Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Kotkan meripäiväjuoksu/rullaluistelu 27.7.2006


Recommended Posts

http://www.meripaivajuoksu.com/valikko.htm

Ensin alkaa kello 11:00 rullaluistelu jossa 16km:n pituinen reitti. Tämän jälkeen kello 13:00 15km:n mittainen juoksu. Lajit eivät ole yhteydessä toisiinsa mutta molempiin kerkeää kunhan luistelu vaan onnistuu eikä mitään käy.

Osallistumismaksu 15e ja 20e.

Ajattelin kaverin kanssa osallistua molempiin lajeihin. Tässä sopiva kuntoilijan duathlon! :goodvibes: Viikonloppu onkin sitten aikaa rentoutua sataman palvelujen äärellä, kun urheilut on jo torstaina. :icon_pidu:

Link to comment
Share on other sites

Jees,

Tuonne olisi tarkoitus mennä juokseen se kesän toinen ja viimeinen kisa ennen HCM:ää. Tosin nyt pitää olla hommissa täällä Jyskylässä kalevankisoissa ja fillarilla vain liikun kesällä niin se menee Maanantai-iltaan kun ehdin perille Kotkaan. Jää 2 palautumispäivää..

Ei ehkä paras tapa valmistautua kisaan, mutta periaatteen mies on periaatteen mies. Kun jalat toimii niin on raukkamaista alkaa autolla menemään tuollaista matkaa. Eli matkajako olisi 80+ 210 suunnilleen kun en ihan pääteitä ala polkemaan.

Kellään kokemusta onko liian raju tapa valmistautua juoksukisaan?

Link to comment
Share on other sites

Hulluhan sitä pitää olla jotta noilla bensan hinnoilla kovin pitkiä matkoja viitsii autolla ajaa.....

Itse osallistun kolmatta kertaa meripäiväjuoksuun. Pidän tästä pienestä ja hyvin järjestetystä tapahtumasta entisessä kotikaupungissani. Merenlahden kiertävä reitti on kaunis ja 15 kilometrin matka on mulle just passeli ennen HCM:a.

Vielä on vähä epäselvää millä kulkuneuvolla saavun paikalle mut kait JuoksiJanne ottaa fillarin tarakalle...?

Link to comment
Share on other sites

Se on sitten meripäivät avattu harvinaisen terveellisissä merkeissä!

Kisajärjestelyt olivat mielestäni oikein hyvät. Liikenteenohjaus oli ainakin kohdallani myös hyvin toimivia. Poliiseja paljon erityisen vilkasliikenteisissä risteyksissä pysäyttelemässä autoja vain ja ainoastaan minun suuren juoksija/urheilijalupauksen takia. Ajatella mitä harrastukseni saakaan aikaan. Kaikki pysähtyy kun JuoksiJanne tulee... OOOOHHH! AJATELLA! :icon_biggrin:

Mutta suorituksiin...

Rullaluistelusarjassa ei osallistujamäärällä juhlittu mutta sitäkin laadukkaammin.

Huippuluistelijat menivät menojaan puolentoistatonnin arvoisilla luistimillaan kun itse raahaudun sunnuntailuistelijan halvennuksesta ostetuilla Salomoneilla joissa AIDOT lidlin saippuarinkulat ja laakerit. Matkaa hidastamassa myös hyvin tylsäkärkiset sauvat.

Täysillä sitten mentiin, juuri itseään säästelemättä. En tiedä oliko punainen polarini sekoamassa mutta sykkeet pyörivät 90-95% paikkeilla maximista. Noh, mittarin tarkkailu oli toissijaista.

Olosuhteet luistelulle olivat hienohkot. Auringossa juuri reilut 20C lämpöä mutta pirullinen tuuli! Keisarinlahden sillalla takaisin tullessa sivutuuli oli jonnin verran terhakasta kun sauvat lepattivat viron suuntaan joka työnnän jälkeen.

Perille päästiin kuitenkin vaikka heti lähdöstä on laskua kilometrin verran. Takaisin tullessa sama alamäki on väärinpäin ja menetetyt asemaenergiat piti ottaa takaisin, vauhdilla millä hyvänsä.

Loppuaika markettiluistimilla oli jotain 45 minuutin luokkaa joka tyydytti kyllä kun lujempaakaan ei päästy.

Ja juoksuun...

Osallistujia kuulemma noin 200, joten oukkidoukki, ryhmäjuoksua luvassa todennäköisesti. Mikäpäs siinä.

Vauhti oli vaikeaa arpoa kun takana oli aika tiukka luistelusessio. Sitä kun ei tiennyt voisiko sitä lähteä ihan niin täysiä kun ilman luistelua ehkä voisi, koska luistelu tuntui pienen tauon jälkeen vain normaalia pidemmältä veryttelyltä.

Kaikki näytti hyvältä.

Vajaa kaksi kilometriä juostu, polari sekoaa ja tilttaa. :mad0228: En tietenkään osaa kalibroida sitä kun näin ei vielä ole käynyt. Joten matka jatkuu ilman sähkövempaimia...

Jatkan matkaa noin 5.00min/km, joka oli pienen harkinnan jälkeen ainoa vauhti joka tyydyttäisi maalissa. Tullaan Langinkosken sillalle 7-8km:n kohdalla pienen puistoreitin jälkeen. Tähän asti tuntui hyvältä, suorastaan erinomaiselta. Sitten alkaa kyljessä tuntua ja vauhti alkaa hiipumaan. Noin kymppiin asti saan pidettyä vauhtia vielä 'keinotekoisesti' yllä jolla takaan tuskaisen loppumatkan.

Palleaa tai jotain lihasta vatsasta käy yhä tiuhempaa kramppaamaan ja hengitys on paikoin vaikeaa. Mistä tämä voisi johtua?? En tiedä mutta otan vielä rauhallisemmin, jaloissa ei sinänsä vielä tunnu missään.

Sitkuttelen viimeiset 'kymmenet henkiset kilometrit', todellisuudessa muutaman SI-järjestelmän kilo-mittayksikköä kohti maalia noin kymmenen juoksijan etenevää selkää tuijottaen.

Pääsen lopulta maaliin ja yllätyksekseni aika on positiivisesti yllätys, 1.14. :party0002:

Ei paljoa tavoitteesta ja kuitenkin loppuaika on 16km:n mäkisen luistelun jälkeen. Taas on kuntoni edennyt ja harjoitukset tehonneet! Hieno päivä vaikeuksista huolimatta! Kotona saan Polarinkin elävien kirjoihin. :1st:

Kiitokset kaikille näkemilleni ihmisille ja kisajärjestäjille!

Link to comment
Share on other sites

Tääläkin on kotiuduttu Kotkasta väsyneenä mutta onnellisena. :)

Luistelu meni samassa hengessä kun JuoksiJannella. Seura oli kovaa niin kovaahan siinä oli itekin vedettävä. Sykkeet sielä 90-95% maksimista pintaan. Aikaa reitillä tuhraantuin sellaset 55minsaa. Kiva kokemus sinällänsä koska mulla ei ennen oo ollu numerolappua rinnassa ja luistimia jalassa samaan aikaan. Tota pitää kokeilla joskus uudellenkin.

Sitte juoksuun. Vähän arvelutti miten se menee tollasen tunnin maksimi sykkeellä tehdyn treenin päälle. Alku oli tuskaa mutta kyllähän se siitä alkoi kohtalaisesti kulkemaan. Sykkeet pomppi taas 90% maksimista mutta annoin vaan mennä sillä vauhdilla. Loppu mäissä jalat tuntu vähä samalta kun tukholmassa västerbron sillalla toka kierroksella. Muutenkin fiilikset oli hyvin samankaltaiset mitä ne on maratonilla 30km jälkeen. Kaikesta tästä huolimatta sain parannettua aikaani viime vuodesta (tosin vain noin minuutin luokkaa mutta sekin lasketaan!) ;)

Kaikenkaikkiaan järjestelyt pelasi taas ihan nappiin ja tunnelma on rento. Tätä tapahtumaa en jätä väliin ensi kesänäkään. Kiva ku meripäiville voi osallistua näin tervehenkisissä merkeissä.

Link to comment
Share on other sites

Olin toista kertaa Kotkan meripäiväjuoksussa. Harvinaisen hyvin järjestetty

ja hyvähenkinen tapahtuma. Janne Porkka juonsi ja seiväshyppääjä Matti

Mononen jakoi palkinnot. Hauska alkuverryttely. Reitin varrella hyvä

kannustus ja tarkat raportoinnit (monesko juoksija olen, monesko NAIS-

juoksija jne.) - kilometriaikakin minulle kerrottiin. Mikäs siinä sitten on

juostessa ... miellyttävä kesäpäivä kaiken kaikkiaan.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy