Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Ex- sohvaperunasta ultraajaksi


J. Apila

Recommended Posts

  • Replies 158
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Luovutan...joo mä luovutan...Laulun sanoja tapaillen. Ei musta ole tänä kesänä pitkille matkoille. Muutama viime viikko on mennyt käytännössä ilman treeniä. Olen sellainen vähän on/off vaihteella toimiva ja nyt on off ollut pahasti päällä. Energia menee tällä hetkellä töistä selviämiseen. Tekosyy mikä tekosyy. En vain ole saanut itsestäni mitään irti. Pakko tunnustaa.

Link to comment
Share on other sites

Ei se ole luovuttamista, jos joutuu hetkeksi siirtämään harrastuksensa tärkeysjärjestyksessä muiden asioiden taakse.

Luovuttamista on, jos päätät kokonaan luopua liikunnasta, tietäen sen kuitenkin hyvää tekevät vaikutukset.

Pitkille matkoille ehtii myöhemminkin, sitä odotellessa kannattaa tehdä miellyttävää peruskuntoa ylläpitävää liikuntaa silloin kun ehtii. Ihan yleisen jaksamisen takia olisi hyvä liikkua, niinkuin tiedät.

Hyvää kevään ja kesän jatkoa... täältä tämä ketju löytyy, kun kipinä iskee tulta uudelleen ;-)

Link to comment
Share on other sites

Itselläkin tässä vähän outo olo, kun on ollut aivan ultimaaliset harjoittelumahdollisuudet juuri tänä keväänä ja kohta kisa.

Sitten tiedän, että hommaa ja haastetta piisaa next puoli vuotta

niin, että liikunto jää virkistyskäyttöön. Toisaalta odotan kovasti

syksyn äkkilähtöpäähänpistoylipitkiä lenkkejä, joihin lähtee kuin

vaiston ohjaamana kun kaikki osuu kohdalleen.

Mutta eiköhän taas lumen tultua ala arki tasoittua ja löytyy keinot

ja halu alkaa valmistautumaan uudelleen...

Ei se pohjimmainen hinku ihmistä helposti hylkää kun asia kiinnostaa, joten pelko pois.

Vanhat "riivaajat" kyllä palaavat taas...

Link to comment
Share on other sites

Luovutan...joo mä luovutan...Laulun sanoja tapaillen. Ei musta ole tänä kesänä pitkille matkoille. Muutama viime viikko on mennyt käytännössä ilman treeniä. Olen sellainen vähän on/off vaihteella toimiva ja nyt on off ollut pahasti päällä. Energia menee tällä hetkellä töistä selviämiseen. Tekosyy mikä tekosyy. En vain ole saanut itsestäni mitään irti. Pakko tunnustaa.

Ei kannata vaipua synkkyyteen - Ananas tosiaan tiivisti asian hyvin. Samojen asioiden kanssa tappelen itsekin. Parin viikon tauko hääjärjestelyjen ja työn ohessa oli ihan pakollinen juttu, muuten olisin ollut raato alttarilla. Tuo ylimääräinen tauko saattoi tosin sotkea kesän suunnitelmat juoksun suhteen, mutta joskus asioilla on vaan tärkeysjärjestyksensä. Joskus työlläkin, mutta sen kanssa kannattaa kuitenkin olla varovainen - tiedän sen kokemuksesta.

Link to comment
Share on other sites

Kuules, ei nää hommat hoppuilemalla parane, eikä ole niin vuoden päälle.

Joskus elämässä on sellaisia asioita, että on pantava asioita arvojärjestykseen. Ei se ole luovuttamista. Ei tämä nyt niin vakavaa ole.

Pahempi on roikkua löysässä hirressä ja koko ajan miettiä, että pitäis ja pitäis. Se se ahdistaakin. Kun tekee itselleen selväksi, missä mennään, elämä helpottaa.

Minulla itsellä on tulossa niin tiukka kesä, että hyvä kun selviän sen täysissä järjissä. Viime talvikin oli tosi raskas ja kiireinen. Pakko oli miettiä, mille aletaan. Pää olis vain seonnut jos koko ajan olis ollut huono omatunto, ettei ehdi kuin rääpiä vain kaikki. Asennemuutos helpotti ja liikuntakin sitten maistui. Kun päätin, että liikunta on tukimuoto muulle elämälle, ei niin, että muu elämä antaa periksi, että pitää liikkua, olo parani.

Pannaan J. Apila pitkän ajan tavoite noille ajoille. Pidetään itsemme siinä kunnossa, että kunnon veteraani-iässä olemme siellä palkintopallilla. Jos yrittäis pitää itseään siinä kunnossa, että 70 vuotiaina olemme siellä kärkipäässä:). Jos olemme silloin viimeisiä niin ainakaan tulos ei ole 209 tai jotain muuta. Sitä voi päästä vaikka 10 parhaan joukkoon silloin:).

Hyvän päätöksen sinä teit. Parempi näin kuin ristiriitainen olo.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Kesä loppukevät ja kesä mennyt lähes täysin ilman liikuntaa. Ruokavaliosta olisi ravintoterapeutti Hanna Partanen saanut ohjelmiinsa sopivaa täytettä. Kunto ja visuaalinen ilmekin ovat sen mukaisia.

Mutta...

Suunta olisi taas tarkoitus kääntää kohti terveellisempää elämää. Tällä viikolla se alkoi. Liikuntaa tarkoitus harrastaa monipuolisesti ja sopivassa määrin. Tällä hetkellä täysin ilman tavoitteita. No painon pudotus (95 kg:stä) ja kunnon kohottaminen on toki tavoitteena.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Paha vaanii vaan ei vie.

Oikein hyvää syyskauden alkua!

Petteri osui vuosi sitten aika oikeaan... Vuosi on vierätänyt, kuntoilu oli jäänyt lähes täysin. Työ vei kaiken energian. Paino nousi pahimmillaan 97 kg...

mutta paha ei vienyt...

Alkukesän lääkärintarkastus oli viimeinen silaus sille, että suunta pitää taas muuttaa kohti terveellisempiä elämäntapoja. Kolesteroli ja verenpaine olivat koholla ja reippaampi kävelykin hengästytti.

Olen päässyt uudelleen kuntoilun makuun ja pudottanut painoakin muutaman kilon (90 kg).

Toistaiseksi olen tyytynyt pari kertaa viikossa kuntosalilla käyntiin ja kerran viikossa uintiin tai muuhun kevyeen aerobiseen harjoitteluun.

Tavoitteeni on ensi kesään mennessä pudottaa reilusti painoa ja päästä hyvään yleiskuntoon. Mitään muita tavoitteita en itselleni aseta.

Pikkuhiljaa on mielessäni alkanut kyteä, että kuntosalin lisäksi voisin tehdä pari kävelylenkkiä viikossa ja mahdollisesti lisätä hieman juoksua mukaan.

Tänään oli naapurin kanssa puhetta hänen työkaveristaan, joka harrastaa ultrailua ja siitä heräsi ajatus käydä kurkistamassa pitkästä aikaa, mitä palstoilla tapahtuu.

Toivotan kaikille palstalaisille mukavia treenejä... ehkäpä tämä pari vuotta sitten aloittaminen otsikko joskus tulevaisuudessa vielä toteutuu...hiillos ei ole täysin sammunut, vaikka hieman heikosti tällä hetkellä palaakin.

Link to comment
Share on other sites

Osallistu keskusteluun

You are posting as a guest. Jos olet jo rekisteröitynyt, voit kirjautua tästä sisään lähettääksesi vastauksen.
Huom!: Ilman rekisteröitymistä lähetetyt viestit tarkistetaan ennen julkaisua mainosrobottien yms. takia.

Vieras
Vastaa tähän ketjuun...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Ketjua lukevat   0 members

    • Ketjua ei tällä hetkellä lue kukaan jäsenistä

  • Kaikista tuotteista -5% koodilla SEPPO (affiliatelinkki)

     

    Screenshot 2022-10-17 at 12.33.21.png

     

     

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy