Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Pajulahden täyden matkan SM 2012


jiivee
 Share

Recommended Posts

Aloitellaas sitten tätä ketjua. Alla olevaa luonnehdintaa reiteistä oli Nasevan sivuilla. Osaakos joku kertoa vähän tarkemmin, millaista profiilia tuo pitää sisällään?

"Pyörä :

- Pajulahti-Ruuhijärventie-Tie nro 363 jossa kolme 47km kierrosta Jaalaan ja takaisin ja sitten takaisin Pajulahden Urheiluopistolle Ruuhijärventietä pitkin. Juottopaikat 21km-68km-112km-159km.

Juoksu :

- Viisi 8,4km kierrosta Pajulahdentie-Ylhäistentie-Hevosniementie-Pajulahti"

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 185
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Bikemap.netin sivuilla on tuon pätkä ajettuna ja tuosta voi katsella vähän profiilia 10-50km välistä. Reittiprofiilia voi maalata ja toi näyttäisi kyseiselle pätkälle nousua n.260m ja takaisin Jaalasta Nastolaan n.200m

http://www.bikemap.net/route/1022533#lat=60.99759&lng=26.01871&zoom=12&type=2

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

Hienointa on että kisa on olemassa!

Kartalta käyriä laskien pyöräily näyttää kumpuilevalta, mutta korkeuseroja ei ehkä ole juuri enempää kuin Aulangolla. Alku- ja loppusiivulla on muutama 25-35m mäki, niistä pahin Ruuhijärven kylällä noustaan paluumatkalla jyrkempää rinnettä. Edestakaisin ajettavalla osuudella on enemmän tasaista, muutama ~20m mäki suuntaansa. Arvaisin kokonaisnousun olevan samaa luokkaa tai vähän enemmän kuin Aulangolla, mutta siis vaihtelevammin (Aulangolla tuntui olevan pitkiä loivia mäkiä iso osa reitistä). Korkein mäki on sama ~35m, mutta nyt selvästi jyrkempi, etuvaihtajallekin on käyttöä. Viimeinen ~22km on melko raskas, siinä varmaan voi juoksun pilata. Aulangollahan oli mukavasti myötätuulta aina kierroksen loppu.

Kun reitti ei käy välillä kisakeskuksessa ja huoltoa on vain 47km välein, joutuu energiaa kuskaamaan vähän enemmän.

Juoksu samoin taitaa olla kumpuileva (vs. Aulangon täysin tasainen, Nokian melko tasainen). Jos oikein tulkitsin[\B] kuvauksen, niin ensin mennään pienempää "metsätietä" (Ylhäistentie) länteen ~T-risteykseen asti, sitten sama takaisin, etelään Pajulahdentietä ~Hevosniementien risteykseen ja samaa takaisin Pajulahteen.

Kierroksella on ~5 selvempää nousua, á ~15m, pari pienempää, eli nousua kertyy kyllä mutta pienissä annoksissa. Jos kierroksellaan on kolme kääntöpaikkaa ja viisi kierrosta, niin kierroslaskenta päissä on tavallista työläämpää, samoin risteys jossa käydään kolmesti/kierros.

Mutta järjestäjät varmaan julkaisevat tarkemmat kartat lähempänä kisaa.

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

Uinti on suunnilleen yhtä tasaista ;-)

Juoksussa on kait vähän enemmän kumparetta, ainakin viime vuoden perusmatkan kisasta muistelin seudun olevan vähän epätasaisempaa. Ja Aulangon juoksuhan oli aivan lättänä..

Pyörästä en tiedä, joku nokkelampi varmaan osaa tuosta Bikemapista kalkuloida.

edit: tossahan nämä asiat yllä ehtikin tulla jo jämptimmin...

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

Taitaa kyllä itseltä jäädä tuo kisa väliin kun on jo Barcelonan kisaan ilmottauduttu, lennot ja hotellit maksettu - ja palautuminen täydeltä matkalta kyllä vie mulla ainakin pitkään - ja niin pitkää taukoo ei kyllä viitsi ottaa Barcelonan alle. No pitänee sit harkita orjatyövoimana toimimista jos kalenterissa on muutoin vapaata.

Link to comment
Share on other sites

Pyöräosuudella kun kierretään kolme lenkkiä, niin jos tietäisi mistä käännytään aina uudelle lenkille osaisin kertoa reitistä enemmänkin.

Varsinkin Jaala-Vuolenkoski tietä tulee ajettu todella paljon kesän aikana.

Mutta kuten aikaisemmin jo totesin niin ei tule olemaan nopea reitti. Pitää kellotella alkukesästä tota reittiä vähän tarkemmin, niin siitä saa jotain osviittaa nopeudesta/hitaudesta.

Odotin kyllä reitin menevän Nastolan eteläpuolelle, sieltä olisi löytynyt tasaisempaa.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 3 months later...

Onko kukaan käynnyt kellottelemassa tuota täydenmatkan pyörä ja juoksu reittiä? Kuinka rajuja "taapomäkiä" reitille osuu? Tietää pitääkö sitä alkaa tilaileen pienempiä eturattaita ja isompia taakse:) JOS nyt tuonne uskaltautuu sitä ensimmäistä täyttä matkaa lähtemään läpäiseen...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Liiton sivuilla on tietoa uudesta Pajulahden täydenmatkan pyöräreitistä.

Nyt muuttuu pyöräreitti PALJON paremmaksi, oikeastaan yksi oikea nousu reitillä heti ennen Nastolaa ja samassa kohdassa takaisin päin tultaessa 60-70 km/h!

Sitä en tiedä montako kierrosta pyörä on, koska en jaksanut syventyä sen enempää asiaan.

Se alkuperäinen reitti olisikin ollut ihan hanurista.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy