Jump to content
Juoksufoorumi.fiSign in to follow this  
Zeni-86

Zeni-86 Espoosta esittäytyy :)

Recommended Posts

Moikka kaikille! :)

Hiukan jos taustaa kerron itsestäni, eli olen koko pienen ikäni, 6 vuotiaasta saakka, harrastanut joukkuevoimistelua ja tuota lajia tuli sitten harrastettua hyvinkin tosissaan sinne 19 vuoden ikään saakka :icon_syda:

Treenattiin kovaa parhaimmillaan 10 kertaa viikossa ja tuottihan se tulostakin ja SM-kulta on paras saavutus noilta ajoilta :)

Noh, kun tuo rakas harrastus sitten loppui ja joukkue hajosi, niin sohvalla löhöäminen ja karkin syöminen olivat ihan parasta hommaa ja liikunnan harrastaminen jäi aika vähälle :/ Innostuin aina hetkellisesti jostain lajista ja sitten se into taas lopahti ja sitä on jatkunut sitten näihin päiviin saakka...

Nyt olen loppukevään jälkeen saanut tiputettua painoa (olen ollut myös ikuinen laihduttaja, joka lopulta aina sortuu suklaalevyn tms. edessä) melkein 15 kiloa ja kesällä tuli työmatkat (10 km/suunta) pyöräiltyä ja salilla innostuin taas käymään ja liikunta alkoi taas pitkästä aikaa muutenkin maistumaan :)

Nyt alkusyksystä onkin sitten tapahtunut jotain vallan erikoista ja olen innostunut lenkkeilemään :D Olen aina inhonnut juoksemista, mutta nyt yhtäkkiä se onkin vienyt minut mukanaan ja olen jopa asettanut tavoitteeksi juosta puolikkaan ensi kesänä!

Tänään kävin ostamassa kunnon juoksulenkkarit ja vedenpitävän, mutta hengittävän takin, ja nyt kelpaa sitten huonommassakin säässä hölkötellä :)

Olen nyt juossut n. 30-45 minuutin lenkkejä ja meno on tuntunut ihan hyvältä, mutta nuo sykkeet ovat melko korkealla... Mulla on aina ollut sama ongelma, siis jo silloin voimisteluaikoina muistan, että mun sykkeitä aina ihmeteltiin, että miten ne on noin korkealla vaikka kunto oli kuitenkin hyvä... Mutta mun ei tarvitse kuin nousta sängystä ja laittaa vaatteet päälle, niin syke on jo yli 100 eli en sitten oikein tiedä, miten paljon niihin on luottaminen?

Lenkeillä mun sykkeet on ollut siellä 150-170 välillä ja jotenkin tuntuu niin tyhmältä vaihtaa kävelyyn välillä, kun juokseminenkin sujuu hyvin... Onko siis haittaa, jos juoksen näillä sykkeillä kun kerran hyvältä tuntuu vai täytyykö niitä väkisin yrittää pitää matalampana? Menen nyt jo tosi hiljaa (viimeisin lenkki oli 6,5 km pitkä ja keskinopeus oli 8,7 km/h) eli ei sitä vauhtiakaan oikein enää saa hitaammaksi...

Paikat ei ole näistä lenkeistä hirveästi kipeytyneet, olen kyllä niitä hyvin venytellytkin, mutta kuitenkin. Lisäksi käyn salilla pari kertaa viikossa :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nyt on pakko laittaa tänne hieman päivitystä :smile-new:

Eli perjantaina päätin juosta hieman pidemmän (siis pidemmän kuin olen juossut ennen) lenkin ja päätin pitää ne sykkeet alle 150 vaikka sitten kävelemällä.

Juoksin niin hitaasti, kuin suinkin pystyin ja sain kuin sainkin sykkeet pysymään tuon rajan alapuolella, eikä tarvinnut edes kävellä paljoakaan :eagerness: Juoksin melkein tunnin ja matkaa tuli 8 km. Ja se tunne oli aivan mahtava! Olin niin iloinen, että huomasin loppumatkasta vain hymyileväni :smile-new: Ja tuntui ensimmäistä kertaa oikeasti, että olisin jaksanut vaikka vielä jatkaakin. Ensi viikolla sitten pistetään se tunti rikki :running:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Siitä se lähtee. Alkuinnostuksen laannuttua tuleekin se vaikein rasti, eli harrastuksen jatkaminen. Etenkin nyt motivaatio on koetuksella, kun syyspimeät alkavat ja sen jälkeen pitkä ja kylmä talvi. Sää on kuitenkin aina tekosyy olla lähtemättä lenkille.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Malttia vain mukaan niin ei alkuinnostuksen seurauksena juokse itseään telakalle. Ikäähän sinulla ei vielä paljoa olekaan (nimimerkistä pääteltynä) ja aiempi urheilutausta huomioiden pystyt luultavasti melko nopeasti lisäämään määriä ja vauhteja. Oikean sykealueen arvioimiseksi pitäisi tietää maksimisyke, muuten noilla lukemilla ei ole mitään virkaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Se on kyllä hiukan tylsää, että innostuin tästä lajista näin talvea vasten, kun olisi ollut koko kesäkin tuossa aikaa, mutta minkäs teet...

Taas ylitin itseni tänään ja lähdin aamulenkille, vaikka satoi vettä :smile-new: Entinen minä olisi laittanut tuon sään tekosyyksi, mutta nyt on kyllä päässä vinksahtanut ja pahasti :tongue: Ja kun ostin hyvät varusteet sadekeleihinkin, niin ei auta sekään tekosyy :wink-new:

Ja siis tosiaan olen 26 vuotias ja tuota maksimisykettä en ole nyt testannut, olen karkeasti arvioinut sen sillä kaavalla 220- ikä eli olis sit siellä 195 kieppeillä... Silloin voimisteluaikoina ehkä n. 15 vuotiaana, testasin tuon maksimin ja se oli silloin 210, mutta onhan se tietysti siitä laskenut :smile-new:

On se kyllä jännä huomata miten nopeasti nuo sykkeet alkavat pysyä aisoissa... Olen aina kuvitellut, että mulla on joku vika, kun sykkeet on niin aina ollut niin korkeat, mutta se onkin ollut vaan harjoituksen puutetta :smile-new:

Nyt on sitten tavoitteeksi asetettu Helsinki city run 2013 ja sitten syksyllä vielä joko toinen puolikas tai sitten jos oikein innostuu, niin jopa kokonainen :eagerness:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Saman ikäisiä ollaan ja oma maksimisykkeeni on 206, joten ei se välttämättä ole hirveästi laskenut sullakaan. Sykkeet on toki yksilölliset, mutta itsekin vedän korkeilla sykkeillä. Toisaalta jos se tuntuu hyvältä, niin turhaan niitä katselee. Kannattanee käydä jossain testauttamassa sykerajat, niin tietää millä sykkeillä pitäisi harjoitella.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olen nyt juossut n. 30-45 minuutin lenkkejä ja meno on tuntunut ihan hyvältä, mutta nuo sykkeet ovat melko korkealla... Mulla on aina ollut sama ongelma, siis jo silloin voimisteluaikoina muistan, että mun sykkeitä aina ihmeteltiin, että miten ne on noin korkealla vaikka kunto oli kuitenkin hyvä... Mutta mun ei tarvitse kuin nousta sängystä ja laittaa vaatteet päälle, niin syke on jo yli 100 eli en sitten oikein tiedä, miten paljon niihin on luottaminen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tänään eksyin lenkillä pahemman kerran ja alunperin suunnitellusta 45 minuutin lenkistä tulikin 1,5 tunnin lenkki :tongue:

12 km tuli "vain" matkaa tuossa ajassa, kun siinä tietysti tuli hiukan kävelyä ja seisomista, kun yritin selvittää missä ihmeessä mä olen...

No, ei se mitään - hyvältä tuntui tuokin ja nuo sykkeetkin alkaa tasoittumaan kivasti :smile-new: Saa sitten viikonlopulle suunniteltu reilu tunnin lenkki hiukan lyhentyä, kun tulikin tehtyä tuo pitkä lenkki jo tänään :smile-new:

Niin ja kiitos tervetulotoivotuksista ja vinkeistä!

On niin hienoa kun on löytänyt, monen vuoden jälkeen, sen kadonneen liikkunnanriemun!

Ja pitkästä aikaa on myös sellainen tunne, että tämä on pysyvä olotila, eikä mikään hetken päähänpisto :running:

Muokattu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pakko hehkuttaa, ilmoittauduin tammikuussa alkavaan 9 kuukauden maratonkouluun, wuhuu :running:

Se tähtää syyskuun 2013 Espoon rantamaratoniin tai puolikkaaseen :smile-new:

Ajatuksen on, että menen toukokuussa Helsinki city runiin vetämään tuon puolikkaan ja sitten fiiliksen mukaan ilmoittaudun rantamaratonilla joko kokonaiseen tai puolikkaaseen.

On tää kauheeta, miten nälkä kasvaa syödessä! Hetki sitten tuntui järjettömän suurelta jutulta tuo puolikas tavoitteena ja nyt olen jo alkanut haaveilla kokonaisesta :tongue:

Juoksut sujuu kivasti; sykkeet on alkaneet pysymään aloillaan, kunhan vaan malttaa juosta rauhassa ja vauhtikin on alkanut kasvamaan ihan huomaamatta kun olen vaan tuijottanut sykettä ja juossutkin sitten aiempaa kovempaa samoilla sykkeillä :smile-new:

5-10 km lenkkejä olen nyt tehnyt ja siitä alan pikku hiljaa matkaa taas kasvattamaan. Nyt on ollut pieni flunssa kiusana, mutta tänään olin taas aloittelemassa kevyesti pienen tauon jälkeen. On tää vaan niin kivaa :love_heart:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hyvä, hyvä! Kokemuksesta tiedän että nälkä kasvaa syödessä. Juoksin syksyllä ekan puolikkaan ja ensi toukokuussa on aikomus parannella ekan aikaa ja lokakuussa juosta koko maraton. Että näin. Katsotaan mihin päädytään. Salaa olen viehättynyt ultramatkoista, mutta pitää vielä vähän jarrutella haaveita siihen saakka että näkee kestääkö paikat koko maratonia. Nyt otat vaan iisisti ja lepäilet, kohta olet taas juoksukunnossa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Vieras
Vastaa tähän ketjuun...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Ketjua lukevat   0 members

    Ketjua ei tällä hetkellä lue kukaan jäsenistä×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy