Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Porvoon maraton


Recommended Posts

Vaikka vihaan hellejuoksuja, niin jostain syystä vaan löysin itseni Porvoon maratonin lähtöviivalta. Meren äärellä, lähellä kääntöpaikkaa kävi jonkin verran tuuli, mutta muuten sai kyllä kärvistellä melko tyynessä säässä. Onneksi huoltopaikkoja oli kiitettävän tiheään, niin että pääsi riittävästi tankaamaan ja kastelemaan itseään.

Reitti oli melko tasainen ja hyvällä kelillä varmaan nopea. Maratonilla käytiin kolme kertaa kääntymässä seitsemän kilometrin päässä eli kolme 14 km lenkkiä heitettiin. Osallistumismaksuun kuului mitalin lisäksi ruoka (lihakeitto) ja pullakahvit.

Vähän niin kuin pitkänä lenkkinä läksin matkaa juoksemaan ja siinä mielessä reissu täytti tehtävänsä. Etukäteen tosin ajattelin, että alle 3:45 pitäisi mennä, mutta loppuaika painui 3:51:een. No, ei tuossa kelissä pystynyt kovenpaa juoksemaan, tai ehkä olisi pystynyt, mutta en halunnut riskeerata maaliin pääsyä.

Yllättävää oli, että tuollakin ajalla irtosi kolmas sija, mikä on harvinaista herkkua meikäläiselle. Mitalin ja pookaalin lisäksi sai järjestäjien pöydästä vielä valita ylimääräisen palkinnon. Mukaan tarttui turhake, jota ilman on tähänkin asti pärjännyt, nimittäin digitaalinen lihankypsyysmittari, ehkä sen voi antaa jollekin lahjaksi;-) Tarinan opetus on se, että keskinkertaisellakin ajalla pääsee palkinnoille, kun vaan valitsee oikean kisan, esimerkiski sellaisen jossa helteen tai pakkasen takia on vähän osallistujia.

Kahden viikon päästä sitten HCM, toivottavasti hellekausi on silloin ohi.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy