Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Snooker


lare85
 Share

Recommended Posts

Miten on mahdollista että ketjua lajista ole avattu :

No joka tapauksessa vkl alkaa MM-kisat joita pääsee ihastelemaan Eurosportilta, toivotaan että Rocket vie pytyn.

Kyllä näitä taitolajeja (snooker, darts, petanque) on kiva seurata aina kun mahdollista on.

Varsinkin Dartissa joulu- / tammikuussa pidettävät mm-kisat Lontoossa on jotain ihan älytöntä.

Link to comment
Share on other sites

Eurosportilta näitä kisoja todellakin kannattaa ruveta seuraamaan, jos sellainen kotona näkyy. Parhaimmillaan todellista taidetta. Ja mikä parasta, selostus on Aki Kauppisen (toivottavasti selostaa suurimman osan matseista) muodossa ehkä jopa kaikkein parasta kaikki lajit huomioiden. Mies ei selosta vaan pelkästään tapahtuvaa, vaan yleensä tietää jo suunnitelmat 3-4 lyöntiä etukäteen ja valoittaa näitä myös katsojille.

Voittajasta on paha sanoa mitään, mutta eiköhän maailmanmestari leivota tällä kertaa jostain tutusta nimestä (Selby, Robertson, Higgins, O´Sullivan, Murphy, Trump, Junhui...). Ainahan tietenkin toivoo yllätyksiä (mallia Murphy jokunen vuosi sitten), mutta tuskinpa. Ronnie saa heti vastaansa toisen entisen maailmanmestarin, Peter Ebdonin, joten tuossa pitää olla jo heti tarkkana, tai muuten tulee lähtö saman tien.

Jos veikata täytyy, niin sanotaan, että pytty lähtee tänä vuonna Australiaan Neil Robertsonin mukana.

Link to comment
Share on other sites

Joo tulee paha matsi Rocketille, Ebdon on löytänyt hyvän vireen parinvuoden takkuilun jälkeen. Hyvä osoitus siitä muutama viikko takaperin otettu China Openin voitto. Taisi voittaa mm. Junhuin ja Robertsonin, sekä finaalissa Maguiren.

Myös potrapoika Stephen Lee on pelannut hyvin, siinä ehkä musta hevonen kisaan.

Juu Kauppisen Akia on kiva kuunnella, on hyvin verrattavissa Peter Seliniin.

Ei tarvitse sinänsä edes lajista tykätä, vaan pelkkää selostusta kuunnellessa sielu lepää.

Link to comment
Share on other sites

Ja mikä parasta, selostus on Aki Kauppisen (toivottavasti selostaa suurimman osan matseista) muodossa ehkä jopa kaikkein parasta kaikki lajit huomioiden. Mies ei selosta vaan pelkästään tapahtuvaa, vaan yleensä tietää jo suunnitelmat 3-4 lyöntiä etukäteen ja valoittaa näitä myös katsojille.

Kauppinen on lähes yhtä legendaarinen selostaja kuin kyllönen formuloissa ennen, täältä löytyy pari helmeä

Link to comment
Share on other sites

Snooker on lajina ihan uskomattoman mielenkiintoinen, vaikka joku lajiin perehtymätön saattaisi nopealta kädeltä tyrmätä tylsäksi. Ei tarvitse kauaa seurata, niin vie mennessään. Ainakin itelleni teki aikoinaan niin. Nyt kun on taas vuoden verran näkynyt eurosport, niin on kyllä jokainen turnaus aina kovan odotuksen takana. MM-kisat on onneksi jo ovella. Voittajaksi veikkaan joko Trumpia tai Maguirea. Ja isoin breikki menee Rocketille (luultavasti 147), mikäli etenee vähintään pari kierrosta. Ei voittokaan mahdottomuus ole, mutta mielialapelaajana on välillä vähän ailahteleva.

Piti mennä viime kuussa kattomaan PTC grand finalin puolivälieriä Galwayhin, mutta Ronnien poisjäänti ja pari yllätysmatsia käänsi vaakakupin siihen suuntaan, etten jaksanut lähteä ajamaan 300km suuntaansa kahden bof7-matsin takia. Liput olin ostanut jo hyvissä ajoin, mutta aamupäivän pelaajat julkaistiin vasta peliaamuna, joten en edes tiennyt kenen pelit olisin nähnyt. Yllätykseksi nuo liput ovat melko halpoja, vaikka katsomot eivät ole mitään jättisuuria. Itsekin maksoin alle 20€ lipuista.

Link to comment
Share on other sites

Laitetaanpa kisoja odotellessa pieni nostalgiapätkä youtubesta:

Linkissä vuoden 1994 ratkaisuhetket, jolloin Stephen Hendry otti voiton.

Mikä teki tuosta ottelusta unohtumattoman oli Jimmy Whiten kohtalo. Suosittu pelaaja oli ollut mm-finaalissa v.1984, 1990, 1991, 1992, 1993 ja hävinnyt ne kaikki. Nyt vuonna 1994 oli ottamassa edellisvuoden nöyryytyksestä (finaalissa hävisi Hendrylle 18-5 revanssin). Tilanne 17-17 ja viimeinen frame ja kaikki Whiten omissa käsissä.

Miten kävi? Helppo musta ohi framepisteiden ollessa 37-24 ( videolla ajassa 38.10 eteenpäin) ja Hendyltä jälleen pataan. Kommentit videon lopussa (44.10) oli aika hauskat, kyseessä kun vielä oli Jimmy Whiten syntymäpäivä.

Eikä tämän jälkeen muuten enää palannut Cruciblen Theathren finaalipöydille, vaikka sen olisi suonut. Tänä vuonna tippui karsintakierroksilla.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Viikko mennyt, viikko jäljellä.

Tähän mennessä tapahtunutta:

- 1.kierroksella paljon yllätyksiä. Ulos mm. Murphy, Lee, Junhui, Allen, Dott ja varsinkin Selby (hävisi 3-10 Hawkinsille).

- Stephen Hendry hirmuvireessä: mm. maksimibreikki sekä Higginsin nöyryytys (13-4) toisella kierrosella.

- Ronnie pelaa vakuuttavasti. Älä jätä paikkaa, tai turpaan tulee. Kysykää vaikka entisiltä maailmanmestareilta. Ebdon hävisi 4-10 ja Williams tappioasemassa 5-11

- Uusia tuttavuuksia: mm. Crusiblen ensikertalaien Jamie Jones, joka tiputti ensimmäisellä kierroksella Murphyn ja teki pari huimaa breikkiä (136, 134) ja joka löysi pelinsä 2.kierroksella viime hetkillä. Pelasi melkein 5 framea täydessä yössä Higginsonia vastaan ja tilanne 2-0 muuttui melkein tilanteeksi 2-5. Nousi kuitenkin snookerin takaa 7.framen voittoon ja tilanne nyt 10-6, ja 13 framevoittoa vaaditaan puolivälieräpaikkaan.

Tällä viikolla:

- Pelit jatkuvat, tosin enää pelataan vain kaksi sessiota per päivä. Eli klo 15 ja klo 21 alkaen. Sääli. Varsinkin nuo viime viikon klo 12 sessiot tulivat kaikki suorina Eurosportilta. Päivällä on muitakin lajeja kisaamassa tv-aikataulusta.

- Puolivälierät:

Maguire - Hendry

Jones/Higginson - Carter/Trump

Williams/O´Sullivan - Robertson

Day - Stevens/Hawkins

Hienoja pelejä siis luvassa. Varsinkin tuo Maguire - Hendry ja O´Sullivan - Robertson. Mielenkiinnolla myös odotan tuota Jones - Trump matsia, jos se muodostuu. Yllätykset on urheilun suola ja saa nähdä millä tasolla Jones pystyy jatkamaan. Taso on vaihdellut. Trump puolestaan on parantanut huomattavasti peliään. Oli puolivaloilla pelatessaan 1.kierroksella Dalea vastaan tiukoilla ja Carteriakin vastaan pitkään tappiolla.

Oma veikkaus (jos puolivälieriksi muodostuu):

Maguire - Hendry 11-13

Jones - Trump 10-13

O´Sullivan - Robertson 11-13

Day - Stevens 13-9

Välierät:

Hendry - Trump 17-15

Robertson - Day 17-12

Finaali: Hendry - Robertson 14-18

Finaali pelataan SU ja MA. Mukavasti allekirjoittaneella iltavuorot molempina päivinä. Pääsee siis hienosti seuraamaan molempina iltoina huippusnookeria, parhaimmillaan pitkälle yöhön saakka, kun talo on hiljentynyt. Aika useasti on osunut yövuorot juuri kauden huipennukseen.

Link to comment
Share on other sites

Long live King Hendry!

Itse toivon Rockettia kun on omaisuus ukossa kiinni.

No vähän joudut vielä puristelemaan. Enää 48 framea pitäisi hoitaa kotiin ja mies on maailmanmestari.

Mukavasti näköjään pelaavatkin kolmella sessiolla nämä puolivälierät, ilmeisesti myös välierät. Eli tänään klo 12 ja 21 Hendry-Maguire ja Day-Stevens ja 16.30 O´Sullivan - Robertson sekä Jones - Carter, joka pelasi Trumpin kanssa aikamoisen matsin eilen voittaen 13-12. Joneskin taas kynti iltasessiossa Higginsonia vastaan häviämällä 4 putkeen, mutta kun itse pääsin tv:n ääreen, tekikin heti turnauksen kolmannen +130 breikin putkeen ja otti kolmella peräkkäisellä voitetulla lukemin 13-10 jatkopaikan.

Huomenna sitten puolivälierien ratkaisut. Aamulla Day ja Stevens pelaavat loppuun oman settinsä ja Jones sekä Carter pelaavat 2.sessionsa. Päivällä Hendry ja Maguire pelaavat omansa loppuun sekä Robertson ja O´Sullivan 2.sessionsa. Ja illalla päättävät sekä Jones että Carter + Robinson - O´Sullivan. Eurosport ykköseltä kuvaa tulee todennäköisesti siitä matsista mikä on ratkaisuvaiheessa. Vaikea arvata kumpi valitaan tuossa viimeisessä.

TO-LA onkin sitten vuorossa välierät ja SU-MA finaali. Näissä livekuvaa tuleekin sitten käynnissä olevasta ottelusta, kun Crusible Theatren väliseinä poistetaan ja pelataan vain yhdellä pöydällä.

EDIT: Lajin laajasta tasosta ja tämän vuoden yllättävyydestä kertoo muuten se, että kun viime vuonna puolivälierissä pelasivat herrat Trump, Dott, Junhui, Selby, Williams, Allen, Higgins ja O`Sullivan, niin näistä vain O´Sullivan on enää mukana. Hänkin tippui viime vuonna puolivälierissä Higginsille. Tänä vuonna siis tulee olemaan täysin eri pelaajat välierissä verrattuna viime vuoteen.

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

Hendry ilmoittikin sitten lopettavansa tähän turnaukseen, joka olisi sääli, koska kyllähän mies vielä pelata osaa. Kuitenkin 147 jo tässäkin turnauksessa. Harva pelaaja tekee noita koskaan, ikinä, kisoissa.

Toinen todellinen jäätyjä oli Ryan Day, johti 5-3 ja hävisi 5-13... Stevensille. Loput 2 välieräpelaajaa ratkeaa tänään, kun Jones ja Carter (pelaavat parhaillaan, 6-4 Carterille), sekä Robertson ja O´Sullivan jatkavat. Olihan hieno nousu takaa ohi Robertsonilta ekan jakson viimeisessä framessa... joka vei 5-3 johtoon.

EDIT: Jones hienosti 138-break ja 6-5... on tuo huima kaveri. Periaatteessa ihan nobody ennen kisoja, ja nyt jo tehnyt turnauksessa 138, 136, 135 ja 134 breakit. Tuon lisäksi oli eilen mahdollisuus tehdä 140, mutta missasi pinkin ja sai "vain" 127.

Esim. Ronniella vasta 4 satasta tässä turnauksessa (128,108,103,100)

EDIT: ja heti perään 132-break samalle jannulle (James).

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

Tää menee nyt ihan käsikirjoituksen mukaan eli Maguire vs O'Sullivan matkalla finaaliin. Näkisin ettei välierissä varsinkaan Maguirella ole mitään hätää, vaikka Carter on ihan hyvin pelannut. Aussipoika suli totaalisesti puolivälierien toisessa sessiossa, kun Ronnie napsi voittoja yksi toisensa jälkeen. Aika monta framea mentiin, niin ettei Robertson saanut edes yli 20 breikkejä. Ei Ronnie edes koko aikaa niin hyvin pelannut, mutta sai Robertsonin pasmat kyllä täysin sekaisin. Sen sijaan aiemmassa matsissa Williamsia vastaan Ronnie pelasi sen keskimmäisen session ehkä parasta snookeria, mitä ite oon koskaan nähnyt. Vaikkei nyt mitään mahtibreikkejä tullut, niin silti pussitusprosentti oli aika lähellä 100. Täydellistä dominointia siinä.

Link to comment
Share on other sites

Aika monta framea mentiin, niin ettei Robertson saanut edes yli 20 breikkejä. Ei Ronnie edes koko aikaa niin hyvin pelannut, mutta sai Robertsonin pasmat kyllä täysin sekaisin.

Näin taisi mennä. Olikohan se 2.jakson 5. vai 6. frame, missä näytettiin Robertsonin suurinta breikkiä siihen mennessä ja taisi olla 21. Tämäkin on yksi hieno lisä tässä lajissa. Jos ja kun jossain vaiheessa pääset omilla esityksilläsi vastustajan pään sisään, niin kaikkea voi tapahtua.

Aika lailla ennakkosuosikkeja ovat O´Sullivan ja Maguire välierissään, mutta itse toivon edelleen yllätyksiä. Maguiren yksi ongelmakohta voi olla siinä, jos peli ei lähde kulkemaan. Mies kun on aika kuumakalle pahimmillaan. Saapa nähdä, aika hermoileva alku oli jo molemmilla. Maguire kuitenkin 2-0 johtoon, ja Carter sen jälkeen tasoihin.

Stevensille ei myöskään ennakoissa anneta paljon mahdollisuuksia, mutta mies on ollut parhaimmillaan juuri Crusiblessa (2 finaalia + 3 välierää), joten ehkä täysosuma osuu kohdalleen tällä kertaa.

...tai sitten Ronnie vie matsit jotain 17-10 ja 18-10 ja voittaa pystyyn maailmanmestaruuden.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy