Jump to content
Juoksufoorumi.fiRecommended Posts

  • Replies 66
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Tarkotat varmaan tuota Jaakko Eskelistä. Maraton 2.39. Voitti Ylläs-Pallas 134km juoksun viime vuonna, Karhunkierroksen 160km kakkonen. Oli juossu 4000km jo ennen Karhunkierrosta viime vuonna. Astetta

Tuossa Jaakko, Don ja Mike Wardian: 

On kyllä epistä, koska miesten väliset klubihommelithan ne kaikkein hauskimpia ovat.

Posted Images

Kokeilin viime kuussa kun oli tuollainen GU Challenge. Palkintona pitäisi tulla GU geelejä jonkin verran. Haasteen jälkeen on jäänyt käyttö vähemmälle, on näitä vastaavia jo sen verran monta käytössä.

Mutta ihan hyvältä vaikutti, varsinkin tuo ominaisuus että vertailee omia parhaita aikoja eri matkoilla.

Sent from my HTC One X using Tapatalk 2

Link to post
Share on other sites
  • 4 months later...

Olen testaillut Stravaa viikon verran eilen päättyneen 100 miles trail runner -haasteen kannustamana. Kuten edellä todettu, näitähän on nähty, mutta tuo segmenttikisailu on oikeasti hieno ominaisuus. Toistaiseksi kisaillut lähinnä itseäni vastaan kun lähistöllä ei taida olla hirveästi maastojuoksua harrastavia palvelun käyttäjiä.

Link to post
Share on other sites
  • 4 weeks later...

Tuli RunKeeperin Elite-vuosimaksun aika ja päätin katsella korvaajia, kun ei heidän palvelu ole kohta vuoteen kehittynyt suuntaan tai toiseen ja edelleen uupuu oleellisia ominaisuuksia (esim. sosiaalisella puolella jos joku kommentoi jotain, niin siitä ei tule ilmoitusta tai kenkien käyttöä ei pysty seuraamaan). Päätin kokeilla Stravaa. GC on käytössä puhtaasti datan penkomista varten, mutta kaipailen kylkeen jotain "hauskempaa" ja sosiaalisempaa.

Nyt jokusen tunnin räplännyt ja muutamat lenkit lisännyt. Tämähän toimii! Erityisesti nousumetrien keskiöön ottaminen on hieno ominaisuus, varsinkin kun näyttäisi siltä, että tulevan vuoden tavoitteisiin pääseminen niiden kerryttämistä vaatii. Segmentit myös hienoja, esim. Kolin reissun valmiiksi speksattu Ryläys-pätkä oli hieno yllätys.

Ainoat ihmetyksen tähän mennessä ovat olleet tuo varsin ärsyttävä automaattinen segmenttien luonti (hide-napilla pääsee niistä eroon) sekä hassusti lasketut GAP:t ja niiden perusteella ihan päin honkia oleva intensity score. Esim. viime viikkoinen PK:n puolella vedetty reilun tunnin lenkki on Stravan mielestä kisatehoinen ja kympin arvoinen, kun matkalla oli useampi sata metriä nousua. Vedin ylämäet ihan retkeilyvauhdilla ja -sykkeellä, 9-10 min/km ja kävellen, mutta Stravan GAP väittää niiden vastanneen jotain 4:30-5:30 vauhteja (eli minun kisavauhteja) tasamaalla, joka ei kyllä mitenkään pidä paikkaansa. Tai ainakin meikäläisen oma tehomittari, eli sydän, näkee noissa sen 40-50 iskua eroa ;)

Noh, silti kyllä pitää ehkäpä käyttöä jatkaa. Kivan näköisiä nuo haasteetkin. Toivotaan, että löytyy ensivuodelle jotain kivoja lisämotivaatiota tuomaan.

Lähdenpä tästä tarpomaan yhden polkureitin läpi, josta saa ainakin parit segmentit pätkittyä. Loppukuusta voinee kokeilla asettaa niille jotain pohjaaikojakin, jos vaikka innostuisi joku minut pieksemään (PS. ei vaadi paljoa) :)

Muokattu
Link to post
Share on other sites

Minä olen tykkäillyt kanssa Stravasta reilun kuukauden. Segmentit on tämän palvelun se juttu. Speksasin nuo Kolin ei-automaattiset pätkät. En pelkästään leaderboardia varten vaan myös oman juoksuni analysointia varten. Palvelu luo automaattisesti tietyt kriteerit (ilmeisesti lähinnä pituus/jyrkkyys) täyttävistä ylämäistä segmentit. Osahan niistä on turhia ja ne voi piilottaa jos häiritsee. Nyt kun sanoit piilottaneesi Kolilta jotain, piilotitko myös loppunousun koska sitä ei enää defaultisti näy minullakaan? Ei kait piilottamisen pitäisi globaali toimenpide olla. Samaa mieltä GAP:istä, ampuu vähän yli. Mietin olisiko alunperin pyöräilyyn suunniteltu.

Link to post
Share on other sites

Vielä segmenttileaderboardista. Kyllähän tällaiset meilit kilpailuhenkisen kaverin saa sisuuntumaan. Tuo tuli vieläpä saman viikon lopulla kun olin tuon mäen lähellä (Englannissa) mutta en käynyt sitä parantelemassa (varulta) kun piti kevennellä Vaarojen maralle.

[TABLE="width: 690"]

[TR]

[TD]Uh oh! Bruce Kerridge just stole your CR!

Hey Marko,

You just lost your CR on Nightingale climb all the way to Bruce Kerridge by 40 seconds.

Now get out there, have fun and be safe.

-Your friends at Strava

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

Link to post
Share on other sites

Nyt kun sanoit piilottaneesi Kolilta jotain, piilotitko myös loppunousun koska sitä ei enää defaultisti näy minullakaan? Ei kait piilottamisen pitäisi globaali toimenpide olla.

Näemmä olin vahingossa piilottanut. iPadilla tulee todella herkästi virhepainalluksia tuolla. Katsotaan mitä tapahtuu nyt kun unhide-nappia painoin. Voihan se olla, että aktiviteeteissa, joissa on paljon segmenttejä se oletuksena piilottaa sellaisia, joita muutkin on piilottanut tms.

Link to post
Share on other sites

Nyt jokusen tunnin räplännyt ja muutamat lenkit lisännyt. Tämähän toimii! Erityisesti nousumetrien keskiöön ottaminen on hieno ominaisuus, varsinkin kun näyttäisi siltä, että tulevan vuoden tavoitteisiin pääseminen niiden kerryttämistä vaatii.

Stravaa olen itsekkin käyttänyt nyt jonkin aikaa ja tosi positiiviset fiilikset. Tosin nuo mainitsemasi nousumetrit Strava laskee mielestäni ihan pieleen ainakin jos vertaa Ambitin nousudataan. Tuntuu, että Stravassa lähes poikkeuksetta kaksinkertaiset nousumetrit vs. Movescount tai GC.

Kannattaa tsekata myös nuo Challenget. Tosi koukuttavia. Nyt tulossa esimerkiksi joulukuun ekalle viikonlopulle 50km haaste.

Link to post
Share on other sites

Tosin nuo mainitsemasi nousumetrit Strava laskee mielestäni ihan pieleen ainakin jos vertaa Ambitin nousudataan. Tuntuu, että Stravassa lähes poikkeuksetta kaksinkertaiset nousumetrit vs. Movescount tai GC.

Noususummien korjaus ei ole tosiaan hyvä. Jos käyttää barometriseen korkeusmittaukseen perustuvaa Garminia, tulee nousut suoraan mittarista. Muille mittareille vedetään kylmästi autocorrection. https://strava.zendesk.com/entries/20965883-elevation-for-your-activity

Link to post
Share on other sites

Noususummien korjaus ei ole tosiaan hyvä. Jos käyttää barometriseen korkeusmittaukseen perustuvaa Garminia, tulee nousut suoraan mittarista. Muille mittareille vedetään kylmästi autocorrection. https://strava.zendesk.com/entries/20965883-elevation-for-your-activity

Juuri näin. Toivottavasti saavat tuon Ambit tuen ulos lähiaikoina. Palautetta tuosta itsekin olen jättänyt ja sekä Stravan että Suunnon viimeaikaisten vastausten myötä näytti, että viesti olisi mennyt perille. Kattellaan...

Link to post
Share on other sites

Vaikuttaa periaatteessa kiinnostavalta, challenget on just sellanen toiminto mitä olen kaivannut ja oishan tollanen pieni kilpailullisuuskin ihan kiva, mutta se ominaisuus ei kyllä toimi näin pienellä paikkakunnalla, löyty ainoastaan yksi pyöräilysuorite Kalajoelta ja sekin on viime vuodelta, eli itseänsä vastaan on mentävä. Positiivisena puolena lienee se että on joka matkalla ykkönen. :P

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Vieras
Vastaa tähän ketjuun...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Ketjua lukevat   0 members

    Ketjua ei tällä hetkellä lue kukaan jäsenistä
×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy