Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Sign in to follow this  
runforit

Adizero f50 tietoa?

Recommended Posts

Intersportissa katselin tuollaisia täysvaimennettuja Adizero f50 kenkiä, olivat 69€ tarjouksessa. Onko kenelläkään kengistä kokemusta? Kenkiin en ole hirveästi perehtynyt, mutta uudet pitäisi nyt ostaa. Edelliset kengät aivan liian kovat asvaltille ja sopivat lähinnä kävelyyn. Etsin nyt hyvin vaimennettua kenkää, joka sopisi 5-10 km juoksulenkeille. Juoksutyylissäni on varmasti myös hiomista eli haen kenkiä, jotka antavat hieman anteeksi tekniikan puutteita. Jalkani on miehen jalaksi pieni (40) ja olen muutenkin varsin kevytrakenteinen. Jalkojen kivuista päätellen tarvitsen kengät tulisi olla supinaatio/neutraali. Olisiko siis Adizero f50 ominaisuuksiltaan sopivat vai kannattaako katsella muita kenkiä? Kenkien mukana tulisi micoach, mutta itse Nokian käyttäjänä luotan Sportstrackeriin. Netistä löytyy tietoa lähinnä kaikista muista Adizeroista, mutta ei tuosta f50

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ihan laadukas kisakenkä pitäisi olla kyseessä. Jostain luin, että olisi jalkapallonpelaajia silmälläpitäen suunniteltu ja vähän futiskengän näköähän niissä on. Kengät sopii lievästi ylipronatoivalle/neutraalille, mutta on niin kiertolöysät, että lähinnä neutraali kenkä on kyseessä ja varmaan sopii sinulle askeleen puolesta erinomaisesti.

Jos alat juoksemaan enemmän ja pidempiä lenkkejä, kannattaa hommata jotkut raskaammat kengät, mutta noilla juoksumäärillä nää F50:t varmaan riittävät.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hyvä vaimennus niissä on, toki hieman kevyempi kuin tavallisissa lenkkareissa. Minulla on ykkösversiot. Juoksin niillä maratonin erittäin mukavasti 80 kg:n massalla. Ihan loppukilometreillä juuri ja juuri huomasi, että päkiän alla on hieman vähemmän täytettä. Halkaistusta kantaosasta (Formotion tai jotain sinnepäin)en hirveästi välittäisi, mutta ei se juostessa juurikaan haittaa. Kävellessä kantaosa on ikävän epävakaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olen tosiaan ymmärtänyt, että kevyellä juoksijalla voi hyvin olla "kisakenkä" normaalissa käytössä. Painoa on tosiaan alle 70 kiloa ja painoindeksi taitaa näyttää n. 22, joten sen puolesta ei pitäisi olla kova rasitus jaloille. Juoksu tosiaan teki aikaisemmilla kengillä kipeää sääriin ja pohkeisiin. Kengät olivat aiemmin ihan kävelyyn hankitut, varsin raskaat ja huonosti vaimennetut. Asvaltti tuntui todella kovin jalkapohjassa. Suomalaiseen tapaan piti kokeilla niillä kengillä ensin joitakin kertoja "kyllähän näilläkin voi ihan hyvin juosta".

Kapeaan jalkaan nuo f50 tuntuivat varsin sopivilta, joten pitänee siis käydä huomenna tai perjantaina vielä kokeilemassa paremmin. Jos tulee mieleen muita vaihtoehtoja tuon kengän sijasta, niin saa ennakkoluulottomasti ehdottaa. Nythän tilanne on siitä hyvä, että mihinkään tiettyihin kenkiin en ole tottunut. Nuo kengät vaikuttivat hinnaltaankin sopivilta ja näyttivät keveiltä. Kengät tulevat vain ja ainoastaan juoksuun. Juoksuvauhti minulla näytti kolmella lenkillä olevan kaikilla reilut 9 km/h ja se tuntui vauhtina hyvältä. 5 kilometrin jälkeen olisi ollut jalkoja lukuunottamatta vielä virtaa jatkaa. Aiemmin olen juossut aina aivan liian kovaa, lenkit ovat jääneet siihen 3 kilometriin ja tahti on ollut kuin cooperissa ikään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olen tosiaan ymmärtänyt, että kevyellä juoksijalla voi hyvin olla "kisakenkä" normaalissa käytössä. Painoa on tosiaan alle 70 kiloa ja painoindeksi taitaa näyttää n. 22, joten sen puolesta ei pitäisi olla kova rasitus jaloille.

Joo, kyllä sä noilla pärjäät ihan hyvin. Mut, jos joskus muutaman vuoden päästä innostut juoksemaan todella paljon ja vetelet pitkiä matkoja asfaltilla, niin silloin voi olla turvallista olla noiden rinnalla Adidas adizero Bostonit, tai Asics Gel-Sky speedit, tai vastaavat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Adizero f50 hankittu ja pikaisesti testattu vaihtelevalla vauhdilla, koiran kanssa ulkoillen 5km. Istuu hyvin jalkaan ja tuntuisi olevan riittävästi vaimennustakin jopa oletettua pehmeämmän oloiset. Tuntuivat jaloissa keveiltä ja aika hyvin tuntuivat muotoutuvan jalkaan. Kengät ovatkin varsin ohutta materiaalia. Kokeilin myös mukana tullutta micoachia. Hieman oli eroa Sportstrackerin tuloksiin, mutta kerrasta on vaikea vielä vetää suurempia johtopäätöksiä.

Sovitin myös muita kenkiä, mutta nuo istuivat itselleni parhaiten. Kaikkiaan varsin vähän löytyi vaihtoehtoja näin pienelle jalalla (40), lähinnä aika korkeita kenkiä. Tietenkin muista kengistä olisi voinut löytyä sopivia kokoja muista liikkeistä.

Kiitoksia vielä hyvistä kommenteista.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Vieras
Vastaa tähän ketjuun...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Ketjua lukevat   0 members

    Ketjua ei tällä hetkellä lue kukaan jäsenistä


×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy