Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Tallinnamaraton


Recommended Posts

Vaikkei Forssasta vielä olekaan toivutta, olen kuitenkin lähdössä Tallinnaan muutaman viikon päästä juoksemaan seuraavaa maratonia. Hotellit ja lautat on jo varattu, mutta maratonille ilmoittautuminen tuottaa ongelmia (luottokorttimaksua eivät kelpuuta ja Nordean maksuliikenneohjelma herjaa tileistä). Tapahtuman sivuilta http://www.tallinnmarathon.ee/?page=6#forms löytyy EU-maksuissa tarvittavat IBAN ja BIC -koodit. Mutta mutta ... noviisi kun olen näissä pankkikuvioissa, niin voisiko joku informeerata minua, että onko näitä EU-maksuja ylipäätään mahdollista tehdä yksityishenkilönä omalta kotipankilta, vai pitääkö maksu käydä tekemässä ihan pankkikonttorissa. Niin ja mithän mahtaa maksaa? Jos ilmoittautumisen hoitaa vasta paikanpäällä, on hinta 20 eeroa korkeampi, mutta mitähän pankit mahtavat maksusta veloittaa?

Eli onko kokemuksia Tallinnan maratonista, tai ulkomaan rahaliikenteestä?

Ihmettelee

Toh

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 39
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Kyllä EU-maksut pitäisi onnistua hienosti Nordean nettipankista, ite olen käyttänyt. Mitään lisämaksuja ei pitäisi olla. Vastaanottaja maksaa mahdolliset oman pankkinsa kulut, muistaakseni tämmöstä nettilomakkeessa kysytään.

Kiitos Landor, näinhän se meni. Nyt on juoksu maksettu - pankki veloitti about 6 euroa (mistäköhän hyvästä?) mutta on se silti halvempi kuin jättää ilmoittauyuminen paikan päällä tehtäväksi.

Link to comment
Share on other sites

Tallinnaan ilmoittauduin minäkin. Maksu meni meni myös kätevästi Osuuspankin verkkopankin kautta. Potutti vain järjestäjien kaksoishinnoittelu (Baltit ja IVY-maat pääsevät halvemmalla).

Sain tällä ilmoittautumisella myös Pantselle jauhot suuhun (hänhän unelmoi vasta HCM:stä ja Tukholman ensi kesän maratonista). Tosin ei voi vielä hehkutella, jos tulee sairastumisia tai muita loukkaantumisia ennen juoksua.

Itse reitti on tuttu, koska olen muutaman kymmenen kertaa autolla Tallinnassa ollut. Tasaista pitäisi olla, tosin kääntöpaikan läheisyydessä taitaa olla muutamia mäkiä. Muuten menee pitkään Piritalle johtavaa rantaviivaa pitkin eli toivottavasti merituulta riittää jos on kova helle.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Menee vähän turhaksi säätämiseksi, mutta kysympä kuitenkin: laiva lähtee kello 8 ja lähtöselvityksessä (Länsisatama) pitäisi laivayhtiön mukaan olla 45 minuuttia ennen lähtöä. Juna on Rautatieasemalla (aikataulun mukaan) klo 7.00 mutta Pasilassa 6:52. Taksilla täytyy silpaista Länsisatamaan. Pasilastahan on luultavasti tuplamatka rautatieasemaan verrattuna, mutta mitenkäs aika. Hitaastihan se junakin matelee sen viimeisen pysäkin välin.

Siis kysymys: koska aikaa ei hirveästi liikaa ole, kannattaako hypätä jo Pasilasta taksiin ja ajaa ruuhkan keskellä (onko heinäkuussa?) satamaan, vaiko madella ensin r-asemalla ja sitten satamaan (tässä välissä palaa aikaa about 8 minuuttia).

Mielipiteitä tai valistuneita arvauksia?:dankk2:

Link to comment
Share on other sites

Tsemiä Tallinnan maraan menijöille, ja Holtsa, ota alussa iisisti. Helteen kanssa ei kande leikkiä, siinä jää helposti kakkoseksi. Mutta tosiaan jos painelet sen alle 5 tuntiin, niin saat sen ravintoillallisen anteeksi. Pitäähän jonkinlainen porkkana olla toki juoksuakin ajatellen. Ja muistahan vetää ainakin tänään vielä hiilareita...niitä tulet tarvitsemaan aivan varmasti. Hengessä ollaan mukana, vaikka ilmastoidussa autossa matkataankin ;)

Link to comment
Share on other sites

Tsemiä Tallinnan maraan menijöille, ja ... ;)

Koska hotellihuoneessa on ilmainen nettiliittyma, niin pakkohan sita on kayttaa. Lampotila varjossa oli askettain 28,5 eli hyvin tarkenee. Numerolappu on nyt haettu ja reiittin tutustuttu. Huomenna ensimmaiset kolme km juostaan mukulakivilla, mutta sitten alusta pehmenee kun Piritan luostarin raunioille mennaan betonia pitkin. Taman pidemmalle en uskaltanut menna tutustumaan, ties mita siirtolohkareita sielta viela esiin tulee.

Huomenna lisaa kokemuksia, mikali maaliin asti paasen ...

Link to comment
Share on other sites

Tallinnassa ollaan ja siellä autossa tätä viestiä naputtelen nyt.

Mitäkö tässä oikein tapahtui?

V....ttu, lähdin Tallinnan maratonjuoksupaikalle klo 16. Paikalla ehkä n. pari sataa juoksijaa. Juoksu lähti hyvin käyntiin, helle oli kova, mutta niin oli Piritan merituulikin. Passailin kovasti pienellä sykkeellä ihmetellen mitenkä muut juoksee noin nopeasti. Ambulanssikin seurasi koko ajan juoksijoita. Muuten viitoitus oli aika onnetonta.

Tunnin juoksun jälkeen ja 10 km:n jälkeen saavuin maaliin. Joku umpikuja kivikirkko. Mutta minähän lähdin juoksemaan maratonia 42 km, enkä mitään v....tun kymppiä. Piti olla elämäni eka maratoni. Jakautuiko juoksijat jossain vaiheessa niin että kymppi omanaan ja maraton omanaan?

Mykistyin maalissa enkä kyennyt heikolla eestillä/englannilla enää enempää kysymään, vaan katosin paikalta.

Vit....tus on kova ja taidan lähteä ostamaan olutta...

Tallinnaan uusi maratonyritys ensi vuonna jos saavat maratonjuoksijoiden opastuksen kuntoon.

Vai olenko idiootti?

Pitää nollata tämä pettymys ja Hämeenlinnan puolikas ja HCM pian edessä....

Pantse, 150 euroa vetoa kumpi voittaa HCM:n...olen kovassa kunnossa. Tallinnassa olisi ollut paukkuja vaikka mihin.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy