Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Ke 9.5.


Herra47
 Share

Recommended Posts

Testijuoksu 10km/49min36s ja sen analysointia:)

AVG-syke 176/92%,max syke 187/97%.cal 881.Paino 87.5kg.

VR 15min kävelyä ja spurtteja.Lähdin juoksemaan tasaista 12km/h jota mentiin 9km asti jonka jälkeen pientä loppukiriä.

Ensimmäiset 8km oli "helpot"sykkeet jossain 178.Sen jälkeen nousivat viimeisellä 2km:lla n.181-184?Loppukirissä tuli sitten 187.

Loppuun hyvät jäähdyttelyt 20min ja kevyet venyttelyt.

Ennätys parani 5.30min joten hyvä näin.

Tarkoitus oli vähän testata kuntoa,että osaa treenata 1/2 maraa varten joka on 28.7.Hämeenlinnassa.

Loppufiilis on hyvä koska juoksin pahimpaan allergia-aikaan ja silloin on aina keuhkot ja nenä tukossa.

Oikeastaan pirun tyhmää.

Fiilis on kuitenkin 5/5,koska kunto on nousussa ja aikaa on riittävästi kilpailuun.

Tuli vielä flow ja hieno tunne juoksun aikana päässä meni kylmänväreitä.

Paras juoksu pitkään aikaan ja tuntuu,että koneesta saadaan vielä enenmmänkin irti.

Mitähän tästä nyt sitten voi päätellä?

Link to comment
Share on other sites

Elossa vielä, eli satunnainen merkintä harjoituspäiväkirjaan. No eipä niitä lenkkejäkään ole paljon viime aikoina kertynyt, syystä ja toisesta.

Ei huvittanut lähteä tänäänkään, mutta ajattelin kuitenkin mennä jonkun hitaan 15-kilsasen. Garmin oli kuitenkin jäänyt päälle (akku tyhjä), ja kun en jaksanut odottaa sen latautumista kuin hetken, niin ajattelin vetää vuoden ensimmäisen lähipurtsan (n.5km). Rauhallisesti johonkin 30 minuuttiin. Tulisihan siinäkin rasitusta, kun on mäkeä ihan riittävästi.

Lepposasti liikkeelle, mutta kun vauhti kiihtyi alun alamäessä sinne vitosen hujakoille niin ajattelin pitää sen siinä. Eihän se matka ole kuitenkin kuin 5km. Puolimatkassa ajattelin, että jos nyt sitten juostaan 25 minuuttiin, niin sekin olisi ihan positiivinen kokemus fiilis huomioiden. Ennen viimeisen kilsan seinämäkeä ajattelin, että saattaa mennä jopa alle 24, jos ei kävelyksi laita.

Viimeisen kilsan otin aika iisista, jos tuota mäkeä koskaan voi iisisti ottaa. Syke pääsi nousemaan 194:ään vaikka yritti vain sipsutella. Ylämäet sitten alas rullaten ja kierros täyteen. Kellossa aika 23.24 (4.39/km). Vähän pääsi yllättämään kun ei kuitenkaan ollut mikään maksiveto eikä tässä ole tullut pariin kolmeen viikkoon justua kovinkaan paljon. Ennätys kun tuolla reitillä on, jos oikein muistan, 22.49. Eli positiiviset fiilikset jäi, jos vaikka rupeisi taas juoksemaan vähän enemmän...

Saatan kuitenkin jättää Perniönkin väliin (Lohjan kisan jätin jo), ja ehkä jätän mäkimaratoninkin juoksematta. Kalenterissa on vielä Skövden 24h, mutta se vaatii vielä järjestelyjä, kun kesäloman jälkeinen ensimmäinen päivä on sama päivä kun piti lähteä Ruotsiin. Aika hassu fiilis, kun ei ole kesälle oikeastaan yhtään kisaa kalenterissa. Voi vain juosta tai olla juoksematta, sen enempää stressaamatta.

Link to comment
Share on other sites

Työmatkatempo 12,1 km @ 23,9 km/h.

Työpäivän päätteeksi 5,6 km @ 5:17/km ja sitten kotiin 12,1 km @ 23,1 km/h. Alkaa olemaan jalat aika puhki.

Aika hassu fiilis, kun ei ole kesälle oikeastaan yhtään kisaa kalenterissa. Voi vain juosta tai olla juoksematta, sen enempää stressaamatta.

Eikös ole kivaa, kun saa vaan mennä tai olla menemättä. Minusta on ainakin mahtavaa kun voit tehdä kaikkea sekaisin ja ei haittaa jos on ihan puhki jossain treenissä, kun ei ole ns. avainharjoituksia vaan vain mukavaa (tosin minun tapauksessa aika hikistä ja kuluttavaa, koska en osaa vetää kaikkia mukavia lenkkejä täysin mukavuusalueella ;)) tekemistä kuntoilun parissa.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy