Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Korotuskappaleet

Arvostele ketju:


geoeläin
 Share

Recommended Posts

Koekäytössä ovat. Teoriassa muuttaa jalan asentoa ja asemaa siten, että voimantuotto potkaistaessa tehostuu. Tieteellistä faktaa ko. asiasta saattaa jollakin olla. Rottefella, maajoukkueet ?

Kenttätestein mutu-menetelmällä arvioituna on seuraavia havaintoja. Saattaa hieman helpottaa suksen saamista liukuun hiihdettäessä kovaa, jyrkkään ylämäkeen. Puolivaloilla hiihdettäessä eroa ei huomaa. Eikä tasaisella. Tämä huippukilpahiihtäjän kommenttina.

Enemmän pertsaan keskittyneen veteraanikilpahiihtäjän kokemus taas oli, entisestään heikon, tasapainon huononeminen. Johtunee pienestä painopisteen nousemisesta ja rajoittuneesta nilkan liikkuvuudesta.

Link to comment
Share on other sites

On noi korotuspalat suksissa tämän talven olleet mutta oikeasti en kyllä huomaa eroa (luen itseni kuntohiihtäjäksi - en kilpaile mutta hiihdän aika paljon). Ohi mennen kun juttelin maailman cuppia kiertävän hiihtäjän kanssa hän sanoi ettei ilman niitä lähde lavulle eli ei kai ne sitten ihan turhia palasia ole ainakaan tuolla tasolla hiihtävälle kaverille (en kysellyt tarkkaan että mikä se hyöty on).

Link to comment
Share on other sites

^Suomi24 ? Ei pijä paikkaansa. Mikään mikä ei ole liimaatuna, vaan jopa "heiluu", suksen päällä ei vaikuta jäykkyyteen. Kääntäen sama tilanne oli joku vuosi sitten kun Rottefellan ruuvittomat pohjalevyt tuli ja suksivalmistajat alkoivat liimata niitä suksiinsa. Valmistajat eivät alussa älynneet huomioida jäykän liimatun levyn estävän kohdaltaan suksen elämisen eli tuloksena oli kovia ja hankalasti käyttäytyviä suksia. Etenkin pertsan suksien toimimaan saaminen meni hankalaksi. Huipuille "painettiin" jo samana talvena korjattuja kapuloita, joissa suksen muussa rakenteessa oli huomioitu ko. levy. Kuluttajat saivat sitten muutaman vuoden ostella niitä "hylkyjä".

Link to comment
Share on other sites

Nastolan vaa`alla tuollaisen "jäykistymisen" voi toki saadakin aikaan. Ei vaan vastaa todellista elämää. Vaaka on hyvä vekotin, kun vertaillaan saman valmistajan suksien eroja keskenään ja haetaan kelialueita. Mutta se, että ensin mitataan suksi ilman palaa ja sitten palan kanssa ei kerro mitään palan vaikutuksesta suksen toimintaan. Mittarilla puristus kohdistuu pistemäisenä (~3 cm rinkulaan) X cm suksen painopisteen taakse, kun taas hiihdettäessä jo monon pohja jakaa voiman koko kengän mitalle. Pala jää joka tapauksessa kengän (+siteen) alle, eli ei vaikuta voimien siirtymiseen suksen painealueille.

Link to comment
Share on other sites

Osallistu keskusteluun

You are posting as a guest. Jos olet jo rekisteröitynyt, voit kirjautua tästä sisään lähettääksesi vastauksen.
Huom!: Ilman rekisteröitymistä lähetetyt viestit tarkistetaan ennen julkaisua mainosrobottien yms. takia.

Vieras
Vastaa tähän ketjuun...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy