Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Challenge Copenhagen 2012


poppeli
 Share

Recommended Posts

  • 2 months later...

Ei tullut rengasrikkoja enkä pahemmin nähnyt kyllä muillakaan. Vuosi 2010 oli se poikkeusvuosi, jolloin rengasrikkoja oli paljon.

Oma kisa meni mainiosti. Täytyy kyllä sanoa että hienon tapahtuman osaavat järjestää. Toki osallistumismaksutkin on toista luokkaa. Uinti oli n 300 urheilijan lähdöissä kirkkaaseen meriveteen. Ensimmäisen 50 metrin jälkeen sai uida omaa vauhtia ja halutessaan löysi myös peesiä toisista. Uinireitti oli kapeassa laguunissa, jossa oli koko matkan kannustajia rannoilla ja kolmen sillan päällä, jotka alitettiin uimalla. Oma uintiaika 1.09. (T1 6.39, vaihdoin pyöräilyhousut ja laitoin tri-topin, ekassa vaihdossa aika pitkä siirtymä vaihdosta pyörään ja pyörän aloitukseen n 300m)

Fillariosuuden ensimmäiset 15 km oli pyörittelyä kaupunkialueella. Tiukat mutkat ja risteykset pitivät vauhdin hillittynä alussa. Pyöräily muodostui kahdesta lenkistä, jotka olivat suljettu täysin autoliikenteeltä. Melko tasaista. Pientä kumpuilevaa maalaistietä lenkin toisessa päässä. Mennessä lievä myötä-, palatessa lievä vastatuuli. Loppu 15 km taas vähän hitaampaa kaupunkiosuutta. Peesaamista ei pääsääntöisesti ollut. Pieniä ryhmiä oli toki liikkeellä, mutta niissäkin ajettiin niin että välit pysyivät noin 5 metrissä. Itsellä kävi pieni vahinko juuri tuolla maaseutuosuudella 45 km kohdalla kun osa porukasta ajoi mäet todella hitaasti, jolloin helposti ajautui lähelle toisia. Pyrin ajamaan omaa ajoa, mutta kuitenkin niin ettei tarvitsisi alkaa jarruttelemaan että etäisyydet pysyvät. Yhtäkkiä vierellä olikin moottoripyörä, joka huitoi keltaista korttia ja sanoi että toisessa vaihdossa 4 min penalty boxia. No tämähän suoraan sanoen hieman vitutti, koska oli pyrkinyt ajamaan omaa ajoa. No, lopun 135km ajoin mahdollisimman kaukana kaikista muista ja tein ohitukset erittäin reippaasti ja kaukaa. Ilmeisen herkässä nuo varotukset oli, koska penaltyboksissa oli 6 muutakin kun itse sinne kerkesin. (Rangaistusaitiossa oli selvät säännöt; ei saa kusta housuun, ei saa juoda eikä istua). Olen kuitenkin juuri sitä mieltä että hyvä kun valvovat tiukasti ja uskaltavat antaa rangaistuksia (vrt Joroinen). Pyöräaika oli noin 5.39 (T2 3.16+4min, vaihdoin juoksuhousut pyöräilyhousujen tilalle)

Juoksu oli neljä kiekkaa keskustassa. Tasainen reitti, mutta paljon käännöksiä ja myös mukulakiveä vähän) Hitto, mikä kannustus. Väkeä oli koko reitin varrella ja kannustivat kaikkia. Juoksu lähti hyvin käyntiin ja 10 km jälkeen ajatus oli että tämähän menee neljään tuntiin. (Oma maraenkka on 3.50) Asiat ei mene ihan niin kuin suunnittelee. Hetki myöhemmin alkoi tuntua että eipä tee enää hirveästi mieli geeliä tai urheilujuomaa, eikä oikein mitään muutakaan. 15 km kohdalla imin vastahakoisesti geelin ja vettä, mutta pari kilsaa myöhemmin oli pakko vetää sormet kurkkuun. Matka jatkui kuitenkin kohtalaisesti, mutta mielessä kävi että voi tulla aika vaikea loppumatka. 20 kilsan kohdalla yritin ottaa taas urheilujuomaa vajaan mukin ja vettä päälle. Pysyi alhaalla vaikka joutuikin hiukan nieleskelemään. 25 kilsan kohdalla taas oli pakko oksentaa. Alkoi jo pikkasen tekemään tiukaa, mutta ajattelin aina että juosten vielä edetään kohti seuraavaa juoma-asemaa, jossa noin 200 metriä kävelyä (tällä taktiikalla loppuun asti). Otin kuitenkin suullisen vettä ja ihan pienen huikan urheilujuomaa. Loppumatkasta ei enää tullut mitään ylös. Tosin ei alaskaan viimeisten 20 kilsan aikana montaa desiä mennyt. Näin etenin maaliin asti. Vikalla kiekalla alkoi muutenkin näyttämään että lähes puolet harrastaa kävelyä. Juoksuaika 4.17. Kokonaisaika 11.19.56.

Maalissa sitten alkoikin heikottaa ja jalat menivät alta. Järjestäjät eivät paljon kyselleet vaan veivät rullatuolissa toipumistelttaan ja löivät tipan käteen. Loppuillasta ei vieläkään sodium ja kaliumtasot (en muista mitä muita arvoja mittasivat) olleet tarpeeksi nousseet niin katsoivat parhaaksi kiikuttaa mut sairaalaan yöksi. Siellä sitten lisää nesteytystä. Aamulla päästivät pois kun alkoi pysyä taas tolpillaan.

Summasummarum. Erittäin hyvin järjestetty tapahtuma. Oma suoritus odotuksiin nähden erittäin hyvä. Jos vertaa puolimatkan aikaan, jossa sanotaan että täysi matka menee optimaalisesti jos kertoo puolikkaan ajan kahdella ja lisää siihen tunnin toteutui omalla kohdalla aika tarkasti. Treeniä tuli vedettyä keskimäärin toukokuun alusta 10 tunnin viikkokeskarilla. Alkuvuosi noin 6-7 h/viikko. Valmistautumiskisoja olivat Länsiväyläjuoksu 17,4km, pari harjoituskisaa 1/8 matkalla, yksi 1500m avovesiuintiharkkakisa, Suvi-illan puolimara ja Joroinen. Uintia vuoden alusta 12 h, pyöräilyä 95 tuntia, juoksua 85 tuntia, hiihtoa 30 tuntia. Suosittelen Kööpenhaminaa ensimmäiseksi täysmatkaksi!

Muokattu
tarkennus
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy