Jump to content
Juoksufoorumi.fiSign in to follow this  
tuomasnu

Skechers juoksukengät ?

Recommended Posts

Onko kenelläkään kokemusta

SKECHERS_product.png -merkkisistä kengistä juoksukenkinä? Päivän Hesarissa oli KICK/OFF liikkeen mainos, joka mainosti Skechers GO RUN "ultrakevyt 190 g" juoksukenkää, hintaan 49 €. Alkoi kiinnostaa, mutta aika nihkeästi löytyi netistä tietoa. Tuohon hintaan voisi vaikka kokeilla, jos vaan jaksaisi ko. liikkeeseen mennä käymään. Oli sitten mitä hyvänsä.

Olisi kiinnostus saada joku kevyt kenkä omaan kenkävalikoimaan. En ole vielä saanut ostettua ja välillä oikeen ottaa aivoon kun kaappi on täynnä turhankin raskaita kenkiä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä ostin go runit ja muutaman lenkin niillä juossut. Pitäisi hallita päkiäaskellus paremmin, muuten askel töksähtää eikä varmaan johda hyvään. Reippaammassa vauhdissa mun askeleeseen paremmat, pk vauhdeilla pitää todellakin keskittyä askeleeseen ettei töksähdä. Ei siis joka lenkille mulla, mutta hyvät päkiäaskelharjoituksiin. Go run 2 on uudempi malli, ei kokemusta niistä. Go runeilla ajattelin juosta yhdestä kahteen lenkkiä viikossa, mutta laitan nyt tauolle koska en halua rikkoa paikkoja näin lähellä kisoja.

Tuosta jäi ehkä vähän liian nega kuva. Ihan kivat kengät mutta pitää vähän harjoitella "paljasjalka askellusta" ennen kuin niillä juoksee enemmän.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko toi Skechers skeittikenkämerkki vai muistanko väärin? Jotenkin tuntuu, että jossain Stadiumilla ainakin aiempina vuosina saunakuuppajengille niitä markkinoitu.

Joka tapauksessa Meb Keflezighi, joka on juossut maran aikaan 2.09 (itse asiassa 2.09.08, 2.09.13 ja 2.09.15) ja ottanut olympialaisissa maratoneilla mm. Ateenassa hopeaa ja Lontoossa 4. sijan, on heidän sponsoroima noin puolen miljoonan usd:n vuosisummalla, joten ilmeisen tosissaan ovat tulossa juoksupuolelle, eikä kyse ole pelkästään mistään markettilenkkareista. Meb juoksee tempojuoksut ja kisat Go runeilla, mutta ne on hänelle kustomisoidut.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Skechers panostaa nyt Suomessakin juoksukenkiin. Kluuvin store manager on rekrytoitu Inter Sportista ja hänellä on todella vahva juoksukenkäosaaminen. Toinen liike niillä on sitten Redissä, olen käynyt kummassakin. Syy on lähinnä se, että moni sanoo GORun Ride 7:n olevan yksi tämän vuoden parhaista juoksukengistä kaikki merkit ja mallit huomioon ottaen. Se painaa n. 260g, mutta on erittäin hyvin vaimennettu. Moni sanoo, että se on parempi kuin Pegasus tai parempi kuin Clifton. Itselläni ei ole mitään hajua, kun en ole kokeillut, mutta nyt kokeilen, kun sain heiltä parin testiin. Jalassa se tuntuu tosi mukavalta kyllä. Tänään teen ekan lenkin. Se on mielenkiintoista kokeilla tuollaista tuotetta, joka on niin tuntematon Suomessa, mutta jolla on niin paljon hypeä Amerikassa. Potentiaalia pitäisi olla paljon.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Näissä on todella paljon vaimennusta ja tunne on vähän Cliftonmainen. Hyvin vaimennettu, aika kevyen tuntuinen (264g, 6mm droppi) ja sellainen pohjan muoto, mikä ohjaa eteenpäin. Ekan lenkin perusteella vaikuttaa hyviltä peruslenkeille. Kunhan jalat eivät ole niin väsyneet kuin eilen, kokeilen myös vauhtilenkkiä. Jos Hoka tökkii jostain syystä tai jos haluaa enemmän vaimennusta kuin Pegasuksessa tai NB890:ssä on, niin tässä voi olla sopiva kenkä.

ride7.jpg

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itseltä löytyy myös tuo GoRun Ride 7:t ja niillä parit lenkit juossut. Tosiaan, vähän kuin hokat, mutta ei sitten kuitenkaan. Kiertolöysemmät, kimmoisammat ja ilman sitä hokalle tyypillistä holvikaaren tukea. Valitettavasti US-eu kokotaulukko pielessä ja tuli hankittua puolta numeroa liian suuret, niin jääneet vähälle ajolle.

 

Jos jotakuta kiinnostaa koon 45,5 tossut, niin irtoavat parilla kympillä ja löytyvät Vantaalta. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

joo, mutta eivät ole kuitenkaan ihan kiertolöysät, jos vertaa esim. GO Run 6:een, jotka on ihan vetelät. Tätä Ride 7 verrataan ehkä enemmän Clifton 1:een kuin nykyiseen vitoseen. 

 

Huomiolle pantavaa on se, että heillä on eri kokotaulukko casual ja performance -mallistolle. Juoksukengät siis performance.

Mä en oikein seuraa ikinä US kokoja. Ne on itselleni täysin merkityksettömät, kun en asu USA:ssa. Omassani koot ovat USA 9.5, EUR 43, UK 8.5, CM 27.5., BRA 41. Mulle sopii yleensä kaikissa kenkämalleissa UK 8.5 koko. Pois lukien Addut, jotka ovat UK 9 ja Hoka Clayton 2, joka oli kanssa 9. Tässä tapauksessa koko meni täsmällisesti samoihin Niken tossujen kanssa. Mun Nikeissa on koko myöskin US 9.5, UK 8.5, EU 43, CM 27.5.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mittasin pohjallisia. Pegasus 34, Brooks Launch, Adidas Supernova. Täsmälleen samanpituinen pohjallinen kuin Ride 7:ssa. Enempää en viitsi mitata. Ohut päällinen, voi tuntua pitkältä tuo tossu, mutta kun kokeilin paksumpia sukkia talvea varten niin tilaa ei ole yhtään liikaa. Jos vetäisi ihan ohuella sukalla, voisi olla ehkä 1/2 nroa pienempi, mutta kannattaa katsoa sitten leveys. Mulla pullonkaulana ei ole pituus, vaan leveys pikkuvarpaan kohdalla. En edes kokeillut pienempää, mutta tässä koossa se on ahtain tuosta eli jos olisi pienempi, voisi olla liian kapea. Jos on ihan ohut sukka, voi olla vähän turhan pitkä. Normisukilla ihan jees (pitää laittaa nauhat tiukalle) ja paksuilla talvisukilla sopivan napakka. En halua muutenkaan syksyksi kautta talveksi liian naftia tossua. Sen takia en ollut huolissani, vaikka volyymiä oli kun kokeilin tossua. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vähän tuntuu, että on liian joustava kenkä juoksumatolle. Sama fiilis mitä oli Hoka Claytoneissa. Ei kiva, jos sekä tossu että matto joustaa. Assulle siirrettävä pian. Haluan matolle napakan tossun. En juossut tänään kuin 8km ja kokeilin soutua ja jalkakyykkyä pikkaisen. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 tunti sitten, Amerikan Serkku kirjoitti:

Ota pohjallinen pois tai vaihda ohuempaan. Sama tossu saa aivan uuden luonteen.

 

tiedän tuon asian. Jos olet lukenut blogiani, niin olen kertonut, että aion kokeilla reippaampia lenkkejä ilman pohjallisia. Samoin tasapainoharjoituksia. En vain viitsi kesken lenkkiä fiksata noita asioita. Pääasiassa toi kenkä tulee kuitenkin olemaan assukäyttöön, jolloin käytän pohjallisten kanssa. Tänään voisin kokeilla joo ilman pohjallisia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Noissa Skecherseissä on oikeasti aivan älytön potentiaali. En pitänyt niistä ollenkaan juoksumatolla. Juoksin eilen vielä 12,5km. Ilman pohjallisia niissä on minusta niin paljon volyymiä, että otan mieluummin jonkun tiukemman kengän kuten Pegasus tai Zoom Elite, jos haluan matolla juosta ja normisti pohjallisten kanssa ne joustavat jotenkin liikaa, mutta kun tänään siirsin kengät ulos, niin avautui ihan uusi maailma. Ne on asfaltilla pirun hyvät. Ne eivät tunnu niin responsiivisiltä kuten vaikkapa Pegasukset, mutta toisaalta niillä pystyy juoksemaan yllättävän lujaa. Jalat olivat bodauksesta kipeät, mutta ei silti tuntunut pahalta laittaa välillä lähemmäs 4 min/km vauhteja. Niissä on vaimennusta todella hyvin, mutta assulla ne eivät tunnu liian pehmeiltä. Jos juoksee esim. jotain 5 min/km vauhtia, niin se on todella vaivatonta. Huomenna näkee sitten toimiiko se myös pitkiksellä vai alkaako joku paikka esim. väsyä, mutta ainakin about tunnin lenkeillä ne on tosi hyvät. Just se ajatus siitä, että syksyn ja talven kovalle maalle tarvitsee enemmän vaimennusta, toimii näiden kenkien kanssa. Samoin kesällä kun tekee paljon määrää, niin nämä voisivat toimia todella hyvin osalle lenkeistä, kun haluaa antaa vähän breikkiä jaloille. Kävin juoksemassa yhden kierroksen radallakin ja tulin siihen johtopäätökseen, että jos on jotain vammoja tms. niin ehkä jonkun tempotreeninkin voisi noilla tehdä, vaikka oikeasti radalle pitäisi olla kevyemmät, vähemmän vaimennetut tossut.

 

Sitten kävi niin tuossa alkuillasta, että yksi kaveri kertoi mulle, että hän on juossut puolisen vuotta noilla, eikä vaihtaisi pois enää. Siis kysymyksessä täysin kuntoilija, joka juoksee jotain 100km/kk. Hän on myynyt yrityksensä eli taloudellisesti tyyliin riippumaton, joten voisi hankkia mitä kenkiä hyvänsä, mutta hänen mielestään nämä Skechersit ovat vain yksinkertaisesti mukavammat kengät kuin muut juoksutossut. Kun juttelin hänen kanssaan sen jälkeen Whatsappissa, niin tajusin, että kuntoilijoissa tuolle tossumallille on älytön potentiaali. En itse ole valmis niitä hehkuttamaan sillä tavalla kuin jotkut netissä, että se on mullistava maailman paras kenkä, vaan minusta on paljon hyviä tossuja, joilla monilla on omat hyvät ja omat huonot puolensa, mutta täytyy nyt silti sanoa 42,5 km kokemuksella, että on toi ainakin sellaisille tunnin peruslenkeille aika hyvä yleistossu. Suurin osa juoksukenkien ostajistahan juoksee juuri sellaisia lenkkejä ja moni haluaa, että kenkä tuntuu mukavalta. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kävin tänään Kluuvissa sovittelemassa Skechers gorun maxtrail 5 ultra:t, Baltsun suosituksesta Hokan korvaajiksi. Täytyy todeta että vaikuttivat oikein lupaavilta ja täyttivätkin mun polkukengälle asettamat ennakkokriteerit. Vaimennusta löytyy paljon ja pehmeää sellaista. Lestikin on oikein mukava, kannasta hyvin istuva ja jalkapöydästä/varpaista tilava.

 

MUTTA. Välipohja on kannassa niin pehmeä, että suhteellisen korkeat reunanappulat ikään kuin taittuu alle, seurauksena jotain pronaation tapaista vaikken pronatoi. Lisäksi pohja on kannasta aika kapea ja vielä vähän kupera muodoltaan. Tuo sai aikaan niin epämääräisen juoksutuntuman, että kauppaan jäi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Vieras
Vastaa tähän ketjuun...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Ketjua lukevat   0 members

    Ketjua ei tällä hetkellä lue kukaan jäsenistä×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy