Recommended Posts

Kuinka paljon vaikuttaa tasotestissä saatuihin aerobiseen,anaerobiseen ja maksimisykkeeseen,kun kuntotaso nousee.Kävin nimittäin kesäkuun alussa tasotestissä jossa saatiin arvot.aerk 159,anaerk 174,max syke 194.Kesä tuli näitten oppien mukaan harjoiteltua ja juoksuvauhditkin nousi.Mietin pitäisikö ensi kesää ajatellen käydä uudessa testissä,vai jatkaa näillä tasoilla.Mitenkä teillä ketkä olette käyneet useammin testeissä.

Link to comment
Share on other sites

Kyllähän ne kynnysarvot nousee kunnon kasvaessa. Voisin kuvitella että varsinkin harrastuksen alkuvaiheessa, kun kehitys on nopeaa, niin puolessa vuodessakin voi muuttua paljonkin.

Tavoitteelliselle kuntoilijalle varmaan 1-2krt vuodessa testissä on sopiva määrä.

Itse en ole toistaiseksi käynyt testattavana (tänä talvena olisi kyllä tarkoitus), joten paremmin tietävät korjatkoot.....

Link to comment
Share on other sites

Oot sä kyllä aikasemminkin ittees ulkoilluttanu kun oot tollaset testitulokset saanu. Ei noissa tapahdu mitään dramaattisia muutoksia nopeasti, että ihan hyvin voit vetää toisen kauden noilla samoilla sykerajoilla. Testaustapa vaikuttaa kyllä pikkasen noihin lukemiin, mutta jos testi tehtiin juosten niin eiköhän nuo pidä paikkaansa. Ammattilaiset tietysti testaa itteensä useasti vuoden aikana, mutta kovasti kuntoilevalle riittää ihan hyvin testi parissa vuodessa.

Link to comment
Share on other sites

Reilu 10 vuotta olen pyöräillyt töihin.n.2000km/kesä.Samoin hiihtoa n.500-1000km/talvi.Syksyllä 2004 aloittelin juoksua ja tämä kesä tuli harjoiteltua juoksija lehden 4h.ohjelman mukaan.Elokuussa juoksin ekan puolikkaan 2.03 ja Vantaalla piti juosta eka maratoni mutta kaksi paivää ennen Vantaata iski flunssa joten jäi toi eka maraton ensi kevääseen.Testaaja sanoi että peruskestävyys on hyvä minkä pohjalta on hyvä pikkuhiljaa lisätä vauhtia.Olin harjoitellut koko ajan ennen testiä peruskestävyyttä kun oletin max. sykkeen olleen matalampi laskin 220-ikä 220-40=180. Harmittaa tietenkin toi Vantaan maratonin peruuntuminen kesä oli mennyt ilman mitään ongelmia ja kunto oli kaikinpuolin hyvä,todennäkoisesti menen näitten arvojen mukaan ensi kesän ja taytyy katsoa ensi syksynä tilanne uudelleen. :heilutus

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy