Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Kaustinen 24 h


matkamies
 Share

Recommended Posts

Kaustisen kisaa ei järjestetä v.2013, kertoi pääkoordinaattori minulle eilen. Eli Suomessa ei ole yhtään 24h kisaa tänä vuonna ulkosalla? Kestämätön tilanne!!!

Ainakin Vierumäellä on syyskuussa 24h juoksu ulkona. Viime vuonna oli kyllä niukanlaisesti osallistujia, yö oli pitkä, märkä ja yksinäinen.

Link to comment
Share on other sites

Suomessa olisi siis erittäin suuri "markkinarako" järjestää esimerkiksi ultraviikonloppu, joka pitäisi sisällään 24h ja 48h.

Luulisi kiinnostavan kun noita pitkiä kisoja on vähänlaisesti tarjolla pohjoismaissa ulkona.

Ulkonahan me haluamme juosta ? Juoksu on ulkoilmalaji...ainakin kehä 3 ulkopuoleta katsoen.

Totta kirjoitat, mutta taitaa olla aika epäkiitollista hommaa järjestää tuollaisia tempauksia kouralliselle kaheleita. Vielä on Suomessa pitkä matka siihen että saataisiin esim. Skövde Ultrafestivalin osanottajamäärien kanssa tasapäisesti kilpaileva tapahtuma aikaiseksi. Kertauksen vuoksi: viime vuonna Skövdessä oli juoksijoita eri ultralajeissa seuraavasti:

6h: 42

12h: 12

100km: 3

24h: 25

48h: 20

Siitä vaan halukkaat järjestäjät kilpailua pystyyn, rata-48h kiinnostaisi kovasti...

Link to comment
Share on other sites

Järjestelythän se on kynnyskysymys. Moni on kehunut Kaustisten kisaa mutta jos yhden miehen kesäloma menee siihen, niin eihän siinä järkeä ole. Vierumäellä olisi ainakin hienot puitteet ja resurssit isommankin ulkoilmaultran järjestämiseen, niin metsätie kuin ratasarjoillekin. Itse on tullut käytettyä paikan tarjontaa hyväksi junnuleireiltä 80-luvulta asti. Useamman kerran ihmetellytkin, miksei siellä järkätä nykyään samanmoisia tapahtumia kuin aikanaan. Tuntuu, että jo pidemmän aikaan vanhaa kunnon Vierumäkeä on viety liikaa kaupalliseen suuntaan. Tuossakin kisassa on opiskelijoita toimitsijatehtävissä ja innokkaita riittää varmasti koko viikonlopuksi. Idea ottaa mukaan sekä duo että monijoukkuesarjat on mainio. Pienentää varmasti kynnystä monelle lähteä tutustumaan ylipäänsä hommaan. Jos jonkin Skövden kanssa haluttaisiin päästä edes lähelle samaa tasoa, pitäisi tapahtumaa kehittää monipuoliseksi kokonaisuudeksi ja myös markkinoida laajemmin. Helppoahan se ei ole, piirit kun on pienet ja ajankohtakysymys on aina hankala. Se millä jonkun Kouroksen saisi tulemaan Vierumäelle Skövden sijasta, ei heti tule mieleen tyhjentävää vastausta.

Link to comment
Share on other sites

Ponnenjärven kova kohtalo on muotoutumassa myös yksinjäävän järjestäjän kautta: Vaikeaa on motivoitua yötään kukkumaan parin kiertäjän tähden. Valtavan ymmärrettävää. Kernaasti siellä tällainen liikunnallinen keväänaloitus pidetään kun se tavaksi on tullut, mutta kannattaa varmistua tarkemmista järjestelyistä joka kevät erikseen.

Mutta apropoo: Vierumäki - jos järjestetään - voisi olla kiva juttu.

Link to comment
Share on other sites

Tuossa Vierumäen kisassa olisi varmasti potentiaalia isommaksikin, puitteet on kunnossa ja palvelut lähellä, majoituskapasitettia ym. palveluja riittänee jokaiseen makuun joten toivottavasti tälle tapahtumalle riittää osallistujia ja tapahtumaa kehitetään edelleen. Meiltä on Vierumäelle matkaa noin 50 km joten varsinainen "kotikisa" olisi tämä, omat ajatukset on Oxroad-ultrassa tänä vuonna mutta eihän sitä tiedä koskaan mitä tapahtuu.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy