Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Hornindal Rundt 7.7.2012


Wauchti
 Share

Recommended Posts

Kyse siis tästä kisasta:

http://www.hornindalrundt.no

Kun Norjassa on tarkoitus lomailla, niin tällaiseen tuli ilmoittauduttua täysmatkalle. Kisa sisältää 75km norjalaista tunturimaisemaa ja reippaat 5600 metriä nousua sekä saman verran laskua. Reitin korkein paikka on vähän päälle 1300 metriä. Kisa on neljä viikkoa Suomi-Juoksun jälkeen, joten tarkoitukseni on ottaa kisa enemmän rentona vaellusjuoksuna maisemista nauttien kuin totisena kisana. Loppupuolella voi toki nauttimisen laita olla niin ja näin mutta sittenhän näkee.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Pakolliset ja suositellut varusteet järjestäjän sivulta:

PÃ¥krevd:

Ryggsekk med fulladda mobil, enkeltmannspakke/trykkbandasje, fløyte, refleksvest, kart*, kompass, vindtette yttertøy, klesbyte og hovudlykt med ekstra batteri.

Anbefalt:

Lue og hanskar, GPS med innlagt trasé (sekreteriatet kan hjelpet til med dette), plaster og gnagsårplaster.

Eli pakollisia ovat (sikäli kun norjaa oikein tulkitsin):

- reppu

- täyteen ladattu matkapuhelin

- jonkin sortin ensiside

- vihellyspilli

- heijastusliivi

- kartta (saa järjestäjältä)

- kompassi

- tuulenpitävä takki

- vaihtovaatteet

- otsalamppu varaparistoilla

Pillejä myydään järjestäjän toimesta. Itselläni on sellainen integroituna reppuun.

Suositeltavia:

- pipo ja hanskat

- GPS johon saa reitin (itselläni tuollaista ei ole, mutta reitin pitäisi olla hyvin merkitty ja kartan kanssa pärjännee.)

- laastari

- rakkolaastari

Kengistä sanotaan:

Fottøy er viktig; alt frå joggesko til fjellstøvlar kan brukast berre det er vel inngått og ikkje gneg.

Eli voi käytää kaikkea lenkkikengistä maastokenkiin kunhan ovat hyvin sisäänajetut. Tuo 'ikkje gneg' ei aivan selvinnyt, mutta tuskin sillä on suurempaa merkitystä. Jos on kuiva sää, niin uskoisin tuolla pärjäävän peruslenkkareilla. Takavuosina olen ollut useita kertoja vuorivaelluksilla peruslenkkareilla ja hyvin ovat toimineet.

Puoliväliin 38km kohdalle voi lähettää varusterepun, joten riittää, kun kerralla kantaa puolen reissun ruoka- ja juomatarvikkeet. Veikkaisin, että matkan varrelta löytyy tunturipuroja, joista saa vesitäydennystä, mutta niiden tiheydestä tai määrästä minulla ei ole kyllä mitään käsitystä.

Itselleni tämä on ensimmäinen vuorijuoksutapahtuma, vaikka vuorilla olenkin takavuosina joitakin kertoja vaeltanut.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ei kai siinä jos sen tietäis etukäteen. :)

ja sit pitää tietty osata käyttää niitä! Kyllä jotenkin odottaisi, että kisoissa, kun ei nyt kuitenkaan ole kyse suunnistuskisasta, olisi reitti merkitty hyvin. Sun Kreikan keikka ( luin hienon rapsasi ) oli kyllä aivan käsittämätön. Ehkäpä se säilyy siksi sulle aivan erityisenä kokemuksena ;-)

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

Hienolta näyttää! Ei nyt kuitenkaan natsaa mun aikatauluihin tänä vuonna. Kuinkahan hyvin tuo reitti on merkitty? Jotenkin hirvittää lähteä pelkän kartan ja kompassin kanssa matkaan...

Järjestäjien sivulla väitetään, että reitti olisi hyvin merkitty. Lisäksi siellä on tarjolla gps-jälki, jos on gps-laite mukana. Itselläni ei ole, joten pitää luottaa merkintöihin + kartaan + kompassiin. Päiväsaikaan puurajan yläpuolella suunnistaminen on tunturimaastossa melko helppoa. Pimeässä tai sumussa sen sijaan voi olla enemmän haastetta. Sivuston mukaan suurin sumuvaara on kisan loppuosassa. Pimeätä taas ei heinäkuun alussa ole kovin pitkään, vaikka maalliin ei ennen yötä ehtisikään. Otsalamppu on kuitenkin pakollisena varusteena listassa.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 weeks later...

Erittäin hieno tapahtuma ja reitti oli todellakin hyvin merkitty. Turhan hapottavaa vaan tällaiselle tasamaan tallaajalle, joten jätin puoleen väliin tällä kertaa. Oppia tuli koko rahan edestä ja aion palata vuorille toistekin. Tämä kisa sopii hyvin sellaisille jotka haluavat kokeilla vuorilla kisaamista ilman että tarvitsee suunnistaa. Ensi kerraksi pitää kyllä tehdä mäkitreeniä, nimittäin vuorille nousu on rankkaa ja alastulo samaten. Suosittelen lämpimästi tapahtumaa. Petri veti sitkeästi takaisinkin joten suuret onnittelut. Tällainen tällä kertaa:)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy