Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Medocin viinimaraton


Recommended Posts

Marathon du MEDOC, Ranskan erikoinen viinimaraton 9. syyskuuta.

ONKO tällä seurakunnalla sieltä KOKEMUKSIA?

Menossa ollaan Pauillaciin (3 joensuulaista + rvat)

ja juoksun päälle viikoksi lomalle Atlantin rannalle...

100%:sti omatoimimatkalle, näkyy onnistuvan niinkin.

Juoksijoita n. 7000, viime vuonna 15 suomalaista.

Nyt taitaa olla aika tarkkaan saman verran

eli vähän harvemmassa kuin Tukholmassa.

Lyhyen TV-pätkän olen nähnyt, viinitilojen halki reitti kulkee.

Ja hauskanpito on päällimmäisenä. Ei siis tiukkaa pipoa päähän.

Käymme kokemassa, lupaan kommentoida heti selvittyäni.

Ks. jos kiinnostaa :shocked:www.marathondumedoc.com/accueil_gb.html

Kannattaisiko siis viimeiset 2 kuukautta keskittyä juoksenteluun

vai viininmaisteluun? Ehkä sittenkin sekä että.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Aika hauska kaudenlopettajaisjuoksu tosiaan!. Ehkä paremminkin sopis semmonen sauvakävelymaraton, juoksun sijasta, olisi tukikepit mukana, eikä ylitankkauksesta olisi niin suurta haittaa. :icon_lol: Laitatteko palstalle matkakertomuksia jos juoksette kiinnostavan viinimaratonin?!

Link to comment
Share on other sites

Peter Mayle on kirjoittanut tästä maratonista kirjassa "Bon appetit", kannattaa lukaista! Mietin vain että jos jo HCM:llä nesteiden imeytyminen tuottaa vaikeuksia, miten sitten kun Gatoraden tilalla onkin hyvää bordeauxlaista ja suolakurkun sijaan saa chateaubriandia...

Tämä maraton olisi kyllä mahtava kokea ja odottelen kyllä raporttia.

Olemme pohtineet että olisihan se kiva juosta maratonia ja olla 30 km kohdalla sen verran kännissä ettei enää satu....voittaja on se joka omin jaloin tulee maaliin ja omaa kovimmat promillet

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Sentään joku oli huomannut Medocin viinimaratonin.

Ensi viikolla se on. Itse odotan sitä lievää kovemmin,

enemmän kuin pienenä joulupukkia.

Vinkkejä olemme saaneet erittäin korkealta taholta...

Tuo yksi mainittu kirja on lukematta, pitää vielä etsiä käsiin.

Medocissa juoksijoita lienee n. 7000-8000,

suomalaisia alle 20 (?) ja niistäkin joensuulaisia neljä.

Lupaan kommentoida.

Ja jos lehtijuttuni menee läpi, niin linkit laitan.

H.

PS. Jäämme juoksun jälk:yaya: een viikoksi palautusjuomia nauttimaan

Atlantin rannoille, joten kommenteissa ehkä pieni viive.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

No käytiin Pauillacissa se viinimpi ranskalainen maraton. Tuli samalla kertaa sekä huonoin (ajallisesti) että paras (kokemuksena) maratonini.

Aikaa sinne todellakaan ei voi eikä saa mennä juoksemaan: helle, raskas reitti ja alkumatkan ryysis tiputtavat kuntoilijan aikaa jopa tunnilla normaalista.

Tapahtuma on enemmän kansanjuhlaa kuin juoksua ja juoksijoiden asut uskomattomia - joukosta erottuvat ne, joilla ei ole mitään erikoista. Viini virtaa illalla ennen juoksua, juoksun aikana ja juoksun jälkeen. Viinitilojen halki juostaan ja asiaan kuuluu maistaa viiniä myös kesken matkan. Tarjoilut ovat muuten runsaat, mutta urheilujuoma tuntui olevan tuntematon käsite?

Eli jos joskus haluat kokea jotain erilaista ja nauttia juoksusta miettimättä ollenkaan loppuaikaa, niin tervemenoa Medociin (www.marathondumedoc.com)

Itse joutuu lennot (Bordeaux) järkkäämään, samoin majoitukset ja mahdolliset vuokra-autot, mutta niitähän kaikkia löytyy. Suomalaisia oli nyt jo yli 60, joten ovat sen nyt jo monet löytäneet. - Kirjoitin juoksusta jutun Karjalaiseen, löytyy verkkolehden arkistosta 23.9.2006 (www.karjalainen.fi).

Kaurahiutalepussi on kova sana niukassa ranskalaisessa aamiaispöydässä.

Link to comment
Share on other sites

Lukaisin tuon Karjalaisen jutun läpi ja ihan aluksi on todettava, että Karjalaisen verkkoversio on aivan kauhean näköinen. Etusivu on aivan käsittämätön sekamelska. Jos en olisi kiinnostavaa juttua ollut etsimässä, niin kyllä olisin poistunut sivuilta ja äkkiä.

Juttu kuitenkin löytyi ja oli mielenkiintoinen lukea. Yksi asia jäi vain hiukan hämäämään, kun olen pari paikallisen kanssa jutellut, jotka ovat Medocin juosseet.

He sanovat, että normaaliin maratoniin verrattuna loppuaikaan kannatta lisätä noin 3 tuntia, koska lopussa on jo sen verran humalassa ja vatsa täynnä, että kävelyksi menee. Sinä kirjoitit tunnin lisästä. Samat kaverit suosittelevat tekniikaksi sitä, että juoksee ensimmäiset 15km normallisti ja alkaa sen jälkeen keskittymään "tankkaamiseen" enemmän ja antaa vauhdin hiipua reilusti loppua kohti.

Tarkoititko mahdollisesti, että jos tapahtuman juoksee läpi ilman viinin kittaamista, niin loppuaikaan pitää laittaa tunti lisää ruuhkaisen reitin takia?

Itsekin sinne joskus olen menossa, mutta nykyisestä asuinpaikasta sinne on ajallisesti sellainen ajomatka, että sama vaikka sinne sitten lentäisi Suomesta. Eli ajattelin mennä sitten vasta, kun joskus Suomeen palaa. Tapahtuma kyllä kuulostaa erittäin houkuttelevalta, kun samaan yhteyteen voisi sitten yhdistää vielä Bourdeaux'n viinialueisiin tutustumisen.

Link to comment
Share on other sites

Lukaisin tuon Karjalaisen jutun läpi ja ihan aluksi on todettava, että Karjalaisen verkkoversio on aivan kauhean näköinen. Etusivu on aivan käsittämätön sekamelska. Jos en olisi kiinnostavaa juttua ollut etsimässä, niin kyllä olisin poistunut sivuilta ja äkkiä.

Tähän mielipiteeseen on helppo yhtyä. Kun nyt tuli itse kaivettua tuo artikkeli, niin tässäpä siihen suora linkki. Ei tarvitse jokaisen kärsiä erikseen noilla sivuilla navigoinnista.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy