Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Reitiltään nopein puolimaraton Tampereella/lähiseudulla kesällä tai syksyllä?


Recommended Posts

Täytyis joku kisa päättää mille treenaisi ja kun Ylöjärvellä asun, niin muutama lähellä järjestettävä puolimaraton tulee mieleen.

Ensin Ideapark juoksu, tulee liian äkkiä, jo toukokuussa enkä pääse kuntoon sitä ennen, eli ei.

Jäljelle jää Varala Maratonin puolimaraton 2.9.2012, Tampere puolimaraton 23.9.2012 ja Elojuoksu 4.8.2012.

Joku siis niistä.

Viime vuoden tulosten perusteella Varala puolimaraton ei vaikuta kovinkaan nopealta, Elojuoksu juostaan tutulla reitillä ja Tampere puolimaratonin reitti taas vaikuttaa pikkusen sekavalta. Valinnan vaikeus noiden kolmen välillä siis.

Tällä hetkellä mietin Tampere puolimaratonin ja Elojuoksun välillä eniten, joskin Varalakin vielä on mukana, reitti vaan ei liene kaikista nopeimpia vieläkään.

Onko ketään noita puolimaratoneja juosseita ja miten luonnehtisitte reittejä?

Alle 1:30 kun on tavoitteena, missä helpoin saavuttaa noista kolmesta?

Link to comment
Share on other sites

[...] Viime vuoden tulosten perusteella Varala puolimaraton ei vaikuta kovinkaan nopealta, Elojuoksu juostaan tutulla reitillä ja Tampere puolimaratonin reitti taas vaikuttaa pikkusen sekavalta. Valinnan vaikeus noiden kolmen välillä siis. [...]

En noita kolmea osaa vertailla, kun vain Tampereen puolikkaan reitti on tuttu. Sellainen kommentti kuitenkin, että tänä vuonna Tampereen reitti tulee olemaan hieman eri kuin viime vuonna. Alussa juostaan pitempään keskustassa ja vastaavasti ne hankalat mutkat reitin loppupuolella Arboretumissa jäävät pois. Näiden muutostenkin jälkeen reitti on toki edelleen varsin vaihteleva.

Link to comment
Share on other sites

Tampereen puolikkaan ja Elojuoksun juosseena, sekä useampana vuonna Varalan juoksua seuranneena uskaltaisin väittää Elojuoksua näistä kolmesta vaihtoehdosta nopeimmaksi.

Ainakin viime vuonna matka juostiin kolmena n.7km lenkkinä ja ainakin omasta mielestäni ihan asiallinen tuo reitti kaikkenaan oli. Ei liikoja mutkia, eikä ylitsepääsemättömiä nousuja. Oma varsin kelpo aika olosuhteisiin nähden tätä väitettä tukee myös.

Varalan reittiäkin oli viime vuoteen käsittääkseni rukattu jonkin verran ja pahimmat Pyynikin mäet sieltä oli ainakin karsittu pois, mutta silti uskoisin sen olevan näistä se hitain vaihtoehto kuitenkin. Muuten toki hieno reitti.

Tampereen puolimaratonista ei viime vuoden kokemuksesta jäänyt muuta valitettavaa oikeastaan kuin juuri nuo Arboretumin käsittämättömät kiemurtelut, jotka sinne ilmeisesti lähinnä oli laitettu tarvittavan metrimäärän saavuttamiseksi. Kaiken kaikkiaan todella hieno tapahtuma ja reitti tämäkin ja paranee varmasti vaan jatkossa kun lastentaudeista päästään.

Link to comment
Share on other sites

No ei se uusittu Varalan rantareitti nyt niin hidas ole. Itse jäin puoli minuuttia saman vuoden toukokuun enkastani viime vuonna. Pidän reitin pahimpana asiana sitä, että pahin nousuosuus on viimeisen kilometrin aikana - siis nousu Tahmelan rannasta Varalaan. En sitäkään etukäteen pelännyt, kun on umpituttu pätkä - mutta kieltämättä viime vuonna ei loppukiri siinä enää puhistessa irronnut.

Jos nyt muuta pitää keksiä, niin ehkä pehmeän soran/kivimurskeen pätkät. Ainakin henkisesti voi rassata. Ei niitä ole paljoa ja ajolinjaa säätämällä pystyy välttelemäänkin.

Positiivisia asioita on jo mainitut maisemat, loistavat järjestelyt, hirmuinen määrä selkiä (maran juoksijathan tahkoavat 4 kierrosta) ja ne (pitävät) soraosuudet.

Varalaan on myös tulossa laatuseuraa: nimittäin minä osallistun tänäkin vuonna :smiley: Piti päättää jo maaliskuussa, kun pääsi puoli-ilmaiseksi firman tuella.

Tampereen puolikas on silti myös harkinnassa, riippuu missä lopulta päätän juosta syksyn maratonin. En usko, että nopeuseroa näillä juurikaan on.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy