Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Halpahalli Aldi myy maantiepyörää, onkohan tämä hyvä ostos?


poppeli
 Share

Recommended Posts

Siis, jos joku kertoisi nuo speksit ilman Aldi mainintaa, niin ostaisin kirkuen...

Toki tarkistettava, että koko vaihdejärjestelmä on ihan oikesti Ultegraa, eikä vain kahvat. Kiekot nyt ovat Shimpan halvinta sorttia, mutta meikäläisellä vastaavat toimineet rospuutto ajan treeneissä jo vuosia. Hinta-laatusuhde vaikuttaisi n. 10 s. tutustumisella olevan kohdallaan. Rungostahan ei tietenkään tiedä mitään, mutta uskaltaavat kuuitenkin Sveitsissä myydä, joten tuskin mitään aivan kuraakaan.

Link to comment
Share on other sites

Sveitsistä ei kannata ostaa mitään pyörää valuuttakurssin takia. Sveitsiläinen kaverini on kehunut minulle kuinka hänelle on puoli-ilmaista ostaa fillarit Saksasta nyt, kun frangi on muutaman vuoden vahvistunut niin hurjasti. Eli periaatteessa sveitsiläisten ei kannata nyt ostaa yhtään mitään kotimaastaan. Katselin mm. vaatteita viime keväänä Zürichissä ja huomasin, että siinä missä 2005 siellä oli about sama hintataso tavarataloissa kuin Suomessa niin nyt hinnat olivat vähintään 50% korkeammat. Eli kannattaa ostaa pyörä mielummin Saksasta ja ajaa se Sveitsiin, pyytää toimitus tai kuskata vaikka junalla.

Link to comment
Share on other sites

Kyllähän siinä nimenomaan sanotaan että ainakin kammet, vaihtajat ja jarrut on Ultegraa ja rungolla 3v takuu. Silti en ajaisi kolmella eturattaalla varustettua pyörää josta aina kuuluu ketjun kihnutus häkkiin. Sitten kun ostaa uudet normihintaiset Ultegran 2-rattaiset kammet niin hinta ei olekaan enää niin halpa. Kiekotkaan ei luonnollisesti ole tuohon hintaan mitenkään laadukkaat.

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

Mulla on kolmen eturattaan maantiepyörä Ultegran osasarjalla ja kun kaikki on säädetty kunnolla, niin ei kyllä kuulu ketjun kihnutusta. Tietysti jos laittaa edestä isoimman pykälän silmään ja takaa myös isoimman niin ketju menee niin vinkkeliin että kihnutusta kyllä tulee. Mutta kun tämän ymmärtää niin mielestäni kolmella eturattaalla on ainakin perusharrastajana mukava ajella. Tosin aika harvoin sitä isointa eturatasta tulee käytettyä.

Link to comment
Share on other sites

Onhan se varmasti noin että jos ne on kunnolla säädetty, mutta itelläni ne ei ainakaan olisi juuri koskaan kunnolla säädetty koska pitää ehtiä muutakin tekemään kuin säätämään... Kyllä minusta sellainen 14-16 käyttökelpoista oikein valittua vaihdetta on pyörässä ihan riittävä määrä, turhat ratakset on vain turhaa painoa (KISS-periaate).

Link to comment
Share on other sites

Ei kai ne säädöt miksikään muutu kun ne on kerran säädetty, oli niitä rieskoja kolme tai kaksi? Tietty kolmella rieskalla pienempi virhe säädöissä jo haittaa.

En mä ainakaan ole huomannut että etuvaihtajan(kaan) säädöt olisi mihinkään suuntaan luisunut sen jälkeen kun pyöräni vajaa pari vuotta sitten kasasin. Siinä Sramin halvin, eli Rival mallinen setti. Niin on nätisti kohdallaan, hirrrrveeeen kiva on painella menemään...

Rookie

Link to comment
Share on other sites

Kävin Turussa ensin yhdessä liikkeessä säädättämässä ja eivät osanneet säätää kunnolla. Sitten kävin toisessa liikkeessä säätämässä uudelleen ja tällä hetkellä kaikki toimii kuin unelma. Tosiaan kun ne on kerran kunnolla säädetty niin pyörällä ajaa vähintään sen yhden kesän ilman että säädöt luisuu mihinkään.

Link to comment
Share on other sites

Sveitsissä Aldi myy maantiepyörää Shimanon osilla hintaan 990 euroa. Onkohan tämä järkevä ostos?

http://www.aldi-suisse.ch/ch/html/offers/2867_29532_DEU_HTML.htm

Melkoisen painava runko tuossa ainakin on kun painoksi - ilman polkimia ja pullotelinettä - ilmoitetaan 8,9 kg ja meikäläisen yli 10 v vanha alurunkoinen Bianchi jää polkimineen ja pullotelineineen alle 9 kilon.

Näytti hintakin pompanneen parilla sadalla ylöspäin, joten ei tuo liki 1200 euron hintaan miltään erityiseltä löydöltä kuulosta.

Kölin linkittämä Canyon on kilon kevyempi ja käytännössä samanhintaisena varmasti turvallisempi hankinta.

Link to comment
Share on other sites

Pitkän ja hankalan harkinnan jälkeen emme ostaneet ao. pyörää. Voi olla, että jäimme ilman kultapalaa, mutta ehkä on varmempi ottaa jokin tunnettu runkopaketti.

Kiitos kaikille pohdinnan avustamisesta!

Pitää seurailla hieman sveitsiläisiä keskusteluareenoita. Niillä tuon paketin ostajat varmaan kertovat hankintansa hyvyydestä jonkin ajan kuluttua.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy