Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Rovaniemen ympäristön ladut

Arvostele ketju:


Kuusirinne
 Share

Recommended Posts

Päätin aloittaa tämän ketjun, koska Ounasvaara Rovaniemellä on tunnettu talviurheilukeskus. Täältä on tullut monia kuuluisia talviurheilijoita; hiihtäjistä mainittakoon Pirjo Muranen, Mona-Lisa Malvalehto ja Hannu Manninen. Mäkihyppääjät tulevat vielä sitten erikseen.

Ounasvaaran Isorakan, Sierijärven ja Ounasrinteen suunnan ladut ovat nyt kunnossa. Sama koskee Pöyliövaaraa. Korkalovaaran ja Mäntyvaaran laduista en tiedä vielä, sillä en ole käynyt tutustumassa tilanteeseen. Eilen kävin Sierijärvellä ja niin on tarkoitus tehdä huomennakin.

Varoitan varsinkin perinteisen hiihtäjiä paannejäästä (suoranaisesta vedestä), joka voi jäätää sukset noustaessa sairaalan noususta ylös jäähallin parkille! Näin kävi minulle ensimmäisellä lenkilläni. Toisella kertaa hiihdinkin sitten takaisin Isorakan kautta.

Link to comment
Share on other sites

Kävin aamulla lenkin Mäntyvaaran uudelta asuntoalueelta Sinettäjärvelle. Latu oli kohtalaisen hyvässä kunnossa, vaikka risuja näkyi siellä täällä. Eniten ne haittaavat varmasti luisteluhiihtäjiä. Pakkasta oli noin -15 astetta, joten luisto ei ollut aivan maksimaalinen, mutta pito oli loistava!

Paluumatkalla latukone tuli vastaan Mäntyvaarassa, mutta vanha latu oli liukkaampi, joten hiihtelin sitä.

Jokkavaaran lenkille pääsyä pitänee vielä odotella, mutta kohotellaan kuntoa sitä ennen!

Nuo Syväsenvaaran ladut ovat myös minulle tuttuja. Olen ajanut Napapiirille ja lähtenyt sieltä Olkkavaaraan.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Eilen kävin jälleen Sinettäjärvellä ja huomasin, että Mellalammen jälkeen tulevan risteävän metsäautotien jälkeen latua ei oltu ajettu. Hauskaa oli kuitenkin se, että vanhalla ladulla luisto oli huomattavasti parempi. Pakkasta oli noin -15 astetta ja ilmankosteus suuri. Pää oli kauttaaltaan huurteessa lenkiltä palattuani.

Puutteena em. ladulla on valojen puute, joten kovin aikaisin aamulla ei kannata liikkeelle lähteä.

Kävin viikolla Sierijärvellä lenkin ja ladut ovat Oukulla pääosiltaan hyvässä kunnossa. Loppunousun paannejääkin on jäämässä vähitellen lumen alle!

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Uusi Rovaniemi -lehden mukaan Jokkavaaran lenkki on nyt hiihdettävässä kunnossa; hienoa! Myös jääladut ovat kunnossa, joten hiihtokilometrejä ja hiihtopaikkoja nyt Roissa riittää. Lunta on tullut paljon, mutta nyt näyttää sää muuttuvan ja pääsemme hiihtämään väliin vanhalla lumella.

Hyvää hiihtokevättä kaikille!

Link to comment
Share on other sites

Kävimpä tänään kiertämässä Jokkavaaran lenkin. Hiihdettävässä kunnossa, joo. Jonkun verran Sierijärven jälkeen oli joku päättänyt aurata metsäautotien latupohjalle eli noin kilometrin sai kävellä tietä pitkin ennen kuin taas löytyi hiihtobaanaa. Toisen kerran sukset käteen sitten Oikaraisen soramontulla sielläkin oli latu pukattu pillarilla tiensivuun eli sai kävellä teputella pari sataa metriä. Noista ei taidettu lehtijutussa mainita. Muuten oli ihan ok kunnossa, hieman oli paikotellen pehmoista mutta kuitenkin ihan hiihdettävää. Tietenkinhän sieltä löytyi ne muutamat pakolliset kelkan jäljet, mutta ei onneksi pitkiä pätkiä.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Itse itselleni vastaten: Ounasvaaran Pirttien kohdalta pääsee muutaman sadan metrin kävelyllä hiihtostadionilta jääladulle. Antinmukkaa pitkin "Lappine Villageen" ja sieltä rannasta meni kelkanjälki jäälle. Hiihtämään tuota pätkää ei siis pysty, mutta ei se paha ollut kävellä.

Jäälatu alkaa kyllä olla aika valmista kauraa ainakin tuolla pätkällä, mahtavatko enää tälle keväälle ajaa sitä uusiksi? Saarenputaalla on jo vesi käynyt jäällä parissa kohtaa ja siltojen alla isot sulat.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • Vieras

Heipä, Rollon väki!

Olemme tulossa jouluna 2014 Rolloon joulun viettoon ja toiveissa olis päästä urakalla Ounasvaaralle hiihtämään. Majoitumme huipun tuntumassa, joten lähtöpaikka olis siellä.

Hyviä alle 20 km reittejä luisteluhiihtäen? Uskaltaako koululaisten kans hiihtää Isorakan vaikeaksi merkityn pätkän? Millainen se on?

Kiitos etukäteen vinkeistä!

Hiihtämään tahtoisin jo..... :)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • Vieras

Hiihtelin Ounasvaaralla joulun 2014 aikaan. Ensilumenladun pohjana ollut baana SantaSportilta hiihtostadionille oli aivan unelmakunnossa.

Sky hotellilta Isorakan lenkki oli ihan hiihdettävä, mutta pohjaltaan vielä epätasainen, lumen vähyyden vuoksi vielä epätasainen.

Kyselin Isorakan lenkin sopivuutta koululaisille mustaksi merkityn kohtansa takia. Mitään vaikeaahan tuossa osuudessa ei ollut, mutta sykkeet kyllä nousivat kauden ensi lenkeillä kyseisen nousun melkoisen pituuden vuoksi. Koululaisten kuntotasossa on erityisesti nykyisin paljon eroa, mutta meidän normiliikkuvat (ei seurataustaa) viides-seiskaluokkalaiset lähtivät tuolle lenkille toiseenkin kertaan tietäen jo "tapponoususta".

Kovat oli pakkaset, joten laduilla oli tilaa mennä. Pukeutumiskysymyshän se vain on... :)

Link to comment
Share on other sites

Osallistu keskusteluun

You are posting as a guest. Jos olet jo rekisteröitynyt, voit kirjautua tästä sisään lähettääksesi vastauksen.
Huom!: Ilman rekisteröitymistä lähetetyt viestit tarkistetaan ennen julkaisua mainosrobottien yms. takia.

Vieras
Vastaa tähän ketjuun...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy