Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Kuopio 6h ja Suomi-juoksu liika lähekkäin


Jaavi
 Share

Recommended Posts

Pähkäilen täällä tulevia juoksuja suunnitellessa, että olisiko ihan älytöntä osallistua sekä Kuopio 6h (11.5) ja Suomi-juoksuun (8.-9.6) 100km?

Nimittäin treenaan OXROADULTRAA varten ja pitäisi varmaan saada pitempiä "harjoituksia" taakse.

Vuonna 2011 juoksin Suomalaiset Sataset. Samana vuonna muutama maraton "harjoituksena". Viime vuosi meni vähän telakalla (plantaari faskiitti),

tosin alkuvuosi toukokuuhun meni aivan hyvin ja juoksin Ystävyysultrassa Lohjalla 61km, jonka jälkeen Pl oli "aika hyvä".

Tämä vuosi on alkanut aivan hyvin ja kahden ekan kuukauden aikana reilut 500km+muut liikunnant. Venyttelyt ja hieronnat auttaa tuohon Pl:n

ehkäisyyn.

Siinä vähän taustaa, mutta miten ajattelisitte, riittääkö 4vk palauttelu noiden kahden kisan välillä. Kuopiota ajattelin ottaa aika tosissani ja sinne

olisi kiva lähteä (mukava porukka, auttavaisia ja he aina osallistuvat kaikkeen). Perniössä pitäisi kokeilla 100km:n ajan parantamista. Ei varmaan mikään

mahdoton ajatus? Aikataulutus työn vuoksi tekee vähän tiukkaa, koska esim Kuopiosta täytyy lähteä samana ip:nä viime junalla, että ehtii su töihin.

Perniötä ennen on yövuoro välivapaalla, joka tosin valmistaa valvomiseen, mutta myös hiukan rasittaa kroppaa.

Mitä mieltä ootte?

Link to comment
Share on other sites

Musta ovat liian lähekkäin, jos haluat molemmista kovaa tulosta! Lepo ennen pitkää kisaa on itselleni ainakin tarpeen ja olen jättänyt yövuorojen tekemisen pois kisaa edelyävästi ainakin tiistaista alkaen. Valmiiksi väsyneenä viivalla ei ole mikään hyvä lähtökohta. Tai että on juuri matkannut kisapaikalle.

Miten jos satsaisit paukut Kuopioon ja sen jälkeen päättäisit, mitä juokset Perniössä. Siellä on tarjolla myös 60 km, mikä varmaan palvelisi Oxroad treeniä. Hyviä treenejä sulle!

Link to comment
Share on other sites

Samaa mieltä jatossun kanssa. Täysipainoisina ovat ehdottomasti liian lähekkäin. Panosta kunnolla vain 6h:hon ja vedä 100 km läpi retkeilymeiningillä. Täysillä vedetty satanen vaikuttaa kesäkuussa ja vielä heinäkuussakin harjoitteluun, joten jos meinaat tehdä Oxroadilla maksimisuorituksen niin kesäkuun lopulla ja heinäkuussa on parempi olla hyvässä treenikunnossa. Silloin ne tärkeimmät treenit tehdään.

Link to comment
Share on other sites

Siksi minä jätin tuon Kuopion väliin ja keskityn satasen läpipääsemiseen Kesäkuussa. Se on kuitenkin kauden toinen päätavoite. Toinen on sitten maratonin aikatavoite. Heinäkuun 12 on eka koitos Keuruulla ja sitten Finlandia syksyllä. HCM lähdetään vain nautiskelemaan tunnelmasta. Tosin tuo Keuruu on jo kuukauden päästä satasesta mutta kun viisaasti ( joka on minulle vaikeata) lepää niin eiköhän se mene.

Link to comment
Share on other sites

Kiitos vastauksista. Tuo Kuopion 6h kisaan keskittyminen kuulostaa hyvältä, koska sinne matkustaisin jo edellispäivänä ja pääsisin kisaan ihan hyvin levänneenä. Mielessäni on tietysti saada ORUn alle jokin onnistunut kisa, koska Joensuun Night run meni pilalle.

Sittenhän voisi katsoa miten palautuminen yms sujuu ja Perniöön, jos hyvältä tuntuu. Tuo 60km voisi silloin riittää. Olen myös ajatellut juosta harjoitusluonteisesti jonkin pienen paikallismaran. Se antaa pientä tsemppiä omaan "pitkään lenkkiin" ja kannustaa pieniä järjestäjiä tehtävässään.

Link to comment
Share on other sites

Ite juoksin toissa kesänä molemmat kisat, Kuopio 6h ja Perniön satasen (elämäni ensimmäinen satanen) ja selvisin kunnialla molemmista....Se onko se viisasta on eriasia!!! =)

Kuopiossa sain kasaan muistaakseni reilu 64km ja satanen meni aikaan 10.03!!

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

Mulla on tiiviiseen tahtiin kisaamista nyt ennen oikeeta kesää - 7.4. Pariisin maraton, 11.5. Kuopio 6h ja 25.5. Terwan puolikas.. Saa nähä, toivottavasti paikat kestää! Harmittaa, kun ois itekki suittanu tulla tonne Suomijuoksuun, mutta.. sitte seuraavalla kerralla sitte.

20.04 Averian maraton, 11.05 Ideapark puolikas, 8.06 Suomi juoksee 60 tai 100km, 12.07 Keuruun yömaraton, 29.07 Palsinajärven ympärijuoksu, 17.08 HCM, 14.09 Finlandia maraton/ Urjala, 26.11 Wihan 100 km. Oliskohan tässä tarpeeksi ohjelmaa tälle vuodelle. Voi olla että jos kaikki menee niin ylimenokausi tulee tarpeeseen.

Link to comment
Share on other sites

Näyttää sitä juoksijat urakoivan. Tosin ainakin jokunen täytyy ottaa varmaan "retkeilyn" tai osallistumisen kannalta, vai? ;) Aina täysillä?

Averia kauden avaus ilman tavoitteita, Ideaparkiin tekemään aikaa ( alle 1;38 ), Suomi juoksee satanen vaan läpi. Keuruu kauden päätavoite maratonilla ja aikaa tekemään ( 3:35-3;45), Palsinajärven lyhyt rykäisy (7 km) irrottelua HCM varten ja siellä nautiskellaan, Finlandia aikaa parantamaan jos on sellaien fiilis ja Wihan satanen kauden toinen päätavoite ja aikaa tekemään ( 11 tunnin kieppeille). Oikeastaan kaksi Keuruu ja Wiha sellaisia joissa koitetaan ihan tosissaan aikaa. Muut sellaisia treenejä vaikka aina kisaan lähdetään tosissaan muttei liikaa rypistelemään. Tosin minun tapauksessa se ei varmaan onnistu.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy