Jump to content
Juoksufoorumi.fiSign in to follow this  
Guest Rekisteröimätön

Märkäpuvun valinta

Recommended Posts

Guest Rekisteröimätön

Tervehdys kokeneemmat!

Haluaisin aloittaa tuon avovesissä uiskententelun, mutta puvun ostaminen tuottaa päänvaivaa. On melko todennäköistä, ettei minusta tule ikinä triathlonistia, joten puvun ei ainakaan alkuun tarvitsisi täyttää mitään virallisia sääntöjä. Tarjontaa löytyy kuitenkin lähinnä puvuissa, jotka täyttävät triathlonin säännöt. Mutta onko olemassa uintiin soveltuvaa paksumpaa pukua, joka mahdollistaisi Suomessa pidemmän uintikauden? Entäpä puvun kestäminen? Varustenetin myyjä kertoi pukujen hajoavan erittäin helposti, jopa kynnet voivat raapia ne rikki. Onko olemassa kestävämpää pukutyyppiä, jolla voisi tarvittaessa vaikka vesihiihtää?

Peltimies

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuosta märkäpuvusta on tosi hyvä ketju tässä, kannattaa ehdottomasti lukaista: http://www.juoksufoorumi.fi/vb/showthread.php?16980-M%E4rk%E4puku

Itse aloittelin meressä uimista pari kesää sitten ja viime kesän uin Orcan S4 märkäpuvulla, joka on hieman paksumpi ja sillä pärjää kyllä hyvin viileissäkin vesissä (12 'C oli kylmin, jossa tuli uitua), jos vaan muuten uiminen siellä onnistuu. Lähinnä kasvojen laittaminen kylmään (alle 15 'C) veteen saattaa vaatia hieman harjoitusta, mutta kyllä ne kasvotkin vaan tottuu, kun ahkerasti treenaa. Myös lämmin uimalakki tai jopa 2 päällekkäin on kätevää.

Tuo Orca S4 taisi olla mallisarjan edullisimmasta päästä, noin 200 euroa ja tuntui todella kestävältä, oli mukava laittaa päälle, kun ensin hieman harjoitteli (siitäkin kannattaa hakea pukemisvideoita youtubesta) ja sen kanssa oli ihan mukava uida, itse käytin vaseliinia hiukan niskaan, jotta ei hangannut.

Myin vanhan pukuni pois tämän palstan kautta ja seuraavan on astetta kalliimpi (onko parempi, se selviää vasta keväämmällä) saman sarjan puku eli Orca Alpha.

Orcaa myydään myös Suomessa eli sitä pääsee sovittamaan, voi olla aiheellista, jos esim. ei ihan tavanomiasen kokoinen, isot hartiat tai iso vatsa tai jotain muuta.

Noista kynsistä vielä: käytä käsineitä pukua pukiessasi tai pidä kynnet todella lyhyinä.

Muokattu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Vieras
Vastaa tähän ketjuun...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Ketjua lukevat   0 members

    Ketjua ei tällä hetkellä lue kukaan jäsenistä×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy