Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Ironman Hawaii 2012


X-Caliber
 Share

Recommended Posts

Lance Armstrongin twitteristä poimittua:

After 20 yrs of getting the question I'm happy to say YES I will be racing in a @ironmantri in 2012 http://mob.li/_dFBIX

Mielenkiintoista nähdä mihin takavuosien juniorilupauksen vauhti riittää veteraani-ikäisenä. Väliin mahtuu toki muutama fillarin selässä ammatinharjoittamismielessä vietetty vuosi ja pari kuntoilijatason maratonia. Ennustan että Lance ei pääse alle yhdeksän tunnin.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 516
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

9h tai varmaan hieman alle on aika lähellä totuutta. Ei ainakaan Lancen tähänastinen juoksukunto anna viitteitä paljon paremmasta. Tietysti hänellä on mahdollisuus parantaa.. Aika ja sijoitus riippuu paljon kisasta, Havaijille Lancekaan ei pääse karsimatta eli ensimmäisenä ei ainakaan sinne lähde. Ilmeisesti 70.3 kisoja + Ranskan Ironman on ohjelmassa pro-sarjassa. Havaijin Top10:een ei mitään jakoa kuin ikäsarjassa ellei tee uudestisyntymää juoksijana ja kevene rakenteeltaan. AIka kova paikka voi olla myös karsiutua pro-sarjan MM-kisaan.

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

Aika monta kisaa meinaa Lance vetää tänä vuonna, kai se keksii syitä jättää muutama noista pois ainakin jos sattuu saamaan kona paikan.

Lance Armstrong, cancer survivor, champion cyclist and the Foundation’s founder and chairman, will compete as a professional athlete in several Ironman and Ironman 70.3 races including Ironman 70.3 Panama, Memorial Hermann Ironman 70.3 Texas, Ironman 70.3 Florida, Ironman 70.3 Hawaii and Ironman France. Armstrong is racing with the goal of qualifying for the Ironman World Championship in Kailua-Kona, Hawai`i, on Oct. 13, 2012

Link to comment
Share on other sites

Tämän uutisen jälkeen http://velonews.competitor.com/2012/02/news/feds-drop-armstrong-investigation_205505

oli jotakin tällaista odotettavissa. Lance on kyllä kova luu aina juoksu osuudelle asti kisassa kun kisassa. Uinti ja pyöräily ovat maailmanluokan tasoa, triathlon juoksu on vielä arvoitus. Lancella on sileän maraton ennätyksen pohjilta edellytyksiä kolmen tunnin ironman maratoniin, Ranskassa se sitten nähdään.

Lance tullaan varmasti näkemään Havaijin kilpailussa viivalla, vaikka pisteet eivät sinne riittäisikään. WTC haluaa kaiken medianäkyvyyden irti Lancesta ja heidän brändistään, sen puiteissa sääntöjä voidaan tarvittaessa muuttaa.

Link to comment
Share on other sites

Lance tullaan varmasti näkemään Havaijin kilpailussa viivalla, vaikka pisteet eivät sinne riittäisikään. WTC haluaa kaiken medianäkyvyyden irti Lancesta ja heidän brändistään, sen puiteissa sääntöjä voidaan tarvittaessa muuttaa.

Olen taipuvainen ajattelemaan samalla tavalla. Oletan, että koko laji saa huimasti enemmän medianäkyvyyttä ja harrastajia jatkossa, etenkin Pohjois-Amerikassa, jossa LA on kulttihahmo. Voi olla iso loikka eteenpäin koko lajille. Toivon vaan, että pyöräilyyn pesiytynyt loputon dopingkeskustelu/-jahti/-syyttely ei siirry triathloniin samalla.

Link to comment
Share on other sites

Sano vain reilusti että pyöräilyyn pesiytynyt loputon dopingin käyttö. Itse en usko että Lancea ilman pinnoja päästetään Havaijille, koska merkittävä osa brändiä menisi pilalle jos siihen kisaan pääsisi vapaamatkustajana. Myös uutisten mukaan Lancella on tarkoitus kerätä tarvittavat pinnat. Toki hänellä on aika hyvät saumat ne saadakin kunhan käy tarpeeksi monessa hänelle sopivassa kisassa, ei noissa kaikissa karsintakisoissa kuitenkaan ole niin laaja taso.

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

Slowtwicth kysymys aiheesta, melko savolainen vastaus.

ST: With a reduced pro field and so many strong competitors trying to qualify for Kona, it might be hard to make the field. Will you offer him a slot if he doesn’t make the points?

Andrew: Right now he is going to try to qualify on points, and if he does well in the races he has signed up for, he will make it. If he needs more points, he is ready to do more races. If for some reason he falls short? We will see.

Havaijille pääse vuosittain muutama sata kilpailijaa arvalla. Kyllä sinne yksi Lance sekaan sopii, oli se sitten oikein eli ei.

Link to comment
Share on other sites

Silti haluan ainakin uskoa että edes LA ei ole niin surullinen hahmo että lähtisi mukaan kisaan jos ei ole ensin sääntöjen mukaisesti karsiutunut siihen. Mielenkiintoista kyllä nähdä millainen hänen vauhtinsa tulee olemaan, pari vuotta kuitenkin jo pyörä-comebackistakin on kulunut ja vaikka X-terrassa hyvin pärjäsikin niin en pidä sitä kisaa vielä osanottajiensa puolesta kovin kovana mittarina.

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

Vaikea sanoa miten tulee käymään. Panaman kisan jälkeen ollaan varmaan vähän "viisaampia" Lancen mahdollisuuksista päästä virallista reittiä Havaijille. Karsinta kilpailu suunnitelma on tehty ainakin hyvin, nyt pitää vielä kisata hyvin. Olisihan tämä ollut Lancelle helpompaa, jos olisi pyöräily comebackin sijaan siirtynyt jo silloin triathlonin pariin. Nyt harteilla on muutama lisävuosi lisää ja tiukka triathlon harjoittelu- ja kilpailuohjelma edessä. Selvästäkin hän haluaa kilpailla Havaijilla,joten uskon hänen sinne pääsevän tavalla tai toisella.

Link to comment
Share on other sites

Milenkiintoinen startti tosiaan, kannattaa seurata heti miten LA pysyy uinnissa Bevan Dochertyn vauhdissa, hänhän on varmasti maailman nopeimpia uinti-juoksu triatleetteja (olympiamatkan parhaimmistoa mutta ei ole pahemmin kilpaillut pidemmillä). Lisäksi mukana mm. Chris Lieto joka on triathlonin nopeimpia pyöräilijöitä ja myös kohtalainen juoksija tällä puolimatkalla, täydellä huomattavasti kehnompi. Tähän aikaan vuodesta tietysti vähän epävarmaa missä kunnossa kukakin on. Rasmus Henning myös kova nimi starttilistassa ja tämä matka varmasti sopii hänelle hyvin.

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share
×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy