Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Janus

Nike Air Zoom Vomero

Recommended Posts

Omistan viime vuoden pegasukset, joista pidin. Sitten ostin tämän vuoden pegasukset jotka tuntuivat entisiä jäykemmiltä ja kovemmilta. Niinpä ostin pari kuukautta sitten vomerot erityisesti pitkille asfalttilenkeille, kun painoa on jonkun verran. Erittäin pehmeät kengät, vaimennus voi tuntua jopa liioitellulta jos on tottunut kovempiin pohjiin. Melko joustava päkiä ja neutraali tuenta. Muutaman totuttelulenkin jälkeen olen niistä pitänyt muuten, paitsi että pohjan kuviointi on melko "voimakas", niin erityisen sileällä asfaltilla tämä pohjan "hammastus" tuntuu päkiä-varpaat alueella sellaisena lievänä "tärinänä" askeleen lopussa ponnistusvaiheessa. Vaikea kuvailla. Sanoisin suppeahkolla (Kayano, 1000-sarja, DS, Pegasuksia) kokemuksella, että jos pidät vuoden-kahden takaisista pegasuksista ja olet vanttera-rakenteinen neutraalisti askeltava niin Vomero on kokeilemisen arvoinen. Mikään pikamatkojen kisakenkä se ei tosiaankaan ole, vaan erittäin pehmeäpohjainen ja vaimennettu hölkyttelykenkä. Aion kyllä seuraavan maratonini niillä juosta, tavoitteena 4h alitus. Tukholman maratonlaivalla hinta oli muistaakseni 109e ja nyt taitaa olla urheiluliikkeissä 100-120e ehkä jos tarjous sattuu kohdalle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minullakin on viime vuoden Pegasukset käytössä, jotka ovat olleet loistavat. Paitsi että joskus pitkillä asvalttilenkeillä on tuntunut että vaimennusta voisi olla hieman enemmän. Painoa on 90:n paikkeilla, joten mietin josko nuo Vomerot olisivat paremmat kun niitä on mainostettu jossain "Super-Pegasuksina".

Pitänee lähteä metsästämään hyvää hintaa ja kokeilla. Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minä vaihdoin Pegasukset, kun hajosivat alle ja sain takuuseen, vomeroihin neljäviikkoa ennen Mikkelin maratonia. Hyvät oli juosta ja rullaavat, pegasukset kun läpsyivät juostessa, jalka kun on jäykkä, niin vaatii rullaavammat kengät.

Maratonin kylläkin kipeytti toisen jalan jalkapöydän, juokemaan en ole päässyt vieläkään, mutta en usko olevan kenkien vika.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vomerot on hyvä valinta jos on painoa hieman enemmän. Itsellä kantapään ja akilleen kiinnistyskohdan kipu on poistunut, kun aloin juosta Vomeroilla. Eli lienee ollut vaan kiinni siitä, että iskua tiehen on tullut liian kovaa ja tuenta kantapäälle on hieman muuttunut korkeammalle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Juu raporttia kehiin;Pegasus kunhan olet niillä jonkun aikaa juoksennellut.

Kiinnostaa itseänikin nuo Vomerot. Muistaakseni kuulut myös aika raskastekoisiin juoksijoihin? kuten minä.

Höyhensarjaahan (riisitauti vaivaa) tässä edustellaan kts. allekirjoitus. Vomerot hankin lähinnä niille luvatun esim. Pegasuksia paremman iskunvaimennuksen takia, vammoihin ei kyllä taida auttaa muu kuin lepo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

65km nylkytetty, muutamia havaintoja Vomeroista.

Ensiaskeleilla tuntui että kenkä suorastaan heittää takaisin ilmaan = kumipalloefekti( muistaakseni Hra nro 3.40:n käyttämä termi).

Kengän lesti on ehkä hiukan kapeampi kuin esim. Pegasuksissa. Nämä Vomerot ostin sovittamatta EUR 45 kokoisina. Aikaisemmin olen käyttänyt kokoa 44,5, tänä vuonna olen siirtynyt kokoon 45 mustien kynsien takia. Vomeroissa koko olisi saanut ensimmäisten lenkkien perusteella olla kuitenkin vielä puoli numeroa isompi.

Ainoa negatiivinen asia ollut 3:lla (takana yht 5 kpl ) ensimmäisellä lenkillä varpaiden lievä kipeytyminen. Kenkä tuntuu kaiken kaikkiaan kuitenkin erinomaiselta, vaimennus on erittäin hyvä, aika näyttää onko siitä haittaa vai hyötyä, toistaiseksi ollut nautinto juosta.

Seuraavalle maratonille laitan nämä ``superpegasukset`` alle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä etsin pitkään uusia juoksutossuja, kun hirivttää noissa Nimbuksissa tuo hinta! Ja lopulta käteen jäivät nuo Vomerot. Hintaa niillä oli 99€ Itäkeskuksen Intersportissa. Koko on ½ numeroa isompi, kuin Asicsissa.

Testihölkyttelyssä huomasin selvästi myös tuon 3.40:sen lanseeraaman "kumipalloefektin". Rullaavuus on kuitenkin parempi kuin Nimbuksessa ja vaimennuskin tuntuu jotenkin ilmavammalta. Varsinainen testaus alkaa tänään, joten saapa nähdä miltä ensimmäiset Niken tossut alkavat tuntua!

Share this post


Link to post
Share on other sites

jäykkänilkkaisena, kevytsarjalaisena n.68kg ostin vomerot kun halusin hyvän vaimennuksen asvaltille. ja vaimennusta löytyy, voipi raskaille juoksijoille olla

liiankin pehmyt mutta mulle sopii hyvin. lesti on leveämpi kuin zoom elitessä.

istuu jalkaan hyvin. pohja vaikuttaa myös sen verran pehmeeltä ettei varmaan

kestä kilometrejä niin paljon kuin pegasus. tähän asti vain lyhkäsiä alle 10km.n

lenkkejä takana, niiden perusteella tuntuvat tosi hyviltä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Miten vertaisitte Vomeroita Eliteihin?

Intersportin myyjä sanoi, että käytännössä Vomerot olisivat lähestulkoon samanlaiset kuin Elitet, mutta ilman pronaatiotukea.

Vähän kyllä epäilyttää tuo myyjän asiantuntemus, täytyy varmaan vähän haeskella tietoa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Vieras
Vastaa tähän ketjuun...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Ketjua lukevat   0 members

    Ketjua ei tällä hetkellä lue kukaan jäsenistä


×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy