Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Veteraanien sm-maraton 26.5. 2012 Valkeakoskella


Recommended Posts

Onko kenelläkään muuta tietoa ko. maratonista, kuin mitä Valkeakosken Hakan sivuilta löytyy? Esim. reittikartta, profiili, juomahuolto, ym, ym. Olenko ainoa, jonka mielestä tapahtuma on oudon "pimennossa" ottaen huomioon, että siellä juostaan Hakan 80-vuotisjuhlamaraton, veteraanien sm ja vielä Kalevan Kierroksen maraton...?

Link to comment
Share on other sites

Mullakaan ei ole tietoa tapahtumasta sen enempää, mutta samassa paikassa juostiin 1993 edellisen kerran Kalevan kierroksen maraton. Sillon reitti oli kahtena kierroksena, joista ensimmäisellä kierroksella juostiin pieni "sakkolenkki" Ulvajanniemessä. Lähtö oli muistaakseni Putaan sillan läheltä ja maali Apian urheilukentällä. Reitti kiersi ensin Säterin edestä Ulvajanniemeen ja sieltä kohti Kangasalaa. Kääntöpaikka oli lähellä Valkeakosken ja Kangasalan rajaa. Kovin jyrkkiä mäkiä reitille ei osunut, mutta loivaa ala- ja ylämäkeä on jonkun verran. Ei mitään nopeimpia reittejä, mutta ei kovin raskaskaan. Parhaat veti reitin noin 2.30 aikaan. Ton juoksuinfon (http://www.valkeakoskenhaka.fi/yleisurheilu/valkeakosken-hakan-80-v-juhlamar/) perusteellla reitti vois olla melkolailla sama.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Nostetaanpa tätä ketjua taas vähän ylemmäs, kun aikaa kisaan on kaksi viikkoa.

Hakan sivuilla on nyt reittikartat päivitetty ja aika hyvin niistä selviää missä juostaan. Siellä on korkeuskäyräkin, mutta pitäisin sitä vain suuntaa antavana. Ratamestari kertoi, että se on ihan vaan GPS:llä mitattu.

Kävin tekemässä reitille virallisen mittauksen viime viikolla. Eihän tuosta pyörällä selvää kuvaa saa, mutta mielestäni reitti vaikutti ihan sellaiselta "normaalilta". Yhtään pahaa mäkeä ei ole, mutta aika paljon pientä loivaa mäkeä. Koko reitti on asfalttia niinkuin SM-kisalle sopiikin. Korkeuskäyrän mukaan korkeuseroa on 20m, mikä tuntuu vähän paljolta omaan käsitykseeni verrattuna, mutta voihan se niinkin olla.

Kaikki matkat (kymppi, puolikas, maraton) alkavat samasta pisteestä ja maali on kaikissa urheilukentällä. Maraton on kaksi lenkkiä puolikasta ja kymppi on puolikkaan reitillä, mutta kääntöpiste vaan on siinä noin viiden kilsan kohdalla. Reitti on siis pääosin edestakainen, eli kavereita voi moikkailla matkalla monta kertaa.

Itse taidan käydä kokeilemassa puolikkaan kovana lenkkinä. Maratonille ei vielä paukut riitä.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Yritetään kokonaista. Ainakin flunssa, lämmin ilma ja 6h:sta palautuminen tosin syö loppuaikaa.

Jyrku taistelisi mitalleista ihan varmasti ollessan täydessä iskussa. Flunssa heikentää tulosta, mutta lauantaista ei ole ennustettu kovin kuumaa päivää ja Winterroad juoksi viikon palautumisajalla 2.52 Yyterissä, joten palautumisaikaakin on nyt viikon verran enemmän.

Mä olen ekaa kertaa 45-vuotiaiden sarjassa, joten katselin vähän mitä aikoja kärki siellä menee. Mitalleista tulee tiukka kammpailu. Viidellä juoksijalla on hyvänä päivänä mahdollisuudet voittoon. Mutta viime vuoden sm-kisojen järjestys voi olla melko samanlainen kuin tänä vuonna. Eli Uusitalo, Ylimattila, Kukko, Mutikainen sekä Hakola menevät lähelle 2.50 vauhtia. Muilla taitaa tehdä tiukkaa alitaa kolmen tunnin raja.

Oma kunto on parempi kuin pariin viime vuoteen. Siitä huolimatta oma ennätys jää aika kauaksi. Olisin tyytäväinen alle 3.20 aikaan. Testilenkkien perusteella loppuaika on 3.18-3.22.

Link to comment
Share on other sites

Tuli kuitenkin lämmin päivä. Ei mitään kauheeta hellettä, mutta kuitenkin ainakin mulle ihan liian lämmintä. Lämpösestä kelistä huolimatta juoksu sujui ekan kierroksen ajan kohtuu hyvin. Puolivälissä kello näytti 1.39 ja meno ei tuntunut kovin pahalta. Siitä eteenpäin kuitenkin alkoi vatsassa hieman pistämään. Vauhti ei tippunut, mutta juoksu ei tuntunut enää kovin mielyttävältä. 33km kohdalla piti käydä puskapaskalla, jonka jälkeen olo hieman helpottui. Siinä tuli sitten vedettyä muutama kilometri hieman liian kovaa, joka kostatui 37 km kohdalla. Siitä eteenpäin syke tippui kymmenellä eikä jaksanut mennä yhtään kovempaa. Loppuaika 3.19.12 oli sitä mitä odotinkin, mutta lopun väsähtämisestä johtuen juoksusta jäi hieman huono maku. pari minuuttia kovempaa olisi hyvänä päivänä mennyt.

Tulostaso oli yllättävän heikko. Jos ei 30 vuotiaita lasketa veteraaneiksi, niin yksi 2.50 alittaja. Ja lisäksi vain 10 kolmen tunin alittajaa. 35-vuotiaiden voittoaika yli 3.10 kertoo melko huonosta osanotosta. Ylivoimaisinta vauhtia piti 75-vuotiaiden Raino Kiander, joka voitti seuraava reilusti yli tunnilla.

Maalissa tarjoiltiin niin rasvaista lihasoppaa, että mulla ainakin jäi liemi syömättä.

Link to comment
Share on other sites

Vaikka voidaan olla montaa mieltä siitä, että onko noin nuori nainen veteraani, niin jos en ihan väärin ymmärtänyt, niin Tuittu on nyt Suomen mestari! :1st:

Omaan tämänpäiväiseen pyörälenkkiin tämä liittyy oikein hauskasti, kun lenkki päätyi yllättäen Tuitun työpaikalle. Ystävällinen autoilija kuljetti kuskin pyörineen tarkastukseen. Onneksi lääkäri ei laskenut ensiapua pidemmälle, kun mitään ei tuntunut olevan kokonaan rikki. Olkapää ja kylki ja jalka ja käsi ovat vain pahuksen kipeitä. Nyt ei sitten pysty pyöräilemäänkään.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy