Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Vuokatin/Katinkullan maisemat?


Berra67
 Share

Recommended Posts

Tjaah, sieltä suunnalta olen kotoisin, mutta en ole ikinä juoksennellut niissä maastoissa. Hiihtoonhan siellä Vuokatissa on mainioita reittejä, lienevät kesäisin varsin mainioita ja vaihtelevia maastoja siis juoksuunkin. Sitten voi katsoa ihan minkä tahansa tien, lähtä juoksemaan sitä pitkin, ja ihan kohta on melkein umpimetässä. Että Vuokatin kartta kehiin, eiköhän sieltä löydy polkuja jos jonkinpituisia.

Link to comment
Share on other sites

Olet varannut geologisesti mielenkiintoisen lomakohteen. Siellä ei nimittäin ole alamäkiä ollenkaan. Tästä voin antaa valaehtoisen todistuksen missä tahansa oikeusasteessa.

Fred Astaire olisi kateudella katsellut steppinäytöstä jonka annoin viime talvena Vuokattihiihdossa (lausutaan: vuoristokiipeilyssä). Minusta tuntui että järven jääkin oli aavistuksen vastaiseen kallellaan, mutta metsään mennessä oli jatkuvaa nousua - ja takaisin tullessa sama juttu. Ennen Vuokatissa käyntiä en olisi uskonut että hiihtäjä voi kaatumatta lyödä otsansa latuun.

Toisaalta; Naapurivaaran naistentansseissa kelpasi kehnompikin, joten sanoisin että keskimäärin Vuokatti on haastava mutta mielenkiintoinen. Hakku ja köysi mukaan ja lenkille. Hyvää lomaa!

Link to comment
Share on other sites

Eipä voi moittia kesäisiäkään olosuhteita Vuokatissa (talvihan on aina upea siellä). Katinkullasta lähtee viitoitettu muutaman kilometrin yhdyspolku Urheiluopistolle, jossa latupohjat tarjoaa vaihtelevaa maastoa ja reitit on tehty kierrettäviksi siten että pitkänkin ja vaihtelevan lenkin voi tehdä ihan opiston lähistöllä esim. alamaaston reiteillä. Vaativuuttakin reittiprofiileissa löytyy ihan halujen ja tarpeiden mukaan. Maasto on aika ideaali esim. kesäisen hiihtoharjoittelun sauvakävelyvaellukselle. Toivotellaan hyvää kunnon lomaa!

http://www.vuokatti.fi/uutistoiminto.php

Link to comment
Share on other sites

Kyllä Vuokatista/Sotkamosta löytää myös tasaista alustaa, jos ei koko ajan halua mäkiä juosta. Esimerkiksi Katinkullan takana oleva niemi on kokonaan tasainen. Siellä on polkuja jonkin verran, mutta mitään 20 km lenkkiä ei saa aikaan ilman, että juoksisi muutaman kerran samaakin kohtaa. Toinen noin 3 km hyvä tasainen pätkä löytyy vanhan junaradan pohjalta, Tenetinvirran varrelta ( illalla pikku ötököitä voi olla tyynellä kelillä ). Helpoiten tämän löytää, kun lähtee Sotkamon päästä Okkosen autokorjaamon kohdalta Vuokattiin päin, melko läheltä Lidliä. Siinä vaiheessa, kun raiteita alkaa tulla vastaan, niin voi siirtyä tiestölle, ja siitä on täysin tasaista Katinkultaan asti. Hyvä tasainen hiekkatie löytyy myös Leivolan kylän takaa hevostallien luota, josta pääsee Vuokatinhovin kautta Urheiluopistolle, ja sietä melko tasaista latupohjaa Katinkultaan. Jos jalat kestävät hyvin asfalttia, niin tasaista löytyy Katinkullasta Naapurinvaaran suuntaan ja Sotkamon keskustan suuntaan, ja sieltä esim. Kaitaansalmen suuntaan menee tasainen pyörätie. Naapurivaaran suuntaan sillan jälkeen kääntyy oikealle hiekkatie. En ole käynyt vielä korkkaamassa, mutta näyttäisi, että tasaista hiekkatietä löytyy siltäkin suunnalta.

Link to comment
Share on other sites

Tietääkö kukaan onko Vuokatinhiihdon reitti kokonaisuudessaan juostavissa kesäisin vai meneekö reitti peltoja ja rämeikköjä pitkin?

Reitti on muuten ihan mainiosti juostavaa mutta Heikkilän jälkeen on saattaa pellonlaidassa olla hieman kosteaa ja valtatie 6 takana on latupohja nokkospeltoa eli kannattaa oikaista tienvartta.

Mainion kartan latuverkostosta ja UKK retkeilyreitistä (mahtavat korkeuserotja maisemat mutta hankala juosta) saa varmaan urheiluopistolta. Muutenkin osaavat neuvoa parhaat lenkit.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy