Jump to content
Juoksufoorumi.fi

25.06


pietari
 Share

Recommended Posts

Vielä tuli innostuttua ennen ensi lauantain Paavo Nurmen maraa reippaalle puolipitkälle, 22 km, 4.53/km, avg 137 (78%). Matkalla vedin viisi 100-200 metrin kovavauhtista vetoa. Tiiä häntä, oliko järkeä vetää vielä tällainen treeni, mutta mukavaa oli juosta aamuviileässä. Alkavalla viikolla sitten treenimäärät vähiin ja lepoa & tankkausta.

Link to comment
Share on other sites

Tuli sitten vedettyä reipas VK sipoon juhannushölkässä. Tarkoitus oli juosta maratonvauhtista, mutta pieleen meni. Alussa pysyi vauhdit ihan kurissa mutta kun kaikki muut juoksi täysillä niin jotenkin se vaan tarttui. Matkaa oli n. 11.5km ja aikaa kului jotain 51:20. Sykkeet näytti olevan 164 (87%) joten liian kovaa tuli vedettyä. No palkinnoksi hölkkäsarjan kolmas tila ja pokaali :)

Link to comment
Share on other sites

Maastopyörällä ajelua vaihtelevassa maastossa 114min, avg 139. Oli tarkotus pyöräillä 2tuntia vaan niin laiska olen että tulin kesken kaiken kotiin.

Toi eilen loukkaamani jalkaterä on sen verran kipeä ja turvoksissa että on hieman kyseenalaista pääsekö sitä juoksemaan puolikasta ensiviikonloppuna. Ehdin kyllä jo ilmoittautua...

Link to comment
Share on other sites

PK 1:46 - 16,3 km (6:30/km) - avg 142, max 166 (lopussa 2 x 100 m kiihdytystä)

Puolipitkä tuli heitettyä todella kevyesti (isot ylämäet kävellen). Lähtiessä ajattelin, että juoksenpahan 8 km, kun nuo jalat ovat olleet koko viikon vielä väsyneet Forssan jäljiltä. Mutta kun nelosen kohdallakin koivet tuntuivat hyvältä, niin aloin sitten tekemään mutkia reittiin ja tuplamäärä tuli mittariin. Pitempäänkin olisi tehnyt mieli jatkaa, mutta otin järjen kerrankin käteen ja lopetin ajoissa, ettei nyt tuo toipuminen tyssää.

Aivan mahtava keli, ajoittain leijui aivan muissa maailmoissa kauniissa kesäsäässä eikä edes tajunnut juoksevansa. Suora auringonpaiste on kuitenkin edelleen vähän liikaa juoksemisen kannalta, mutta ei nyt valiteta - jarrutin mieluummin vähän vauhtia niissä paikoissa, kun alkoi ahistamaan :)

Link to comment
Share on other sites

Kävin kokeilemassa, miten Pirkkolan kolmen kilsan hiekkalenkki taittuu nasta laudassa. Forerunner näytti reitin pituudeksi 2,93km, mikä on ilmeisesti aika lähellä totuutta. Sama pituus nimittäin taidettiin mainita jossain Liikuntaviraston tms. sivuilla.

10.03 oli loppuaikani eli 3.26/km. Korkeuseroja voisi luonnehtia isoiksi, joten ehkäpä suurin piirtein samaan aikaan päätyisin mikäli juoksisin tasan 3 kilsaa radalla. Juoksun keskisyke oli muuten 184 ja korkeimmillaan käytiin 192 lukemissa. Tukholman maratonilla ensimmäisen 10km keskisyke oli 182 (vauhti jotain 4.30), joten siellä ei tainnut kroppa olla ihan tasapainossa.

Testijuoksuni meni siinä mielessä ihan metsään, että verryttelynä juoksin 2,5km perushölkkää. Kyllä tuollaiseen rutistukseen pitäisi tehdä jonkinlaiset avausvedot, kun nyt aloin päästä juoksun makuun vasta parin kilsan jälkeen. Syksyllä sama rutistus uudestaan, ja silloin sitten alle 10min.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy