Jump to content
Juoksufoorumi.fi

NUTS


Skylihme
 Share

Recommended Posts

  • 2 weeks later...
  • Replies 29
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Tämä kuulostaa erittäin mielenkiintoiselta, harmi ettei mahdu omaan kalenteriini ainakaan tänä vuonna: Karhunkierros 80 km.

Optimistiselta tosin kuulostaa esitetty aika-arvio: 3 x maratonaika. Eli 3 h maratoonarin pitäisi suoriutua reissusta 9 tunnissa. Nopein dokumentoitu aika tuolla reitillä taitaa olla noin 11 h 40 min ja sen tekijä on 2.4x maratoonari ja 8.18 100 km juoksija. Reitillä kertaalleen rinkan kanssa taapertaneena ja pieniä pätkiä siitä juosseena heittäisin arviona, että jos tuolla pääsee alle 4 x maratonaika tulokseen niin suoritusta voi pitää onnistuneena.

1970-80 -luvun hiihtäjien / suunnistajien haamuaikoja ei tässä yhteydessä huomioida, niistä ei ole dokumentoituja todisteita. Ellei kuusamolaisten taksikuskien kertomuksia pidetä dokumentoituna faktana...

Tuolta löytyy tarina 9 h 18 min suorituksesta, mutta kaverit ovat juosseet Rukalta Ristikalliolle eli kymppiä nykyistä Karhunkierrosta lyhyemmän matkan ja vieläpä niinpäin, että reitin ikävin osuus on juostu tuorein jaloin pois alta.

Takavuosina (myös silloin kun Juha Mieto ja Pirkko Määttä tekivät haamuaikojaan) tosin Karhunkierroksella tarkoitettiin nimenomaan Ristikallio-Ruka -reittiä, nykyisin reitti ilmoitetaan alkavaksi Hautajärveltä, josta matkaa Rukalle tulee noin 80 km.

MUOKKAUS: Järjestäjät ovat nähtävästi lukeneet tätä ketjua, sillä nyt aika-arvioksi oli tarkennettu "4 x maratonaika" ;-)

Muokattu
linkki korjattu oikeaksi
Link to comment
Share on other sites

Tänne ei taida kukaan vielä laittanut tätä http://northernultratrailservice.com/

ootko itte menossa? Hieno kisa varmasti tulossa, harmi kun ei itte kerkee tonne tänä keväänä. Perniö nääs mielessäin.

Mutta mielenkiinnolla jään odottamaan, millasia aikoja tulee kun tosimenijät viilettää sen läpi. 16h on ainakin riittävä takalauta

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Ilmo sisällä. Tämä on juuri sopiva valmistava tyhjennysharjoitus seuraavan viikonlopun juhlamaratonille (marathonsyntymäpäiväni 42,195 v jota juhlitaan Terwamaratonilla veteraanien SM kisojen muodossa). Kyseessä on tärkeä tapahtuma joten tyhjennysharjoitus vedetään n.s. löysät pois eli täysillä.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Pienestä se lähti vaarojenkin ultra. Näissä ensitapahtumissa on kuitenkin erityistä taikaa, ja reittihän meillä on hieno. Itse olen saanut juuri sisäänajettua uudet maasturit ja karttojakin alkaa olla valmiina. Maastojuoksukuntokin saattaa ehtiä valmiiksi, onhan tässä vielä viikko aikaa. Tuskin maltan odottaa, jospa lähtisin jo nyt odottelemaan. Mutta ei, annetaan lunten vielä sulaa hiukan lisää. Ja koetetaan löytää jostain sellainen mikäsenytolikaan avaruuslakana.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy