Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Toukokuun kisat 2012: ratakymppi


Recommended Posts

Avataas ketju tällekin kisalle, jotta saadaan yleistä haastetta heitettyä.

24.5.2012 on ratakympin (ja muidenkin lajien) kisat. Paikkana ei ole Eltsu, vaan Vuosaari. Kärki menee siellä taatusti kovaa (varmaan alle 30 min), mutta on siellä taapertajakin mukana eli minä. Pari minuuttia kovempaa (alle 38 min) aikaa on tulossa juoksemaan jänis_82 ja Ultra-Mailerikin harkitsee kisaa.

Joten ei muuta kuin rohkeasti viivalle kokeilemaan. Mullekin tämä on elämäni toinen ratakisa (ensimmäinen oli 3 vuotta sitten).

Link to comment
Share on other sites

Juoksu jää huolimatta lupailuistani tällä kertaa väliin. Helmikuussa revähtänyt takareisi ei kestä vieläkään täysivauhtista juoksua. Viime vuonna minulla meni cooperissa 3.247 m ja Aktia cupissa kymppi 39:51, joten tuo 40 minuutin tavoite on mielestäni realistinen. Pegasus näyttää myös olevan mukana, joten siinä onkin sopiva vetoapu.

Ensimmäisellä toukokuun kympillä vuonna 1972 oli mukana 22 juoksijaa. Tapio Kantanen voitti ajalla 28:38,8 ja Aarno Ristimäki oli toinen ajalla 28:45,4. Itse olin noin kahdeskymmenes ajalla 31:57,8. Nyt saattaa taso olla hieman vaatimattomampi ...

Link to comment
Share on other sites

Onkohan tuolla vaan 1 erä? Kyllähän tuolla jalkoihin jää aika pahasti, mutta lupaan siirtyä kakkosradalle kun ensimmäinen kaveri menee kierroksella ohi noin 2km jälkeen. Viime sunnuntaina juostu maraton ja tämän viikon kissanristiäis ruuhka tuskin herkistävät meikäläistä ennästyslentoon, mutta näillänäkymin kuitenkin tulossa.

Link to comment
Share on other sites

Siellähän onkin laskettu aika timmi aikataulu juoksulle:

19.25 M 10000m

20.05 N 3000m

Tuossa tekee kiirusta 40 minuuttilaisella.

Katselin järjestävän tahon sivuja ja siellä lukee : Vuosaari/ Leppävaara. Onko jollainen se varma tieto, että kisa on Vuosaaressa ?

Olin jostain ymmärtäväni, että viime vuonna siellä olisi ollut kaksi erää.

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

Toivotaan sitä 30min alitusta tässä perinteisessä kilpailussa, mietin vain kuka sen tuonne tulee juoksemaan. Toivotaan että listoille ilmestyy vielä lisää nimiä viime hetkillä niin ehkä innostun lähtemään katsomoon. Happo taitaa juosta vitosta Manchesterissa, joten vain muutama mahdollinen mies löytyy koko maasta jotka realistisesti pystyisivät sen tekemään (Utriainen, Jokinen, Manninen, Järvenpää, Räsänen, Kirwa, tietty Korir + pari nyt jo lyhyemmille matkoille keskittyvää juoksijaa). Takalalle arvelen olevan tiukassa, varsinkin ilman tasaista vetoapua.

Link to comment
Share on other sites

Tavallaan harmi että juostaan aina Hollannissa tai Espanjassa jossa ei kuitenkaan voiteta palkintoja(?). Reissu tulee paljon kalliimmaksi kuin esim. reissu Vuosaareen ja aika ei ole kuitenkaan yhtään parempi kuin mihin kunto antaa myöten. Kotimaisen juoksun kannalta olisi kiva jos olisi Suomessa mahdollisuus nähdä parhaat juoksijat samalla viivalla. Esim. edellä mainituilla juoksijoilla on niin samanlainen taso että he saisivat toisistaan jo lähes optimi vetoavunkin. Nykyään ei parhaat juoksijat ole viivalla edes Kalevan kisoissa vaan siinä vaiheessa kautta ollaan yleensä telakalla tai jokainen on keskittymässä johonkin omaan ulkomaiseen kilpailuunsa. Toista oli joskus ennen. Jos tämä johtuu huonoista palkinnoista kotimaassa niin sitten asia pitäisi korjata ja järjestää kisoja joissa olisi palkinto voittajalle ja vaikka bonus hyvän ajan juoksijalle.

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

Toivotaan sitä 30min alitusta tässä perinteisessä kilpailussa, mietin vain kuka sen tuonne tulee juoksemaan. Takalalle arvelen olevan tiukassa, varsinkin ilman tasaista vetoapua.

17.pv kirjoitin kirjoitin tuollaista p***aa ja 19.pv Takala juoksi 29.55 Kööpenhaminan PM-10000:lla. Toimisipa nettipsyykkaus aina yhtä hyvin! Saapa nähdä juokseeko Miika Toukokuun kisoissa kun alla on tuollainen onnistuminen muutama päivä ennen.

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy