Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Liian vanha aloittamaan kilpahiihtoa?


Guest Brotusku

Recommended Posts

Ikää 18v, cooper 3500. Hyppylajitaustaa 12v asti. Jaloissa siis voimaa ja keskivartalo kunnossa. Käsiä en ole koskaan kummemmin reenaillut. Lenkkiä/hiihtoa on 1-3 kertaa viikkoon tullut harrastettua.

Onko mitään järkeä aloittaa enää tässä iässä ja tällä taustalla kilpahiihtoa, tavoitteena olla joskus kilpailemassa maailman parhaita vastaan? Vai menikö se juna jo.. Onko tiedossa esim. kestävyysurheilijoita, jotka olisivat todella myöhään aloittaneet ja päässeet huipulle?

Link to comment
Share on other sites

Sulla vois olla optimaalisen hyvä tilanne aloittaa kilpahiihto, jos cooper menee sivutuotteena 3500 niin mahdollisuudet on mihin vain. Tämänpäivän hiihtoon jalkojen kimmoisuus ja nopeusominaisuudet käyvät kuin paremmin kuin hyvin. Tekniikka on suurin haaste ja siihen pitäisi kohdistaa suurin panostus. Kannustan!

Link to comment
Share on other sites

Kiitosta kannustavista kommenteista! Omasta hiihtoseurasta varmaan löytyy valmennusta alkuun.. Missä vaiheessa suosittelisitte etsimään sitten parempaa valmennusta ja mistä/miten hiihtäjät yleensä valmentajansa löytävät?

Link to comment
Share on other sites

En myöskään usko, että juna olisi vielä mennyt. Myöhään aloittaineita kestävyysurheilijoita en tiedä (harvasta tosin tiedän), mutta osa Suomen parhaista hiihtäjistä on oikeastaan vasta tuossa iässä alkanut pärjätä SM-tasolla, ja monilla on myös ollut pitkään rinnakkaisia lajeja.

Parasta mahdollista valmennusta kannattaa varmasti etsiä niin aikaisin kuin mahdollista. Mikäli et kuitenkaan sellaista löydä vielä, etkä tiedä hiihtoharjoittelusta kovin syvällisesti, suosittelen jäljelläolevan lumiajan keskittymään nopeuteen, tekniikkaan ja hapenottoon, siis tärkeimpiin kilpahiihdon ominaisuuksiin ja samalla myös rullahiihdon kannalta olennaisiin asioihin.

Link to comment
Share on other sites

Jos ihan huipulle haluaa, niin eiköhän se ole enempi kiinni sinun kestävyysominaisuuksista kuin iästä??

Kopio Matti Heikkisnen huolesta hiihdosta

"– Lahjakkuudet selviäisivät testaamalla eri ominaisuuksia. Ei Hopeasompa- tai nuorten SM-voittajasta pysty sanomaan, että hän on riittävän lahjakas maailman huipulle. Jos hapenotto ja muut ominaisuudet testataan, se blokkaa pois sen, että hänellä saattaisikin olla pikkuisen parempi suksihuolto kuin lahjakkaammalla hiihtäjällä, joka on sijalla 12."

Koko juttu http://www.mtv3.fi/urheilu/hiihtolajit/maastohiihto/uutiset.shtml/2013/03/1715269/suuri-huoli-suomen-mieshiihdosta---nyt-pitaa-toimia

Anna palaa vaan, ei huipulle haluavia Suomessa ole koskaan liikaa...

Link to comment
Share on other sites

frozenman: Meinasin kans ehdottaa Puotiniemeä, mutta sitten totesin, ettei hän kyllä maailman huippuja vastaan käytännössä kilpaile. Maraton on myös enemmän "puhdas" kestävyyslaji kuin maailmancupin hiihdot, ja miehillä on enemmän tungosta huipulla.

pihkai: Nykyhiihdossa nopeus, nopeuskestävyys ja teho ovat myös erittäin suuressa roolissa, kuten Northugistakin näkee, joten voi ikäkin olla periaatteessa mielestäni esteenä. En kyllä usko, että tässä tapauksessa.

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Osallistu keskusteluun

You are posting as a guest. Jos olet jo rekisteröitynyt, voit kirjautua tästä sisään lähettääksesi vastauksen.
Huom!: Ilman rekisteröitymistä lähetetyt viestit tarkistetaan ennen julkaisua mainosrobottien yms. takia.

Vieras
Vastaa tähän ketjuun...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Ketjua lukevat   0 members

    • Ketjua ei tällä hetkellä lue kukaan jäsenistä
  • Kaikista tuotteista -5% koodilla SEPPO (affiliatelinkki)

     

    Screenshot 2022-10-17 at 12.33.21.png

     

     

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy