Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Terwa ja Veteraanien SM-maraton 25.05.2013


Recommended Posts

  • Replies 154
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Harmi että Jogolla jäi homma kesken. Odottelin että olisi tullut pienet painit kärjessä.

Oma näkemys kunnosta ei ollut aivan näin ruusuinen, mutta näköjään silti tuli yliarvioitua. Oli kyllä mukava tavata kasvotusten ja ehkäpä vielä kilpaillaan samalta viivaltakin tulevaisuudessa.

Kirjoitin vähän koottuja selityksiä tänne juoksufoorumin blogiini.

Link to comment
Share on other sites

Lähtökohtani eivät olleet tällä kertaa suotuisat. Olin jopa 2 viimeistä viikkoa juoksematta vain sen takia, että pääsen edes viivalle. Tiesin että ehyt juoksu voi nyt olla haavetta, mutta ainahan sitä on optimisti ja haluaa koettaa. Juoksun aikana olin hyvilläni jo siitä, kun lähdin toiselle kierrokselle. Keskeyttämiseni ei tullut minulle yllätyksenä, mutta silti se harmitti, kun päätöksen hetki tuli.

Keli oli minusta ok, samoin reitti aivan mainio, mitä nyt vastaantulevat ja risteilevät kävelijät, pyöräilijät ja jopa autot joskus häiritsi. Onnea onnistuneille ja tsemppiä pettyneille. Maraton on silti mun lajini.

Link to comment
Share on other sites

Olipas siellä tuloslistassa paljon keskeyttäneitä. Itsellänikin alkoi maha krampata 25 kilsan kohdalla ja kymmenisen kilsaa ihan vaan kävelin ja senkin välillä hitaasti. Nestettä tai mitään muutakaan ei enää voinut ajatellakaan, joten alkoi askel painaa. En osannut keskeyttääkään ja sain jopa viimeisen kilometrin juostua. Aika oli karvan alle viisi tuntia. On se tuo lämpö talven jälkeen aika arvaamaton tekijä.

Link to comment
Share on other sites

Moni "valmistautuu" kesän hellekisoihin juoksemalla 10 asteessa lenkkejä jo lyhyissä.

Tämä on muuten ihan mielenkiintoinen huomio. Itse kuulun niihin, jotka vaihtavat shortseihin heti kun ollaan plussan puolella ja t-paita seuraa hyvin pian perässä. Teenkö näin siis hallaa omalla hellekestävyydelleni?

Link to comment
Share on other sites

Terwasta kotiuduttu. Mukavan lämpöisät kaksi kierrosta, joista ensimmäinen kepeästi ja toisella sitten askel alkoikin jo painaa enemmän. Tavoitteena ollut 3.40:n alitus jäi parin minuutin päähän, mutta oma enkka parani kuitenkin muutamalla minuutilla. Tästä on hyvä jatkaa kohden tavoitteellisempaa juoksentelua. Kiitos järjestelyistä, jotka toimivat osaltani moitteettomasti.

Link to comment
Share on other sites

Puolikas tuli juostua, vaikka sää oli itselle liian lämmin. Tuttu reitti, koska tuota tulee usein juostua lenkillä. Puolikkaan juoksussa maratoonarien

ohittaminen oli monessa kohdassa hankalaa ja sotki juoksurytmiä. Erkkolan sillalle tultaessa ja varsinkin ennen Tuiran siltojen alitusta piti puikkelehtia

kymmenien juoksijoiden välissä. Olisikohan tuolle aikataululle jotain tehtävissä?

Link to comment
Share on other sites

Puolikas tuli juostua (ilman maksimisuoritustavoitetta). Mielenkiintoista oli juosta ensimmäistä kertaa "kilpaa" reitillä, joka oli varsin tuttu, kun lähes jokaisen metrin reitistä oli juossut aikoinaan kaupungissa asuessa moneen kertaan. Se minua kyllä häiritsi, että ensimmäiset neljä-viisi kilometriä reitti tuntui liian ahtaalta sille puolikkaan väkimäärälle noin kahden tunnin vauhdissa.

Muuten kyllä järjestelyt tuntuivat sujuvilta, ja lämmin ilma toi kivasti katsojia ja näin jonkinlaista urheilujuhlan tuntua.

Link to comment
Share on other sites

Vatsakrampeista huolimatta Oulusta oli kotiintuomisina uusi maraenkka ajan (3:44:03) ja vessareissujen (3kpl) määrän suhteen. Sellaiset 3,5 minuuttia sain tuhrattua stoppeihin ja kisan jälkeen jalatkaan eivät olleet lopussa, joten värkeissä on varaa parantaa aikaa vielä ihan reippaasti. Motivaatio treenaamiseen ainakin kasvoi tuloksen myötä.

Keli ei juostessa tuntunut kovin kuumalta ja sykkeetkään eivät kielineet erityisen lämpimästä olosuhteesta. Tuuli viilensi juuri sopivasti hidastamatta pahemmin vauhtia ja varjoakin radalta löytyi. Katsojien määrä ja kannustuksen voimakkuus ehdotonta plussaa tapahtumalle, miinusta maalissa tarjotulle huollolle (samaa tavaraa kuin huoltopisteillä kisan aikana, ei pahemmin maistunut).

Link to comment
Share on other sites

Järjestelyt omalta osalta tuntuvat edelleen toimivilta. Yhdellä juomapisteellä en löytänyt omaa pulloani, no en hirveästi etsinytkään. Noin 30km kohdalla alkoivat ekat krampit kiertää jalkoja, oikea pohkeen alaosa, vasentakareisi, vasen pohkeen alaosa, oikea takareisi. Pahimmillaan vauhti tipahti 4:26min/km paikkeille. Siitä sitten tehot ylös ja takasi normi vauhtiin. Oma enkka ja kauden tavoite tuli taputeltua 2:58.54.

Fiilispohjalta.

Sent from my iPad using Tapatalk HD.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Ketjua lukevat   0 members

    • Ketjua ei tällä hetkellä lue kukaan jäsenistä

  • Kaikista tuotteista -5% koodilla SEPPO (affiliatelinkki)

     

    Screenshot 2022-10-17 at 12.33.21.png

     

     

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy