Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Helsingin ladut

Arvostele ketju:


tat
 Share

Recommended Posts

Tänään se vihdoin tapahtui, eli tuli avattua hiihtokausi lumella Helsingin keskuspuistossa. Jos ollaan tarkempia niin välillä mannereheimintien varsi ratsastien viereiselta ulkoilupolulta Pirkkolaan. Virallinen lumensyvyys Kaisaniemessä on tällä hetkellä 4 cm. Metsässä latu oli pääosin hiihdettävä, eikä pohjakosketuksia juurikaan tullut. Joillain avonaisilla paikoilla oli tuuli tosin puhaltanut hiekan näkyviin. Ketään toista hiihtäjää en kyllä nähnyt. Mistähän tuokin johtui?

Toivokaamme siis, että jatkuvasti myöhemmäksi ennustettava lumisadealue saapuu myös meidän helsinkiläisten riemuksi ja huomenna pääsee hiihtään pitkää lenkkiä runsaalla lumella. Se lienee todennäköistä.

Mainitaan nyt vielä, että alla oli vanha kunnon tykkipari vuodelta 1994, joka on kyllä voideltu 2000-luvun puolellakin. Mutta hyvin luisti ja hymy oli leveä. Huomenna matkaan voinee lähteä jo vähän uudemmallakin parilla.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 164
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Tuli taas tänään käytyä lykkimässä keskuspuistossa. Ja tänään oli liikkeellä muitakin (3kpl). Lähdin liikkeelle Ruskeasuolta ja lopetin Paloheinään, jossa kiersin 1,8km lenkin. Parhaassa "kunnossa" olivat laakso-pirkkola välin kävelyyn auratut reitit. Ne oli aurattu joskus päivällä, päälle oli satanut lunta ja siinä oli kävelty sopivasti. Pohja oli kova, mutta kiviä ei näkynyt, eikä tällä välillä tullutkaan yhtään pohjakosketusta.

Pirkkolan kolmosen latu oli ajettu. Kunto oli hyvä, tosin se oli hieman pehmeä ja siksi edellisillä reiteillä oli mukavampi hiihtää. Pirkkolan jälkeen kävelytiet meni kivisiksi ja paloheinään matka jatkuikin hiihtopohjaa pitkin. Siinä oli ajettu autolla ja renkaan jälkiä pääsikin työntelemään ookoosti. Luistelu oli hankalaa koska reittiä ei oltu ajettu/ kävelty riittävästi.

Paloheinässä oli ajettu 1,8 ja kolminen isolla koneella. Tätä ei oo merkattu nettiin arvatenkaan sen takia, että yhdessä kohaa baanaa purupaistaa läpi. Lienee huomenna parempi.

Tänään uskalsin laittaa jalkaan eilistä uudemman, vuoden 1996 parin. Tullessani takaisin bussilla paloheinästä, huomasin että eihän niitä ole siklattu kesän suojavoiteiden jäljiltä. Hyvin luisti siltikin. Yliarvostettua tuo siklaaminen ja voitelu ylipäätäänkin.

Link to comment
Share on other sites

Oiskohan tuo paloheinä hiihdettävissä hyvin vapaalla huomenna? Latukartta sanoo, että ois pohjattu mutta ei muuta.

Paloheinä oli ihan ok kunnossa. Puru paistoi monin paikoin läpi, mutta eipä tuo haitannut. Peltolenkin alkuakin oli ajettu ja näytti latukone lähtevän Pirkkolankin suunteen juuri kun olin kahden tienoilla lähdössä pois.

Link to comment
Share on other sites

Moi! Hiihtokausi avattu. Hiihdin juuri perinteistä hiihtoa pätkän Aurorankenttä-Pitkäkoski-Aurorankenttä (21km). Latu-ura on siis koko matkalla, mutta osittain todella heikossa kunnossa ja roskainen. Hiihdettävissä, muttei todellakaan ykkössuksilla. Tarkkana saa olla ettei hiekkaan hiihdä. Paloheinässä oli kovasti väkeä, mutta Pirkkolasta keskustaanpäin sai melkein itsekseen hiihdellä.

Link to comment
Share on other sites

Mski.fi kertoi tänään Mustavuoren 2,1 kilsan lenkin tilaksi jo "hyvä" - ja ihan ok se olikin, kun käytiin pojan kanssa päivällä tsekkaamassa. Huomenna Paloheinään...

Kiitos tästä infosta! En millään olisi jaksanut Vuosaaresta vääntäytyä Paloheinään tänään, enkä uskonut että Mustavuorta olisi vielä tehty. Eikun voitelemaan!

Link to comment
Share on other sites

Juu kolme tykkiä puhalsi lunta taivaalle. Vitosta en suosittele itsekään, ei edes luistellen. Joitain lamppuja pimeänä, mm. laskussa ennen eripituisten lenkkien haarautumista.

Oi että oli ensimmäisellä kierroksella mukava yllätys tuo valottomuus :) joku vielä seisoskeli alhaalla. Onneksi juuri ja juuri näin tumman hahmon hyvissä ajoin.

Eipä ne tosiaan ollut kuin pohjattu. Mutta eiköhän kohta saada oikein ladutkin kun tosiaan tykit laulelee.

Pääsi tuolla pahimmat tuskat lievittämään.

Link to comment
Share on other sites

Kivikon kuntolenkki oli muuten paljon paremmassa kunnossa eikä juuri ketään tänään hiihtämässä. Tylsähän se on vrt. Paloheinä, mutta nyt kyllä paljon parempi.

Joskus tuota menneinä talvina hiihtelin, kun siellä päin asuttiin. Mutta viikko ilman lumisadetta ja se oli täynnä jalanjälkiä ja koiranpaskaa (jopa latu-uralla). Kyllästyin ja vaihdoin Paloheinään.

Sorry, ikuisuusaihe.

Muokattu
typo
Link to comment
Share on other sites

Osallistu keskusteluun

You are posting as a guest. Jos olet jo rekisteröitynyt, voit kirjautua tästä sisään lähettääksesi vastauksen.
Huom!: Ilman rekisteröitymistä lähetetyt viestit tarkistetaan ennen julkaisua mainosrobottien yms. takia.

Vieras
Vastaa tähän ketjuun...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share
×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy