Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Talvitriathlonin MM ja SM 2012


jiivee
 Share

Recommended Posts

Hienoo JiiVee, siellähän sulla on sm-mitali puolustettavana (upgradattavana -->MM mitaliksi) joten aineksiahan on "yhden lajin taiturilla" vaikka mihin kun "pöljä päivä" sattuu.

Tänä vuonna järkätään traithlonliiton alamäkileirin yhteydessä myös harkkakisa oikealla kisareitillä 25.2.2012, joten sinne kannattaa ehdottomasti tulla kokeilemaan reittejä hakemaan MTB oppia alamäkiajogurulta. Tuossa on mahkut ottaa kotikenttäetu heti kättelyssä haltuun.

Olin viime vuonna paikalla (en ite osallistunut mutta olin suksimassa pelipaikoilla) kun vastaava MTB -leiri oli ja kyllä oli ihan eri pyöräilijöitä päivän päätteeksi verrattuna aikaisempaan vauhtiin kinkkisessä alamäessä joka kisassakin lasketaan joka kiekalla. Kannattaa käyttää hyödyksi jos vaan suinkin pääsee paikalle.

Liiton sivuilla asiasta lisää http://triathlon.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=661:talvitriathlonin-harjoituskisat-ja-alamaekiajokoulu-252&catid=1:uutiset&Itemid=49

Niin, ja onhan tuolla kuntolähtökin jos mm tai sm lähtö hirvittää.

Rookie

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...

"Kansainvälinen Triathlonliitto (ITU) on myöntänyt Suomen Triathlonliitolle talvitriathlonin maailmanmestaruuskilpailujen järjestämisoikeuden. Kilpailut järjestetään Jämijärvellä kaksipäiväisenä tapahtumana lauantaina ja sunnuntaina 24.3.-25.3.2012.

Jämijärvellä on vankka kokemus talvitriathlonin järjestelyistä, siellä on järjestetty Suomen mestaruuskilpailuja jo useana vuonna. Jämijärvi järjesti talvitriathlonin maailmanmestaruuskilpailut myös vuosi sitten. Järjestelyt ja erityisesti Jämin optimaaliset olosuhteet talvitriathlonin järjestämiseksi vakuuttivat kansainvälisen triathlonliiton edustajat siinä määrin, että kilpailujen järjestämisoikeus myönnettiin Suomelle toistamiseen. Paikalle saapuu myös tänä vuonna kansainvälisen triathlonliiton puheenjohtaja, espanjalainen Marisol Casado. Hän on myös kansainvälisen olympiakomitean jäsen.

Tulevasta viikonlopusta on kehkeytymässä todellinen talvitriathlonviikonloppu, sillä kansainvälisen värin lisäksi Jämillä kilpaillaan myös Suomen mestaruuksista. Erikoisuutena on se, että suomalaisilla on mahdollisuus SM-kilpailuun osallistuessaan osallistua myös MM-lähtöön, sillä lähdöt on ainakin alustavasti suunniteltu tapahtuvaksi samanaikaisesti. Suomen Triathlonliitto tosin nimeää erikseen urheilijat, jotka edustavat MM-kilpailussa Suomea. MM- ja SM-lähdöt ovat kaikissa ikäluokissa. Lisäksi järjestetään erikseen talvitriathlon myös kuntoilijoille.

Kilpailusta on odotettavissa korkeatasoinen ja tiukka kamppailu, sillä paikalle on saapumassa huippunimiä. Miesten kilpailun ennakkosuosikkina voidaan pitää Venäjän Pavel Andreevia, joka voitti viime vuoden kilpailussa maailmanmestaruuden ja sijoittui myös maailmancupissa toiseksi. Myös viime vuonna kolmanneksi sijoittunut ruotsalainen Andreas Svanebo ja neljänneksi sijoittunut Italian Daniel Anatoli ovat kilpailussa mukana myös tänä vuonna. Suomalaisista kannattaa pitää silmällä Tuukka Miettistä, jolla on triathlon menestyksensä lisäksi myös hiihtotaustaa.

Naisten kilpailussa paikalle saadaan niin ikään viime vuoden maailmanmestari, norjalainen Borghild Løvset, joka myös sijoittui maailmancupissa toiseksi. Myös maailmancupin voittanut Yulia Surikova Venäjältä on kilpailussa mukana. Viime vuoden MM-hopeamiltalisti Sarka Grabmullerova (CZE) ja pronssimitalisti Suomen Maija Oravamäki ovat tänäkin vuonna taistelemassa kilpailun kärkisijoista.

Ensimmäinen startti tapahtuu lauantaina klo 12.00 eliitin MM-lähdöllä. Myöhemmin päivällä starttaavat klo 14.00 Juniorit ja klo 16.00 ikäryhmäurheilijat. Joukkueviestit ovat sunnuntaina. Kilpailua voit seurata paikan päällä parhaiten Jämin keskuksesta ja tuloksia reaaliajassa internetissä osoitteessa: http://team226.net/time/2012wintertriwcfinland/

Kilpailuohjelman kaikkine aikatauluineen löydät osoitteesta www.jamitri.com. Tervetuloa Jämijärvelle talvitriathlonviikonloppuna joko osallistumaan taikka seuraamaan maailman parhaiden talvitriathlonistien menoa !

Timo Pennanen

Suomen Triathlonliitto, pj

Mitä on talvitriathlon?

Talvitriathlon on talvisiin olosuhteisiin kehitetty triathlonin sisarlaji. Viralliset talvitriathlonin lajit ovat juoksu (lumisella alustalla), maastopyöräily (lumisella alustalla) sekä hiihto. Laji sopii siten mainiosti suomalaisille ja on hyvä oheisharjoite niin triathlonisteille, hiihtäjille, juoksijoille kuin pyöräilijöillekin. Maailmanmestaruuskilpailujen viralliset matkat ovat 8 km (juoksu) – 12 km (maastopyöräily) ja 10 km (hiihto).

Kansainvälinen Triathlonliitto pyrkii saamaan lajia talviolympialaisiin. Tavoitteeseen on vielä matkaa, sillä lajin parissa tulee olla yli 20 kansallisuutta, jotta olympia-arvoa voitaisiin realistisesti lähteä hakemaan. Tällä hetkellä urheilijoita ja joukkueita tulee n. 15 maasta, pääosin Euroopasta. Kuitenkin myös Yhdysvallat on vahvasti mukana ja aktiivisia urheilijoita löytyy myös niinkin eksoottisesta talviurheilumaasta kuin Uusi-Seelanti. "

www.triathlon.fi

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy