Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Kihaushölkkä Rääkkylässä 8.7.2006


Recommended Posts

Rääkkylän Koivuniemessä järjestetään Kihaushölkkä. Lähtö tapahtuu klo 16. Ilmoittautuminen kilpailupaikalla 14.30-15.30. Sarjat M ja M50 12,3 km ja N, T/P, 6 km.

Olen osallistunut kyseiseen karkeloon pari kertaa ja aina on ollut tuskaisen kuuma reissu. Mut muuten on todella mukava pienehkö kylähölkkä tapahtuma, suosittelen lämpimästi.

Tämän vuoden osallistumiseni ei ole vielä varmaa-->30/30km sattuu samalle päivälle. Mut katellaan

Järjestävänä puulaakina Rääkkylän Kisa-Veikot

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Joo tämän vaihtoehdon valitsin sit. Johtuu hyvin monesta osa tekijästä. Ja vähäisin ei ole se, että joudun olemaan kotipuolessa P-Karjalassa ns talovahtina koko viikon. Tästä johtuen matka on hieman lyhyempi Rääkkylään kuin PK seudulle. Toisena osasyynä on P. Nurmi puolikas ja sen läheisyys ajallisesti. Tunnen itseni sen verran hyvin, jos nrolappu rintaan ja sekkari päälle...sit vedetään suht kovaa. Ja kaksi suht pitkää kilpailua peräkkäisinä lauantaina ei varmaan tee hyvää. Mut starttiin on aikaa 2h 50 min joten rupean kasailemaan rojuja...

Illalla lisää, jos ketään kiinnostaa....ja sikälimikäli henki pihisee.:character00264:

Link to comment
Share on other sites

Juuh ohi on.

Elikkäs eilen lähin ajelemaan kohti Rääkkylän laulumaita. Siinä ajaessa tuumailin kisataktiikkaa ja tulin siihen tulokseen, että vedän muiden völjyssä 8-9 km sit rupeen kirraamaan viimeiselle 3 km:lle. Ja siinä sit katotaan kuka on kuka.

Huoltojoukot soittelivat ja ihmettelivät missäs mies. Nooh miehän olin ajellu hissukseen ja ihaillut kaunista maalaismaisemaa. Vilkaisu kelloon ja minäkin jopa hokasin, et nythän on jo kiire. Eli hanaa F hanaa.

Kisakeskukseen saavuin 25 min ennen starttia. Huoltojoukot olivat ilmoittautumisen hoitaneet(täysi kymppi siitä huoltojoukoille). Ei muuta kuin lämmöt päälle, joka ei tällä kelillä tuota todellakaan mitään ongelmaa. Lihakset olivat todella väsyneet ja hieman kipeät. Ei huolta. Kyseisiä ongelmia on ennenkin ollut Warm Up vaiheessa, mut hävinneet sit kisassa.

Ei ehtinyt suurenpaa spekulointia kilpakumppaneiden kanssa suorittaa. Johtuen lahjakaasti kusseesta aikataulusta. Nooh mitäs pienistä.

Starttiviivalla hokasin, että himoRaastaja Ratilainen on lähtenyt kisottelemaan. Hänet tiesin pahaksi. Ja heti tuli vuoden takainen kisa mieleen ku 3 km ennen maalia joudun kattelemaan kantapäitä. Elikkäs hetkinen meillähän on tod. näk sama kisataktiikka. Jooh toista kertaa en mee tähän vipuun. Niin paljon en omaan loppurunttuuseen usko, että uskaltaisin lähteä Ratilaisen kanssa sitä kokeilee. Eli taktiikan vaihto. Joo parempi onkin ottaa Paten taktiikka käsikirjasta ykkösvaihtoehto. Vastustajalta elikkäs viholliselta otetaan heti ekalla kilometrillä luulot pois:icon_twisted:

Startti tapahtu ja lähimmä matkaan. Juoksin ekat 500 m jonon jatkona ja katoin ku Ratilainen aloittaa johtavan kyttäämisen. Sit taktiikan toteutus. Elikkäs vauhti alusta alkaen niin kova jotta ei loppukirikampailua tule. Vauhti oli noin 3.15 eka toinen kolmas ja neljäs kilometri. Takaa kuulen korsketta ja tunnen kuinka takaa-ajajat väijjyvät.Ei Perkele on se Ihme äijä. Vielä vaan tulee perässä, vaikka itella alkaa jo vähän tuntuu. Perhana uutta Raastovaihetta lootaan. 5 km tulee ja menee, sitte jalkojen töminä hieman vaimenee ja alkaako kisakumppani väsymään? No perhana pitäähän se jo muillakin tää tuntumaan. Ite ainakin jo melko väsy. Enää 7 km maaliin. Tiukassa kurvissa vasempaan katon, että enpä ole tehnyt kaksista kaulaa. Noin 15 m päässä Raastaja Ratilainen jahtaa mua.

Nyt taas uutta raastovaihdetta lootaan mut vauhti ei enää kiihdy. No pysyy kumminkin suht ennallaan, joten ei huono sekään. Varmaan mun Raastolootan viimeinen vaihde käytössä. Nyt alkaa mielessä pyörimään kaiken maailman(lopun) ajatuksia kuten esim:"voiko ihminen tappaa itsensä juoksemalla?" "mitkä ovat lämpöhalvauksen oireet?" "olenko suurin velliperse jos nyt keskeytän?""tää juokseminen on vittumaisinta homma mitä tiedän". Juoksusta on hävinnyt kaikki rentous ja perusjyräyskin on kateissa. Yrjön maku suussa ja korvissa kohisee. Mahassa viiltää siihen malliin, että joku olisi tökännyt puukon vattaan ja sitä vääntelis.

Enää noin 4 km maaliin. Alkaa sellainen mutkikkaampi hiekkatie ja nyt päätän vetää kaikki löysät pois. Elikkäs nyt vastustajan henkinen selkäranka pitää nujertaa, kun näköyhteys katoaa. Todella tiukilla ajolinjoilla yritän jokaisen sekunnin kymmenyksen kerätä talteen ja melkein vauhtikin on hyvää. Sit iskee kokonaisvaltainen väsymys. Tuntuu että jalat eivät enää jaksa...minä en jaksa. Ihan finaalissa. Vilkaisu suoralla taakse ja huomaan että eroa on noin 40 sek. Äkkiä nopea päässälasku elikkäs matkaa muutama km ja eroa 40 sek. Mie olen ihan lopussa ja katkean totaalisesti hetkenä minä hyvänsä. Elikkäs mie voin sössiä tämän ihan kevyesti. Taas pyörii ajatukset maailmanlopussa, raastossa ja kaikessa sairaassa. Hivutustaistelu alkaa. Ja vauhti ei enää päätä huimaa. Vilkaisu taas taakse ja huomaan ettei Ratilaisenkaan vauhti kiihdy. Nämä kilometrit tuntuivat maratonin viimeisiä kilometrejäkin pidemmille. Tuntui ettei maali tule koskaan. Sit näen maalin. Helpottava paikka! Yritän vielä vauhtia kiristää, mut aivan turhaan. Kaikki on annettu. Huoltojoukot kirittävät, mut en pysty enää yhtään parempaan. Se on siinä -MAALI...Joka paikkaan koskeen. Tuntuu kuin veri kiehuisi lihaksistossa. Huoltojoukoilta vesipullosta suihku. Ja 10 kuppia mehua naamaan. Sit tulee Ratilainen spekuloimaan. Eroa maalissa 1.01 tai jotain. Hänelle rispektit alkumatkan roikkumisesta.

Paparazille pakolliset sanomiset. Sit sauna, suihku, banaania namaan ja sämpylää. Hirvee olo. Kroppa on tulessa. Olipahan reissu! Ja autolla kotiin. Matka 12 km aikaa 40.58. 3.24min/km.

Link to comment
Share on other sites

Ja mää kun luulin, että kolmekymppisen kolmekymppisen viimeisen kilometrin kiri oli yhtä tuskaa :115: Älä Forresti noin elävästi kuvaile tuskaisia tuntoja, jämähtää hirviää happoa reisiin lukiessakin, palautuminen eilisestä venähtää pahasti.

Onnittelut äijälle taas! Kai ens vuonna jo Kalevan kisoissa mies nähdään?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy