Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Sign in to follow this  
jartsapuikko

Vesitiiviit kuulokkeet uintiin

Recommended Posts

Alkaa pelkkien kaakelien tuijottaminen veden lotinassa tökkimään ja ajattelin piristää uintisessioita kuulostelemalla musiikkia uidessa. Nykyään on jo jonkin verran valikoimaa noissa uintiin soveltuvissa kuulokkeissa/soittimissa, mutta osaatteko suositella jotakin merkkiä, vai meneekö tämä kategoriaan turhuuksian turhuus?

Ennen kuin kukaan alkaa tuomitsemaan, niin tällä voisi saada lisää tehoa treeneihin, ainakin juoksussa ja fillaroinnissa musiikki auttaa omaan suoritukseen.

-j

Share this post


Link to post
Share on other sites
Eli tuommosia. Taannoin oli muuten muistaakseni Kuningaskuluttajassa soittimia kilpauimareiden testissä, oli vähän vaihtelevia tuloksia ja aika harva piti mitään vehkeistä optimaalisena omaan uintikäyttöönsä. Noita X-1:siä siinä ei tainnut muistaakseni olla vaan kotimaan markkinoilla silloin olleita merkkejä. Muokattu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jaathan sinä harjoituksen osiin? Useimmille pelkkä kelailu yhtäjaksoisesti on aika myrkkyä. Myös jos tekniikkasi ei ole ihan täydellinen niin useimmilla siinä on ihan tarpeeksi mietittävää uinnin aikana. Näillä jutuilla saa aika paljon enemmän irti uinnista. Itsellä kun tuo uintipuoli ei ole mitenkään loistavasti hallussa niin yleisesti ottaen tekniikan keskittyminen auttaa altaassa viihtyvyyteen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jotain jakoa olen tehnyt, esim. alkulämmöt, vaparia, pullareita, potkuja laudan kanssa, ym. mitä milloinkin. Tekniikka ei varmasti ole lähelläkään täydellistä (vaan melko kaukana siitä), mutta mitä enemmän sitä ajattelee, niin sitä tylsempää siitä tulee. Veto, työntö, potku, hapenotto ja siihen vielä matkan laskeminen, niin onhan se välillä vähän tylsää. Musiikki on aina ollut lähellä sydäntä ja mukana urheilussa, niin miksi ei myös uinnissa kun se nykyään on mahdollista..

-j

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nykyään on jo jonkin verran valikoimaa noissa uintiin soveltuvissa kuulokkeissa/soittimissa, mutta osaatteko suositella jotakin merkkiä

Väittävät että tuo on markkinoiden paras, saa palauttaakin jos ei ole täysin tyytyväinen. Ei omakohtaista kokemusta. Toimii siis ilman kuulokkeita.

http://swimsmooth.com/finis-swimp3.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

Johan pamahti hi-techin puolelle.. Taaskaan ei ole ihmisen päätöksentekoa helpoksi tehty. Tuollaiset pitää melkein ostaa periaatteella "ai sä kuuntelet musaa vielä jeesuksen aikaisilla korvakuulokkeilla", vaikka ei noita kyllä muualla voi käyttää kuin vedessä.. Ellei halua lähteä lenkille uimalaseja korvaavan pannan kanssa. Youtubesta löytyi muutama arviointi, kovasti kehuvat, miten paljon mahtaa olla maksettua puhetta..

-j

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itselläni on Speedon uusin Mp3 soitin, mikä lie aquabeat 2.0 tms. Laite on rakenteeltaan ja käyttöliittymältään nykypäivän standardiin verrattuna kivikautinen, mutta hoitaa hommansa kunhan sen saa päälle. Radiokin siinä on, mutta sehän tietysti katkeaa aina päädyissä, hyvä lähinnä muussa käytössä (ehkä siinä vesijuoksussa?). Mukana tulleet kuulokkeet ovat ihan ok, mutta mielestäni epämukavat. Vaihdoin itse speedon kuulokkeiden vesitiiviyden korvaan tuottavat kumiosat Sennheiserin CX680 kuulokkeisiini ja olen nyt niitä käyttänyt uidessa. Kumiosat vaihtuvat helposti ja sennheiserit istuvat ja toimivat paremmin kuin speedot. Ihan hifitason ääntäkin saa siihen saakka kunnes kuulokkeet ensimmäisen kerran vääntyvät korvissa ja vettä pääsee valumaan korvakäytävään. Tämän jälkeen vaaditaan aina jonkin verran säätöä ja äänen laatu laskee, mutta kyllä musiikkia saa kuunneltua 1,5 h - 2 h harjoituksen. Uimalakilla on tietysti tarkoitus torjua kuulokkeiden vääntymistä ja turhaa kontaktia veteen, mutta tarkkana saa olla, jos meinaa onnistua.

Nuo Finis swim mp3 kuulokkeet kuulostavat hyviltä toiminta-ajatuksensa perusteella ja vertailutkin niitä ovat kehuneet. Kuten DC rainmakerkin totesi, ne puuttuvat juuri siihen ongelmaan, jota pidetään vedenpitävissä mp3 soittimissa suurimpana, eli kuulokkeisiin ja niiden istuvuuteen. Jopa aquabeat:n omistajana voisin harkita Finiksen laitteen hankkimista.

Ja mitä tulee uimiseen musiikin kanssa... Se on kyllä niin jees :) Joskin silti harjoitus kannattaa jakaa osiin (alkulämppä, potkut, kv:t, teho-osat jne), eikä vaan kelata, jos meinaa säilyttää mielenterveytensä. Tai näin ainakin itsellä..

Vesijuoksussa toimiva mp3 soitin ei välttämättä toimi lainkaan uinnissa. Olisin siis hieman varautunut pelkästään ensimmäisen perusteella kirjoitettuja arvosteluita ja arvioita lukiessani. Eräs tuntemani ammattijuoksijakin vesijuoksee märskyssä ihan tavanomaisten sankakuulokkeiden ja suojaamattoman mp3 soittimen kanssa. Sama ei toimi uidessa, toisin päin kyllä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Vieras
Vastaa tähän ketjuun...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Ketjua lukevat   0 members

    Ketjua ei tällä hetkellä lue kukaan jäsenistä
×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy