Jump to content
Juoksufoorumi.fi

SM-hallit


perttu
 Share

Recommended Posts

Kylläpä Ringa Ropo sanoi suoraan sen mikä väkisinkin tuli omaan penkkiurheilijan mieleen. Eli huonokuntoisen näköisiä lahjakkaita ja tavoitteellisia urheilijoita näkyi kisoissa. Kymmenen kiloa oli tullut ylipainoa ja silti taisteltiin voitoista. Joillain se oli läskiä ja jotkut oli turvotettu punttisalilla paljon aiempaa hitaammiksi. Ei kyllä kovin hyvää kuvaa anna suomalaisesta yleisurheilijoiden 'huippu'valmennuksesta. Ei sillä että minäkään mikään olisin osoittelemaan kun ei kerran Ringakaan.. Onneksi kestävyysjuoksussa on nyt pientä nostetta.

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

Joo se oli hauska juttu. Katottiin faijan kanssa noita kisoja ja faija sanoi, kun Torro oli hyppäämässä, että kato minkä näköinen likka. Sitten monista muista kommentoi kuinka huonoa juoksemista jne. ja sitten heti perään Ringa Ropo sanoi, ettei ole edes urheilijan näköisiä kilpailijoita. No tottahan se on jos jäädään metritolkulla hyväksyttävistä tuloksista.

Eri mieltä olen kuin Ropo, mitä tulee rahoitukseen. Ongelma seuroissa on se, että siellä kaikki ovat kommareita ja hommat ovat jääneet 50 vuotta jälkeen nykymaailmasta. Sehän nähdään jo Aktia-cupissa, kun jokainen näkee, kuinka päinhelvettiä se järjestetään. Ei se ole rahasta kiinni tuo lasten yu-harrastus, vaan harva viitsii lähteä seuraan kiduttamaan itseään, jos henki on siellä sellainen kurjuuden ja kärsimyksen välimaastossa, kun muissa lajeissa on normaali-ihmisiä ja normaali porvarillinen elämänmeno. Ja kyllä sitä rahaa saataisiin, jos homma toimisi. Itsekin pystyisin hankkimaan vaikka heti 100 tonnia sponsorirahaa, jos haluaisin. Pitää rakentaa sellainen veret seisauttava kuvio, joka kiinnostaa ja on myytävissä. Siellä on vain sellaisia hieltä haisevia tyyppejä, joille kaupallisuus on kirous ja sitten itkevät rahoituksen perään. Voin kertoa sen, että nuoret menevät niiden lajien pariin, jossa on brändit esillä, jotka ovat mediaseksikkäitä ja cool. Ensimmäiseksi pitäisi laittaa kuntoon seurojen edustusasut jne. seikat. Jos niihin ei ole panostettu kunnolla niin kuka lähtee mukaan ja sponsoreita pitää olla jo nuorilla runsaasti. Ja sitten pitää olla kilpailua, eikä mitään pelkkää osanottamista. Jos se ei merkkaa mitään, kuka voittaa niin ei siitä mitään tule.

Link to comment
Share on other sites

Me ollaan kotisohvalla puhuttu tuosta naispituushyppääjien ammattitaudista jo pitkään. Tänä talvena tuntuu vielä jotenkin korostuneen. Ihan kuin ei annettaisi kaikkea harjoitusmielessä. Ainoa, minkä ymmärtäisin, olisivat vaivat ja loukkaantumiset, kun itsekin on tullut kokeiltua.

Link to comment
Share on other sites

Itsekin pystyisin hankkimaan vaikka heti 100 tonnia sponsorirahaa, jos haluaisin.

Pitää rakentaa sellainen veret seisauttava kuvio, joka kiinnostaa ja on myytävissä.

Ensimmäiseksi pitäisi laittaa kuntoon seurojen edustusasut jne. seikat.

Suomalaisella huippu-urheilulla ei ole hädänpäivää!

Link to comment
Share on other sites

Ja kyllä sitä rahaa saataisiin, jos homma toimisi. Itsekin pystyisin hankkimaan vaikka heti 100 tonnia sponsorirahaa, jos haluaisin. Pitää rakentaa sellainen veret seisauttava kuvio, joka kiinnostaa ja on myytävissä. Siellä on vain sellaisia hieltä haisevia tyyppejä, joille kaupallisuus on kirous ja sitten itkevät rahoituksen perään.

No miksi et halua vaikka heti? Siulla kun tuota tietoa riittää, niin ota ihmeessä homma haltuun! Onhan se harmi, että suomalainen yleisurheilu pyörii nykyään TÄYSIN näiden hieltä haisevien tyyppien varassa, kun olisi toinen vaihtoehtokin olemassa, jossa rahasta ei ole puutetta ja suihkussakin käydään ennen treeneistä kotiin lähtöä, ettei mene auton sisustus pilalle. Tosin tänne foorumille kirjoittelu on niiiin hirveen paljon helpompaa kuin seuratalkoisiin osallistuminen, myönnetään...

(Ohoh, mitäs mie nyt, kuka täällä haisee - taidan lähteä pesulle... ;)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy