Jump to content
Juoksufoorumi.fi

La 5.5


Pete L
 Share

Recommended Posts

11,6 km VK-MK (5:38 min/km, avg. 152, max. 176)

Johan ol treeni! Bakkenin ohjelman viimeinen varsinainen kova treeni. Jotakuinkin näin oli ohje: 4 x 4 min VK1 + 4 min PK2-VK1 + 4 min VK2-MK, 45 sek (plus verryttelyjä reilu pari kilsaa). Eli siis käytännössä 4x12 min, 45 sek palautuksella, jossa sen 12 min sisällä vaihdetaan kahdesti vauhtia. Kovimmat neliminuuttiset meni vauhdeilla: 4:55, 4:33, 4:30, 4:35, sykkeiden ollessa about 85-90% karvosen kaavalla. Vetojen pituus näin siis matkana about 810m - 890m. Viimeinen jäi hitaammaksi reittivalinnasta johtuen, oli paljon mutkaa ja huonompi alusta, mutta tehoiltaan kovin. Hauskaa oli. Fiilis erittäin hyvä ja virtaa jäi ihan kivasti jäljelle.

Seuraavat pari viikkoa meneekin sitten kohinaa kuunnellessa ja kuntoa ylläpitäessä.

Link to comment
Share on other sites

Aamu: 3 km verkka. Jaloissa edelleen ihme jumi ja voimattomuus. Reidet oli kuin kaksi raskasta lihaklönttiä joita on vaikea kontrolloida.

Päivä: pm-maastot 4 km, aika n. 16:56 (4:14 /km). Rata (2 km) olikin ihan oikeaa maastoa: alussa pieni pätkä hiekkatietä, mutta sitten märkää nurmea / niittyä, kuraista kinttupolku ylös-alas ja lopussa upottavaa märkää purua pitkä alamäki ennen kentälle tuloa ja uutta kierrosta. Olisin ottanut piikkarit jos olisin tiennyt ettei kyseessä ole mikään siisti hiekkatierata niin kuin yleensä, mutta kyllä NB WR00 toimi ihan hyvin myös. Mitä nyt vähän lipsui kuraisimmissa kohdissa. Autolap otti kilometrit: 4:09, 4:17, 4:27 ja 4:02.

Oikeastaan olen yllättynyt että pääsin noinkin reipasta vauhtia (Garmin mittasi 3,99 km eli ei ollut alamittainen matka) maastoon nähden ja siihen nähden, että on tosiaan pientä ylikuormitusta nyt ilmassa. Mutta kai sitä pitääkin olla vähän jumissa, kun nyt on ollut kolme kovaa viikkoa putkeen. Se on aika lailla siinä rajoilla mistä pystyn palautumaan. Onneksi nyt on neljä päivää kevyttä edessä.

Link to comment
Share on other sites

[TABLE]

[TR]

[TD][/TD]

[TD]Hämeenlinnan Aulankojuoksu.

Kun ei tiennyt reitistä ennestään, niin ei voi sanoa kun "siitäs sait". Lähdin ihan liian kovaa, joka sitten lopun tasaisilla kostautui pahasti ja helpot osuudet mentiin enää 4:20/km vauhtia kun ei voimia ollut jälellä. Voips olla, että viikon Luulionvuorenlenkit ja viikonlopun >60km vielä jotenkin painoi, mutta alkuvauhtikin olisi tosissaan voinut olla maltillisempi..

Distance: 10.0 km

Duration: 43 min

Calories: 1125 kcal

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

Link to comment
Share on other sites

Myös pm-maastoissa. Matkana 6km ja rata sama kuin torstaina. Pieniä muutoksia oli tehty ja sitä myöten hiukan oli reitti rankempi, kun viimeinen nousu oli paljon kovempi. Nyt muiden seassa reippaammin matkaan ja ei se huonolta tuntunut. Eka kieppi 7min ja vähän mietitytti 3.30 vauhti. Toisella kierroksella vauhti tasaantui huomattavasti. Ensimmäinen kierros ei tuntunut edes pahalta, eikä toisellakaan vaikeaa ollut, mutta silti tuli aivan seinä vastaan. Ei vaan pysty. Oli aika lohduton viimeinen kierros, mutta juostavahan tuo oli, kun olin leikkiin lähtenyt. Kisaaminen ei ole herkkua, kun vähänkään kovempaa koittaa lähteä matkaan. Torstain kaltaisella hiljaisemmalla alulla vauhtia kontrolloimalla homma on siedettävää, mutta eihän se mitään kilpajuoksua semmoinen ole.

Nyt siis rankasti hyytyvä veto, jossa aika lopulta 21.57 ja mittari näytti 6.03km. Pm-pronssiin ei jäänyt kuin 18s eroa, eli meidän ryhmästä se oli napattavissa, mutta ei kun ei. Syke sama 173 kuin torstaina ja max. 181. Taidan lähtee SM-maastoihin joukkuekisan takia. Hyvä tästä vielä tulee, kunhan saa ittensä kisakuntoon.

Link to comment
Share on other sites

Kuhajotakintestailin..... Vaimo poikessa, joten matolle.

4*4min/3min käv.palautus, kaikkineen kävelyineen ja verroineen 8,65km@6:00

1. 4min@4:26 ,max 152, palautu käv. 3min/ alin syke107

2. 4min@4:07, max 159,palautus käv. 3min/alin syke 109

3. 4min@3:52, max 165, palautus käv. 3min/ alin syke 118

4. 4min@3:35, max 172 + loppuun verraa 2km@6:30 - 7:30min/km.

Alottelin tosi varovasti, kun en varma miten palautunut marasta, ja en ollu uskoa itteeni 3 rykäsyn jälkeen kun rennon kova viilis, 4 rupes painamaan jo viimosella 1,5minuutilla, mutta ei älyttömiä. Matolla tehtynä kovimmat vauhit ikinä vedoissa. Vieläkin ihan ällikällä miksi näin irtonainen jalka!?!?!?!? ;)

Edellisen kerran tehny vetoja kävelypalautuksella joskus vuonna 2009

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy