Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Unen tarve


werneri
 Share

Recommended Posts

  • Replies 41
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Itse olen iltakupsija, jolla nukkumaan meno lykkääntyy yleensä aina puolille öin. Yöunet jäävät työviikolla yleensä sitten 6-7 tuntiin, mikä on kyllä liian vähän aktiivisesti liikkuvalle ihmiselle. Iltapäivällä tuppaa kyllä torkuttamaan. Kahdeksan tuntia olisi passeli unen määrä yössä. Mutta toisaalta paljon on kiinni myös unen laadusta. Jos nukkuu hyvin 6-7 tuntia, niin se on paljon parempi kuin 8 tunnin pyöriskely levottomana vuoteessa. Siksi vältän nykyään esim. lenkkeilyä myöhään illalla, koska silloin ei oikein tahdo saada hyvää unta yöllä.

Link to comment
Share on other sites

Vähintään 7 tunnin yöunet tarvitsen, tosin joskus on tullut nukuttua vähemmän. Myös ns. unenlaadulla on merkitystä, eli onko nukkuminen katkoinaista ja mistä unenvaiheesta herää -tuossa heräämisessä voi 5 minuuttia olla se ratkaiseva aika, herääkö levänneenä vai väsyneenä.

Junnun tavoin kuulun niihin "aamunvirkumpiin" tosin en nyt ihan Henkan ja kumppaneiden tasolle ;)

Link to comment
Share on other sites

Tuo nukkuminen on kyllä hiukan ongelma. Teen keskimäärin 4 yötä peräkkäin töitä ja se sekoittaa koko rytmin. Kun alkaa vapaat, menee pari päivää, että saan rytmistä kiinni.

Muuten nukun mielelläni 7 tuntia yössä. Menee kyllä kevyesti useampi yö huonoilla unilla, mutta sitten tipahtaa.

Muutama vuosi tuossa tuli erinäisistä pienistä vimpulasyistä valvottua, joten väsyneenä olo on aika tuttu juttu. Joskus kun on virkeä niin sitä ihmettelee, että mikä on tämä omituinen olo kun tajuaakin tästä maailmasta jotain.

Väsymys vaikuttaa sykkeisiin ja palutumiseen. Se on otettava huomioon. Toisaalta harmi, koska on öiden välissä juostava vain kevyitä ja lyhyempiä lenkkejä.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy