Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Pyörähankinta, pikaista apua kaivataan.


Guest jakroo

Recommended Posts

Laitan taas tähän ketjuun kysymyksen kun en jaksa availla uutta.

Mitä eroa Felt B12 ja B16 pyörien rungoilla on?

Onko kyseessä sama runko vain eri osasarjoilla?

Jotenkin tuo ei tule mielestäni esiin valmistajan sivulta. Saamaa carbonia ainakin.

Jos kyseessä on sama runko, onko järkeä maksaa 500 e enemmän dura ace osasarjasta kuin ultegrasta?

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 77
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Laitan taas tähän ketjuun kysymyksen kun en jaksa availla uutta.

Mitä eroa Felt B12 ja B16 pyörien rungoilla on?

Onko kyseessä sama runko vain eri osasarjoilla?

Jotenkin tuo ei tule mielestäni esiin valmistajan sivulta. Saamaa carbonia ainakin.

Runko on täysin sama, mutta kaikki muu on eri,

tärkeimmät/suurimmat erot:

1) B12ssa tulee selvästi paremmat vanteet

2) B12ssa on kevyempi ja aerodynaamisempi (mutta huonommat säädöt omaava) ohjaustanko

Näiden lisäksi tosiaan kaikki pikkuosat on sitten B12ssa kalliimpia.

Link to comment
Share on other sites

Runko on täysin sama, mutta kaikki muu on eri,

tärkeimmät/suurimmat erot:

1) B12ssa tulee selvästi paremmat vanteet

2) B12ssa on kevyempi ja aerodynaamisempi (mutta huonommat säädöt omaava) ohjaustanko

Näiden lisäksi tosiaan kaikki pikkuosat on sitten B12ssa kalliimpia.

Ok kiitos vastauksesta.

Se onkin sitten eri asia onko nuo paremmat osat 500 e arvoiset (riippuu varmasti keneltä kysyy).

Näin kuntoilijana voisin kuvitella että ultegrallakin pärjää hyvin.

Minkähän tasoiset nuo B12 kiekot on?

Pärjääköhän niillä ns kuntoilija pitkään vai tuleeko kuitenkin tarve vaihtaa ne parempiin?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Kiitoksia vastauksista! Pistin perjantaina 51 cm Kona TT:n tilaukseen CRC:stä. Taisi olla viimeinen kpl kyseistä kokoa.

Onneksi olkoon. Nyt 1kk kyseisen pyörän omistaneena olen itsekkin vieläkin erittäin tyytyväinen pyörään ja se on minulle hyvänkokoinen ja hinta-laatu suhde on todellakin kohdallaan. Sillä hyvin 60km lenkkikin taittuu ja Kuusijärven pikamatkan kisassa pyöräilly sujui taitotasoon nähden hyvin (1½vko kilpapyörän omistaneena...) ja monesta mentiin ohi (Uinnissa tosin oltiin aika häntäpäässä, harmi nyt uintikin sujuu jo paremmin, kun kisan jälkeen vietin 1vkon mökkiloman järven äärellä...). Ja myös 22km työmatkaa pyörällä sahaan, kun tuolla vanhalla hybridilläni vaan ei pääse niin lujaa kun tällä Konalla.

Satulan kanssa meni säätäessä ehkä eniten aikaa. Jos se oli liian takana, niin pakaran ja takareiden liitoskohdasta jokin ihme pieni lihas tuli kipeäksi ja satulan nokalla ajo on minulle erittäin epämukavaa muutenkin. Lopputulema oli että satula on nyt niin edessä kun sen saa, näin saan istuttua kunnolla kankun päällä satulassa ja kun tuo selkä taipuu hyvin eikä hartiat ja niskakaan ole väsyneet (ainakaan 60km lenkillä), niin tällä ollaan menty.

Keulassa pyörässä on paljon säätövaraa, laskin omastani ohjaamoa yli puolet säätövarasta alaspäin, mutta on siinä vieläkin varaa. Aluksi tuntui että keula oli liian alhaalla, mutta nyt jo tuntuu että sitä ehkä pitäisi vieläkin laskea (voi liittyä myös tuohon kun satula on nyt ihan edessä).

Pädeihin pistin ne mukana tulevat korkeammat jalat, jolloin pädi on samalla korkeudella vaihdevipujen kanssa (aerobaarien pää on siis yläviistoon, ei suora), mutta tällöin pädien etäisyyttä toisiinsa piti samalla kaventaa, koska muuten jarrukahvaotteella pädien hiilarijalustan kulma alkoi olemaan jo aika lähellä rannetta, kun jarrukahvoista pidetään kiinni. Vaimolla tosin on leveimmällä vieläkin, mutta minulla iso Suunnon kelloni hankasi pädinjalustaan jarrukahvaotteella.

Se on eikun kowaa ajoa!

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Konalla on nyt tullut ajeltua paitsi työmatkapyöräilyä (23 km suuntaansa), myös joitakin pidempiä lenkkejä 90 ja 180 kilometrin välillä. Hyvin kulkee! Koko 51 tuntuu minulle aika passelilta, mutta siirsin kyllä satulaa kokeilujen jälkeen niin eteen kun se vaan menee. Voi olla, että koko 49 olisi vielä parempi, mutta turha sitä enää on spekuloida. Itse en ole osannut pitää pyörää liian kovana, vaikka sitä arvosteluissa on kovaksi haukuttu. Hyvä pyörä, loistava hinta-laatu-suhde!

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Tarkoitus oli osallistua elämäni ensimmäiselle puolimatkalle cyclocrossarilla kesällä. Ajattelin ettei ole mitään järkeä satsata isoja rahoja välineisiin heti aluksi, mutta nyt kuitenkin tuntuu että panokset kovenee mitä pidemmälle treenikalenteri etenee ja pelkkä kisan läpäisy ei tunnu riittävältä tavoitteelta.

Tänään huomasin järkytyksekseni, kuinka iso painoero cyclocrossarin ja maantiepyörän välillä on. Osaisiko kukaan antaa edes jonkinlaista arviota, kuinka paljon vauhdissa voi voittaa

a) kun vaihtaa cyclocrossarin "normirenkaat" kapeiksi

b) jos siirtyy cyclocrossarista maantiepyörään

Ajattelin marssia alkuviikosta pyöräliikkeisiin katsomaan tarjontaa. Paljonko hyvästä menopelistä kannattaisi valmistautua maksamaan? Kaikki neuvot ja vinkit ensimmäisen maantiepyörän ostoon ovat erittäin tervetulleita, sillä en näistä asioista tiedä mitään enkä myöskään tunne ketään joka voisi lähteä avuksi mukaan kaupoille.

Link to comment
Share on other sites

Renkaan vaihdolla voitat ikuisuuden, mutta cyclon vaihto maantietsygään ei juuri vauhtia nosta, olettaen että saat säädettyä cyclon ajoasennon aerodynaamiseksi. Voi vaatia esim. stemmin vaihdon.

Palstalla(kin) käyty moneen kertaan läpi tätä kaluston up-greidauksen järkevyyttä ja vaikutusta. Mielestäni cyclo on paras valinta ainoaksi fillariksi, enkä lähtisi suosittelemaan sen vaihtoa, vaan mikäli "kalustohimo" ja into lajiin pakottaa kaupoille hankkimaan uutta pyörää, niin osta suoraan toiseksi pyöräksi tt-/tri-pyörä. Sillä muutoksella saatkin sitten jo taas keskaria nousemaan aimo annoksen

Link to comment
Share on other sites

Ihan täysin samaa mieltä Mattian kanssa. Ellet nimenomaan maantiekisoihin tai -ryhmälenkeille haikaile, älä suotta hanki maantiepyörää.

Jos nyt kuitenkin haluat päästä pikkurahasta (eli useasta sadasta mutta alle tripyörän hinnasta) eroon JA cyclossasi on runkojarrut, voit saman tien ostaa nopeammat kiekot. Kiekot on nopsempi vaihtaa kuin kumit, ja sitten kun joskus ostat tripyörän, onpa kisakiekot hankittu.

(HUOM: cyclosta riippuen aerokiekot saattavat olla sen todella härskin näköiset, vaan eipä tyyliä lasketa lopputuloksissa...)

Link to comment
Share on other sites

Olen samoilla linjoilla Mattian ja Pölhön kanssa. Itse ostin aluksi maantiepyörän ja sitten reilun vuoden päästä TT/Tri pyörän. Nyt jälkikäteen kun ajattelen olisi ollut järkevä ostaa cyclo ja sitten siirtyä suoraan TT pyörään. Cyclo olisi nyt TT pyörän rinnalla huomattavasti monipuolisempi käyttää. Pidentäisi treenikautta ja pystyisi ajamaan myös hiekkateilla yms.

Link to comment
Share on other sites

Kiitos kovasti vastanneille. Tarkoitus ei siis ole vaihtaa cyclocrossaria mihinkään, se on mainio esim. työmatkapyöräilyyn ja syksyn/kevään lenkkipyöräksi. Alkuperäinen ajatus oli ostaa lisäksi maantiepyörä, jolla kuvittelin voittavani reilusti aikaa kesän kisoissa, mutta teidän kommenteista päätellen kuulostaa siltä että olettamukseni on väärä.

Kokeilen siis pikimmiten, miten kapeat renkaat vaikuttavat vauhtiin. Seuraava ostoaskel on sitten jonakin päivänä tripyörä (toivottavasti ei vielä tänä kesänä!), täytyy vaan toivoa että pyöräliikkeissä on asiantuntevaa apua silloin saatavilla - ne kun luultavasti saavat tälle tontulle myytyä mitä tahansa...

Link to comment
Share on other sites

Itellä on cyclo ollut nyt reilun vuoden ja viime vuoden Joroisilla painelin menemään vähän päälle kolmenkympin keskaria. Talvella alla on ollut nastat ja keskarit eivät ole olleet kovinkaan kummallisia, nappularenkailla (Schwalben CX pro:t) keskari on nyt keväällä ollut karvan alle kolmenkympin pidemmillä lenkeillä. Eli jos saat tuohon sun nykyiseen pyörään hyvän ajoasennon, niin ei tarvitse kuin vaihtaa sliksit alle ja menoksi. Pärjää vallan mainiosti ja jos innostus jatkuu, niin kannattaa rahat laittaa suoraan tri-pyörään. Aerovanteiden hankinnankin jättäisin myöhemmälle.

- j

Link to comment
Share on other sites

Itse ostin aluksi maantiepyörän ja sitten reilun vuoden päästä TT/Tri pyörän. Nyt jälkikäteen kun ajattelen olisi ollut järkevä ostaa cyclo ja sitten siirtyä suoraan TT pyörään. Cyclo olisi nyt TT pyörän rinnalla huomattavasti monipuolisempi käyttää. Pidentäisi treenikautta ja pystyisi ajamaan myös hiekkateilla yms.

Juuri sama täällä. Haluaisiko muuten joku romun maantiepyörän ja antaa tilalle mieluusti superhyvän cyclon, tarjoan vaihdossa rutkasti hyvää fiilistä :tiili:

Link to comment
Share on other sites

Cyclo olis kyllä hyvä, itsekkin meinasin hommata, mutta kun varastosta löytyy Hybridi/Retkipyörä (ja TT pyörä) vielä ei ole ollut tarvetta.

Työmatkaraaseriksi (21km suuntaansa matkaa) viritin tänä keväänä Hybridiä vähän parempaan iskuun. Shimanon lukkopolkimet, 700x28C Schwalben Duranot alle (kapeimmät mitä noihin vanteisiin saa kiinni) ja Profile Design Jammer GT clip on barit. Hintaa tuli n. 180€ (M520 lukkopolkimet 24€, renkaat+sisäkumit+vannenauhat 75€, aerobar 78€). Ero aikaisempaan on aivan valtava, näillä muutoksilla keskinopeudet nousi välittömästi yli 5km/h ja aerobareilla nojaillessa meno tuntuu hyvin samankaltaiselta kuin TT pyörällä. Ei suoranaisesti liity aiheeseen, mutta vinkkinä muille joilta joku pyörä jo löytyy varastosta ja pähkäilee Cyclon ostamista, niin minä olen työmatkaa varten tähän kokoonpanoon erittäin tyytyväinen.

Mutta siis ehdottomasti samaa mieltä, jos Cyclon jo omistaa, niin TT pyörän itse hommaisin ehdottomasti.

Muokattu
mittayksikkövirhe korjattu
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Ketjua lukevat   0 members

    • Ketjua ei tällä hetkellä lue kukaan jäsenistä

  • Kaikista tuotteista -5% koodilla SEPPO (affiliatelinkki)

     

    Screenshot 2022-10-17 at 12.33.21.png

     

     

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy