Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Skövde Ultrafestival 2012 (24.8-26.8)


Tombe76
 Share

Recommended Posts

Koska Kaustisella ei tänä vuonna juosta, niin täytyi lähteä etsimään 24h-kisaa muualta. Ja tässäpä oiva vaihtoehto.

Skövde Ultrafestival 2012

Itse olen todella kiinnostunut ko. kisasta, ja lähettelinkin jo viestiä asiasta kilpailun puuhamiehelle, Reima Hartikaiselle ja pyysin lisätietoa kisasta. Käsittääkseni palstalaisiakin on viime vuosina Skövdessä juossut, joten kiva olisi kuulla kokemuksia.

Mikäli oikein olen ymmärtänyt, niin tuona viikonloppuna Skövdessä juostaan sarjat tunnista 48 tuntiin, ja jottei olisi aivan älyttömästi ruuhkaa, niin sarjat 24h ja 48h käyttävät urheilukentän 1-3 ratoja, ja muut 4-6 ratoja. Kisa siis juostaan tartanpintaisella 400m pitkällä radalla, Skövdessä.

Mitä enemmän asiaa olen pureskellut, sitä enemmän reissu kiinnostaa. Senkin takia, että muutama serkkuni ( yhtä en ole nähnyt 20 vuoteen) sattuu asumaan 100km:n päässä Skövdestä. Joten yösijakin onnistuisi lähes varmasti. Eli tänne, joko perheen kanssa reissuun tai sitten yksin tai jonkun juoksukaverin kanssa. Täytyy varmaan seuraavaksi ruveta katsomaan millä halpiskoneella pääsisi johonkin lähelle, että sitten pääsee kisan jälkeen myös kotisuomeenkin nopeasti potemaan.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 274
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Päätetty, eli täällä juoksen seuraavan 24h-kisani, olettaen että en treenaa väärin ja joudu telakalle (=n.79% mahdollisuus). Reima Hartikaiselta tulikin viestiä, että 24h/48h-juoksijoille löytyy aina tilaa ja hinta on tuolle matkalle 800 kruunua eli n.72e.

Projektin suunnittelu alkaa siis nyt. Yhtenä vaihtoehtona on se, että kysyn isääni matkaan mukaan ja lähdetään autolla. Ja samalla kun käydään sukuloimassa, käyn itse piipahtamassa Skövdessä juoksemassa 24h. Ja sitten Tukholman kautta su- tai ma-iltana takaisin. Tottakai pitää myös kartoittaa nuo lentokoneet ja saada vastaus Ruotsista, onko siellä edes majapaikkaa pe-la-yöksi tarjolla.

Mullahan on projekti jo selvänä korvien välissä, mukaanlukien kisan kova tulos. Vielä pitäisi sopia asiat muidenkin ihmisten kanssa, treenata hyvin ja saada se kova tulos paperillekin.

Link to comment
Share on other sites

Ehkäpä näin, vaaleanvihreätä valoa tuli autokuskilta.

KE 22.8 Helsinki - Tukholma (silja 17.30-09.45, viking 17.00-09.30)

TO 23.8 Helsinki - esim. Jönköping (n.315km) Yö hotellissa tai sukulaisilla (toinen vaihtoehto vetää illaksi hotelliin suoraan Skövdeen)

PE 24.8 esim. Jönköping - Skövde (85km). Kisa alkaa klo 12.00

LA 25.8 Kisa loppuu klo 12.00. Skövde - Tukholma n.340km. Tukholma - Turku (silja 19.35-07.00, viking 20.00-07.35)

SU 26.8 Autolla Turusta kotiin

Autossa saattaisi olla tilaa myös toiselle juoksijalle.

EDIT: Tuo 24h taitaa alkaa Pe klo 12, joten päivitetään päivät oikeiksi. Pitää varmistaa asia. Ei siis menekään niinkuin esim. Kaustisella viime vuonna (kaikki loppuu samaan aikaan).

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

Voisihan tämä olla yksi vaihtoehto Kaustiselle. Itseäni eniten haittaa tässä 400m rata, on vähän liian tuoreessa muistissa viikontakainen E24...

Totta, mutta ainakaan tuo Skövden kenttä ei ole mondoa, eikä tuo rata ole sisällä. Toisaalta sateen tullessa sen toivoisi varmaan olevan sisällä.

StanleyParkhan tuolla kävi ainakin v.2009 kisailemassa hyvällä menestyksellä, ja jos nyt sitten tähän linkitän miehen kisaraportin blogista (toivottavasti ei pahastu).

Skövde 2009 48h Stanleypark

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

Totta, mutta ainakaan tuo Skövden kenttä ei ole mondoa, eikä tuo rata ole sisällä. Toisaalta sateen tullessa sen toivoisi varmaan olevan sisällä.

StanleyParkhan tuolla kävi ainakin v.2009 kisailemassa hyvällä menestyksellä, ja jos nyt sitten tähän linkitän miehen kisaraportin blogista (toivottavasti ei pahastu).

Skövde 2009 48h Stanleypark

En pahastu yhtään. Tuosta raportista varmaan kaikki tarpeellinen löytyy. Reiman kisaa Skövdessä voi hyvin suositella kaikille. Ulkona kelit voi olla tietysti olla mitä tahansa, mutta sille ei voi oikein mitään. Kaksnelosella se ei kuitenkaan vaikuta niin paljon kuin neljäkasilla. Itse radan pinta on suht uusi, joten se on mukavan kimmoisa. Ihan erilainen kuin Esport Areenassa. Pukuhuoneet ja vessat ihan radan vieressä katsomon alla, joten siihenkään ei mene aikaa. 2009 osallistujia ei ollut niin paljoa, että radalla olisi ollut ruuhkaa. Muista vuosista en tiedä.

Me mentiin kisoihin omalla autolla. Se on helppoa, kun voi autoon heittää mukaan suurin piirtein kaikki mitä mieleen tulee. Lentäessä joutuu aina vähän punnitsemaan asioita. Ajamista tulee joku 350 kilsaa Tukholmasta. Skövdessä yövyttiin pienessä hotellissa, josta saatiin muistaakseni vielä pieni alennus Reiman avustuksella.

Eli kannattaa lähteä. Olen itsekin miettinyt tätä yhtenä vaihtoehtona, mikäli en ole haluamassani kunnossa Spartathlonia varten.

Link to comment
Share on other sites

Pannaas tämä korvan taa, kun en sinne Laulasmaahan pääsekään kesäkuulla. 12 tuntinen voisi olla sopivin tähän saumaan, kun tuo treenaaminenkin on enimmäkseen tähdännyt pikamatkoille. Parit maratonit ehtisi tuossa MM-kisojoen ja tämän välissä kesällä kirmaista.

Tuo Tomben laatima alustava aikataulu antaa hieman osviittaa siitä, miten tuonne ylipäätään voisi matkustaa. Kiitos siitä.

Link to comment
Share on other sites

Kattelin tän hetkisiä lentohintoja ja finnairin suora menopaluu Helsingistä Göteborgiin maksaisi 191€. Lentojen olisi ehdottomasti oltava ilman vaihtoja mielestäni. Kohtalaisen rapeassa kunnossa nimittäin lienee koipeliinit paluumatkalla.

Esimerkkimennot siis pe. 24 pvä. ja paluu su. 26pvä. Lentojen kestot alle 2h ja lähtevät iltakasin maissa kumpainenkin.

Hinnat saattavat halventua tuosta vielä jonkin verran, puhumattakaan siitä jos sattuu tulemaan joku tarjous tuohon ajankohtaan.

Ja Hatis, jos lähtee Tikikseltä niin 310 on päivän hinta. Vaihto luonnollisesti Helsingissä.

Link to comment
Share on other sites

Olisko Estebanos kiinnostunut...?

Meidän projekti sen verran liikahtanut eteenpäin, että itse ajattelin tuon osallistumismaksun maksaa pois kuleksimasta maaliskuun aikana (onpahan sitten löyty lukkoon) ja faija oli suht kiinnostunut lähtemään tulkiksi/autokuskiksi. Aikaa kun on eläkeläis-statuksella. Broidi vielä empii lähtöään isukin kaveriksi/mun huoltajaksi. Ruotsistakin jo vastailtiin, eli Vättern kierretään itäpuolelta menoreissulla ja paluu hoidetaan suorinta tietä Skövdestä Tukholmaan. Yöpaikoista ei vielä tiedä. Kisa alkaa siis PERJANTAINA klo 12.00 ja päättyy LA klo 12.00. Ehkä kuitenkin tuo to-pe yö (pe-la yö radalla, ke-to ja la-su laivalla) hotellissa, koska ei viitsi mennä notkumaan vieraaseen paikkaan, varsinkin jos PE-päivä on normityöpäivä. Lisäksi olisi mukava olla heti aamusta paikkakunnalla, eli hotelli ehkä Skövdestä. Reissu siis ke illasta su aamuun.

Kyllä tuonne 1 edelleenkin mahtuu oli broidi mukana tai ei. Lyödäänkö kalenteriin Esteban?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy