Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Kisko-triathlon 7.7.2012


Konttila
 Share

Recommended Posts

Lunta tulee, mutta tuli maksettua tämän kesän nähtävästi ainoaksi jäävä tri-kisa osaltani. Kuopioon suunnittelin meneväni, mutta vaimon työttömyys pisti omaa rajoitusta reissulle kustannusten myötä. Viime vuotisesta viisastuneena ilmoittauduin suosiolla 1/8 matkalle. Treenit etenee viime vuotta edellä ja tänä vuonna en aio hylätä juoksu kesäkuussa yhtä totaalisesti kuin viime vuonna, mistä sai sitten kisassa maksaa. Toisaalta helteisellä säälläkin oli osansi hyytymiseeni :D Jäi ainekin jossiteltavaa tälle vuodelle ja tosissaan lähdetään hyökkäämään viime vuotisen ajan kimppuun. Uinnissa uskoisin olevan reserviä parantaa hieman, pyöräilyssä ei pakosti niinkään ja juoksussa onkin sitten roimasti parannettavaa. Viime vuonna meni vaihtoineen 36 minuuttia juoksuun tai pikemminkin hölkkään+kävelyyn. Ehkä isoimmassa alamäessä saattoi juuri ja juuri puhua juoksusta.

Alkukesästä pitäisi tänä vuonna päästä myös avoveteen uiskentelemaan, niin ei tule sitten talviturkkia tiputettua kisassa. Viime vuonna osallistujia oli roimasti, joten saa nähdä tuleeko tänä vuonna jokin osallistujakatto, koska ei siihen nurmikentälle ihan hirveästi enempää ihmisiä voi laittaa. Uimarannan yläpuoliselle kentälle tietty voisi laittaa lyhyen matkan ihmiset, mutta siirtymäosuus pitenisi ja luonnollinen reitti pikku metsän poikki on aika kapea, jos siinä pitäisi liikkua kumpaankin suuntaan kisan aikana.

Järjestäjän sivut:

http://www.kiskonkiskojat.fi/sivut/kisko-triathlon.php

Viime vuotisen kisa ketju:

http://www.juoksufoorumi.fi/vb/showthread.php?23536-Kisko-Triathlon-2-7-2011

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Eilinen giro nostatti itsellä kisakuumetta Kiskoa ajatellen. Pitkässä kisassa tuli poljettua yksinkin selvästi parempaa vauhtia kuin viime vuonna Kiskossa, joten pyöräosuudelta on lupa odottaa hyvää tänä vuonna, kun tässä ehtii vielä treenata reilun kuukauden. Täytyy ottaa ohjelmaan myös lyhyemmät, mutta vauhdikkaammat polkemiset.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Kisko lähestyy ja osallistujalista pitenee. Saas nähdä tuleeko viime vuotisen kaltainen osallistujaryntäys. Itsellä vaan juoksukammo jaksaa vaivata, kun ei vaan jaksa tökkivää juoksua hinkata. Toisaalta senpä takia se varmaan tökkiikin, mutta fillarin selässä on vaan hauskempaa, nyt kun polkeminen kulkee. Viime vuotiseen verrattuna kuitenkin ajallisesti treeniä takana paljon enemmän ja yksittäisiä selvästi kisasuoritusta pidempiä treenejä useita alla.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Vähän tuli sellainen fiilis, että jos menisin ihan extempore, vain oppimismielessä, kokeilemaan ekan kerran triathlonia 1/8-osamatkan verran lauantaina Kiskoon. Onko jollain lisätietoa tuosta uintiosuudesta (kisan veppisivuilta ei löytynyt), eli lähinnä miten lämmin toi järvi mahtaa näin heinäkuussa olla, pärjänneekö ilman märkäpukua? Jos lähden, niin tavoitteena on vain selvitä kunnialla maaliin ja oppia kisatapahtuman perusteet niin, että voisi ensi vuonna kokeilla vähän vauhdikkaampaakin suoritusta.

Link to comment
Share on other sites

Onko jollain lisätietoa tuosta uintiosuudesta (kisan veppisivuilta ei löytynyt), eli lähinnä miten lämmin toi järvi mahtaa näin heinäkuussa olla, pärjänneekö ilman märkäpukua?

Viime vuonna uin pelkässä kisapuvussa ja hyvin selvisi. Vilpoisaa, mutta ok. Toki keli oli tosi helteinen +29,5 ja kesäkuu oli ollut yleisestikin kuumempi kuin nyt. Oittaa oli pari viikkoa sitten +17 asteinen ja olisin pohtinut pari kertaa uintia ilman märkäpukua. Toki 1/8 matka on lyhyt kestoinen, mutta silti vähän uimarista riippuen aikaa menee noin 10 minuuttia. Nettisivuilla on järjestäväntahon puhelinnumero, mistä varmaan voi kysellä lämpötiloja. Toinen vaihtoehto uida nopeammin, niin ei viileä vesi ehdi haitata pitkään :d Itse otan märkäpuvun mukaan ja fiilistellään sitten rannassa miltä vesi tuntuu ja kuinka helteiseksi keli ehtii muuttua. Kiskossa yötkin yli 15 asteisia nyt. Lauantaina sateen uhka, mutta pitäisi olla paremmat olosuhteet kuin viime vuonna.

Link to comment
Share on other sites

Itsekin olisi tarkoitus tulla tuonne pikamatkalle. Ei kai tässä tarvitse pelätä että paikanpäällä ilmottautuessa ei mahdu mukaan?

edittiä. pitääkin näköjään ilmottautua ennakkoon.

No kun vauhtiin pääsin, niin ilmeisesti sekä pyörä että juoksu ovat hyvinkin mäkisiä myös pikamatkan osalta? Ja uinti hyvin vajaa?

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

No kun vauhtiin pääsin, niin ilmeisesti sekä pyörä että juoksu ovat hyvinkin mäkisiä myös pikamatkan osalta? Ja uinti hyvin vajaa?

Ainakin tulosten perusteella 1/8 matkan uinti on hieman lyhyt, mutta viime vuonna 1/4 matkan uinti oli aikaisempaa pitempi ja varmaan yli 1500. Mahtuuhan tuohon pyöräreitiin muutama mäkikin, mutta ei se erityisen mäkinen ole. Samoin juoksukin on mun mielestä kohtuulinen reitti mäkien osalta. Toisaalta mun kotimaastoihin verrattuna nuo reitit ovat huomattavasti raskaampia; meillä kun ei juurikaan mäkiä ole.

Link to comment
Share on other sites

Paikan päälläkin voi maksaa, mutta pitää olla hyvissä ajoin. Kuuleman mukaan esim 9:30 kun on paikalla, niin pitäisi vielä onnistua. Jos haluaa vielä maksaa pankin kautta, niin olisi hyvä jos lähettäisi s-postilla tositteen maksusta jouko.jokinen[at]kiskonkiskojat.fi

Veden pintalämpötila tänä aamuna on ollut n. 21 ´C - eli yllättävän lämmintä. Jos rupeaa tuulemaan, niin sekoittuu ja sen jälkeen jonkinverran viileämpää.

Link to comment
Share on other sites

Mä oon tulossa paikanpäälle ja ilmottaudun siis siellä - toivon, että mukaan mahtuu kuitenkin, kunhan ajoissa on paikalla :)Vähän arveluttaa tuo uinti, kun ei ulkona ole tullut pitempiä lenkkejä vielä uitua, eikä märkäpukua ole edes sinne ulos vielä saatu :)) ja juoksukin ollut tauolla nyt pari kk melko paljon, einäisistä syistä, voih. Onneksi kuukausi aikaa vielä pajulahteen, niin tuntuman pitäisi palautua edes kohtuulliseksi :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy