Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Kuopio Maraton 2.9.2006


Recommended Posts

HCM:lle piti osallistua ensimmäistä maratoonia taivaltamaan, mutta se taitaa jäädä nyt päällekkäisyyksien takia väliin. Kuopio Maraton syyskuun alussa voisi olla ihan hyvä vaihtoehto. Ainakin passaisi ajankohdan puolesta mullekin.

Onko kellään kokemuksia kyseisestä tapahtumasta tai onko kenties lähdössä tänä vuonna juoksemaan?

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 84
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Moi!

Minä olin viime vuonna kyseisellä maratonilla. Jäi silloin Tukholmassa pari minuuttia nelosen tavoiteajasta, ja arvelin, että siihen mennessä olisin sen saanut tippumaan. Onnistuinkin saamaan aikani pari minuuttia alle nelosen.

Kuopio oli ihan kiva tapahtuma. Kaks kertaa lenkki köpöteltiin, välillä varjoisalla polulla, välillä keskikaupungilla. Ei hirveitä maaston vaihteluita. Maaliin päästyä sai jotain keittosapuskaa, jonka syömiseen olin kyllä äkkiseltään hiukka liian uupunut. Savusaunaakin oli tarjolla, mutta sinne en vääntäytynyt, vaan tyydyin suihkutteluun ja tavalliseen saunaan. Ehkä hiukka turhan lämmin juoksukeli oli viimeksi, mutta ei mikään mahdoton.

Tämän vuoden kakkosmarathon on vielä päättämättä. Yksi vaihtoehto on Kuopio, mutta HCMmäkin voi vetää pitemmän korven lyhyemmän etäisyyden vuoksi. Kuopissa oli kyllä helpompi päästä palkinnoille...

Link to comment
Share on other sites

Minäkin olin viime vuonna juoksemassa Kuopiossa maratonia. Järjestelyt pelasivat hyvin, tunnelmaa ja kannustusta oli ainakin keskustassa. Tosin hiljaisemmilla paikoilla ei sitten näkynyt sielun sielua missään. Juoksijoita ei ainakaan maratonilla ollut ruuhkaksi asti, joten välillä tuli hiukka yksinäinen olo.

Reitti pääosin mukava, osin aika kapeilla lenkkipoluilla, jossa kilpajuoksutunnelma vähän kärsii, kun sauvakävelijät viuhtovat vastaan. Mutta ei mitään ihmeempiä ongelmia. Sääkin oli mielestäni juuri sopiva.

Link to comment
Share on other sites

Olin myös Kuopiossa viime vuonna (kuvani on sieltä). Kaikki pelas siellä hienosti, liikenteenohjaus ja tarjoilukin toimi tosi hyvin loppuun asti. Ja hienoa oli kun pääsi maaliviivalta suoraan kylpylään liottamaan jalkoja (ja se soppakin oli tosi hyvää).

Jos matkustaa pidemmältä, niin suosittelen majoittumista Rauhanlahteen, startti on pihasta.

Link to comment
Share on other sites

Samankaltaiset asiat askarruttaa minuakin. En tänä vuonna ehdi Helsinkiin ja

ajattelin Kuopiota sen sijaan. Netistä en kuitenkaan löytänyt esimerkiksi reittiprofiilia.

Onko kellään tietoa, kuinka rankka/nopea Kuopion reitti on, verrattuna esimerkiksi Helsinkiin tai Tukholmaan?

Entä liikennejärjestelyt, eli joutuuko pysähtymään välillä? Ovatko sauvakävelijät ja muiden matkojen taivaltajat 'tukkeena' vai vain mukavana lisänä tunnelmaan?

Kiitos hurjasti jo etukäteen!

Link to comment
Share on other sites

Onko kellään tietoa, kuinka rankka/nopea Kuopion reitti on, verrattuna esimerkiksi Helsinkiin tai Tukholmaan?

Entä liikennejärjestelyt, eli joutuuko pysähtymään välillä? Ovatko sauvakävelijät ja muiden matkojen taivaltajat 'tukkeena' vai vain mukavana lisänä tunnelmaan?

Itse kävin juoksemassa Kuopiossa puolikkaan kolme vuotta sitten, joten en ole ihan varma siitä, onko reitti muuttunut. Tuolloin Kuopion reitti ei ainakaan minun mielestäni ollut sieltä helpoimmasta päästä. Muistaakseni siinä oli muutamia suhteellisen pitkiä nousuja (tai ainakin minulle ne tuolloin tuntuivat pitkiltä). Itse en pitänyt reittiä kovinkaan nopeana, mutta kyllä siinä varmaan ennätyksiäkin voi tehdä. Helsinkiin ja Tukholmaan en osaa verrata, koska kyseisissä tapahtumissa en ole käynyt. Yleisesti ottaen kaikki toimi mallikkaasti eikä liikennejärjestelyissä ollut mitään moittimista. Itseäni ei muiden matkojen taivaltajat häirinneet millään tavalla.

Link to comment
Share on other sites

Hämärästi muistan jostain, että suurin korkeusero reitillä oli viime vuonna noin 30 metriä. Itse en tuota mitannut, mutta olisikohan se järjestäjien puolesta mainittu jossain, en ole varma.

En pitäisi reittiä maaston puolesta kovinkaan haastavana. Muistan vain yhden pidemmän mäen, sekin aika loiva, ennen kääntöpaikkaa/maalia. Joitain lyhyempiä nyppylöitä matkan varrelta tietty löytyy. Mitään "heartbreak hilliä" ei mielestäni Kuopion reitillä kuitenkaan tule vastaan.

EDITEDIT: Näköjään Kuopioonkin on täksi vuodeksi saatu chippiajanotto. Edistystä!

Link to comment
Share on other sites

Reitti on uusittu ainakin keskustan osalta ja nyt näyttää kulkevan aikalailla kaupungin kauneimpien kohteiden kautta: Valkeisenlampi, satama sekä Väinölänniemi. On siinä toki tylsempääkin siirtymää Rauhalahdesta kohti keskustaa ja taas teollisuusalueen tapaista kun tullaan taas kohti Rauhalahtea.

Osallistujiahan alkaa olla tungokseen asti, olikohan Kuopion osanottajamäärissä jotain sijalla 7? Kesäkuun lopussa näyttää olleen jo 1300 ilmoittautunutta, voi tietysti olla että tuossa luvussa on kaikki, myös luistelijat.

Luistelijoista puheen ollen - luistelureitti lähtee aivan toiseen suuntaan eli eivät ole tiellä. Tervetuloa Kuopioon, toivottavasti kelit suosivat kuten viime vuonna.

Av

Link to comment
Share on other sites

Avvain kirjoitti varsin osuvan kuvauksen reitistä. Jos asialla on jollekin merkitystä, niin uusitulla reitillä on nyt hieman soratieosuuksia myös. Mikäli netin karttakuvasta oikein hahmotin, niin karkeasti arvioituna puolikkaan juoksijat menevät yhteensä 1,5-2km soralla (Valkeisen lammen ranta ja Sataman ja Haapaniemen rantaosuus, mahdollisesti viestintäkadun tietyö jos sitä ei ole saatu asfaltoitua, sekä pari muuta lyhyttä maastopolun pätkää) ja kokonaisen juoksijat siis ehkä n. 3-4km yhteensä soralla / hiekalla. Matkat ovat hyvin karkeita arvioita. Kierroksen alku on laskuvoittoista n. 8km, pääasiassa esikaupunki/lähiömaisemaa, yliopiston alueella on aika vauhdikas alamäki, sitten Niiralankadulla lievä nousu, tasaista lammen ympäri keskustaan ja alamäkeä satamaan. Kauniiden rantaosuuksien jälkeen on vuoroin pieniä nousuja ja laskuja sekä noin kilsa ankeaa teollisuusaluetta. Sitten lähiöiden läpi kohti puolikkaan maalia tai uuden kierroksen alkua. Siinä erittäin karkeasti arvioituna noin 19 ja 38km kohdilla on kauniin siltamaiseman jälkeen jyrkähkö muttei kovin pitkä nousu, ja sitten viimeinen vajaa kilsa maalialueelle on myös selvää nousua, muttei mitään tappavaa, paitsi ehkä henkisesti :-)

Mielestäni nousujen ja laskujen suhteen selvästi kevyempi reitti kuin Tukholmassa, mutta kannustus ja oheisviihde ei tietenkään ole samalla tasolla. Aiempina vuosina juomahuolto ja järjestelyt sekä liikenteen ohjaus ovat pelanneet hyvin, kokemuksia tosin vain puolikkailta. Mitään suihkuasemia tai sienenkostutuskaukaloita ei taida Kuopiossa olla. Helsingissä en ole juossut.

Niin, säät ovat aikaisempina vuosina olleet aina loistavat! Tervetuloa, vaikka itselläni jääkin tämä vuosi väliin muiden menojen takia.

-J

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Minunkin piti osallistua ensin HCM:ään mutta vaihdoinkin tavoitteen Kuopion maratonille(osallistuminen on jo hoidettu) joka sopii ajankohtaan paremmin jo lähtöajan puoleen(tykkään juosta aamulla).

Olisikohan kukaan lähdössä tavoittelemaan neljän tunnin alitusta?

Sinnehän kerätään neljän tunnin jänis-porukkaa mut en tiedä onko saatu kasaan.Olis kiva tietää onko muita lähdössä Kuopijoon.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Olisikohan kukaan lähdössä tavoittelemaan neljän tunnin alitusta?Sinnehän kerätään neljän tunnin jänis-porukkaa mut en tiedä onko saatu kasaan.Olis kiva tietää onko muita lähdössä Kuopijoon.

Jess.. mukana ollaan!! Navitas maratonilla meni 3:56 ja taas ollaan metsästämässä ennätystä. Toistaiseksi tuntuu siltä ettei enkan suhteen pitäis olla ongelmia. :wink:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy