Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Tarvitsen pyöränkuljetuslaukun! Vinkkejä?


Kaisalisko
 Share

Recommended Posts

Hei kaikki :)

Olen lähdössä opiskelijavaihtoon Espanjan auringon alle 1.3.-31.5.2012 ja ajattelin opiskelun lisäksi ehtiä myös pyöräilemään ja treenaamaan muutenkin. Oma pyörä täytyisi siis saada mukaan.

Olisiko jollakin myynnissä edullisesti kovakuorista pyöränkuljetuslaukkua? Olen myös kiinnostunut lainaamaan/vuokraamaan laukun. Vaikka aika on pitkä, laukkua kuitenkin käytettäisiin vain meno- ja paluulennoilla. Jos tiedätte myös jonkun paikan, josta uuden laukun saa ostettua/tilattua edullisesti, otan kaikki vinkit vastaan!

Kiitoksia :)

Link to comment
Share on other sites

Roseversandissa on kohtuullisen edullisiakin malleja: http://fi.rosebikes.eu/tuotteet/tarvikkeet/laukut/lento--ja-kuljetuslaukut/

Sieltä löytyy myös pahvilaatikoita 20-30 euron hitaan. Lienevätkö kestävämpiä kuin fillareiden pakkauslaatikot, vaikea sanoa.

Olen Rosesta joskus aikoinaan tilannut tavaraa, inakin silloin palvelu oli hyvää ja nopeaa.

EDIT: Tarkemmin luettuani: postitukulut Suomeen taitavat olla 32 euroa, ei paljon, mutta lisää hintaa oleellisesti.

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

Satunnaisesti tuolla pahvilaatikolla voi ottaa riskin jos laittaa sisään reilusti pehmusteita ja suojaa rungon esim. putkieristeillä. Lisäksi kannattaa laittaa jotain haarukoiden väliin jäykisteeksi niin että ne eivät voi painua lyttyyn jos laatikkoa pusketaan esim. trukin piikillä kuten on ilmeisesti vaurioista päätellen yleisenä tapana. Tärkeää on myös irrottaa takavaihtaja tai ainakin taittaa se esim. nippusiteellä suoraksi haarukkaa vasten ja suojata se jollain ettei se pääse vääntymään.

Jotkut käyttävät myös edullisia ja kevyitä kuljetuspusseja ym. ja niilläkin pärjää pehmusteiden kanssa niin kauan kunnes ei enää pärjännytkään... Melkein kaikille jotka noilla paljon ovat liikkuneet on jossain vaiheessa käynyt jotain, vaikka yksittäisellä matkalla vaurion todennäköisyys ei olekaan ehkä kovin suuri.

Niinpä jos epäilet kuljettavasi pyörää vielä joskus muulloinkin voi olla ihan järkevää hankkia melko/täysin jäykkä boxi jossa on vetokahva tms. ja pyörät alla liikuttelua varten. Sisällä pitäisi olla hihnat joilla rungon saa kiinni tukevasti ja kiekot pitäisi mielellään saada kanteen kiinni pikalinkuilla. Tuollaiset suorakaideboksit joissa ei ole kiekoille omaa paikkaa eivät ole yleensä kovin hyviä (mitä olen nähnyt) koska ne voivat olla paksuussuunnassa tosi ahtaita ja kamoille ei ole välttämättä kunnon kiinnityksiä vaan ne vain ovat puristuksissa jossain pehmusteiden välissä tai sitten hölskyvät. Lisäksi pitää muistaa että laatu maksaa ja halvimmat voivat olla aika lyhytikäisiä. Joitain oletettavasti laadukkaita vaihtoehtoja

Polaris bike pod *basic*. Ja sen pakkausvideo. Painaa n. 6,5kg ja materiaali on suht jäykkää mutta ei ehkä silti 101% trukinkestävää...varsinkaan kantta vasten olevien kiekkojen osalta. Kohtuullisen edullinen kestävyys/suoja/paino/hinta-suhteeltaan. Aika paljon kehuttu keveytensä kompaktin koon vuoksi. Suositeltava (pahvilaatikon ohella) jos lentoyhtiöllä on tiukat painolimitit pyörien suhteen koska muuten voi tulla yllättäen h******t sakot kentällä. Muutenkin kannattaa selvittää se politiikka ennakkoon mahd. huolella.

Polaris Pro malli. Täysin jäykkä ja 'pomminkestävä', pehmustetumpi ja ehkä myös tilavampi kuin perusmalli. Miinuksena suurempi paino 10,5kg (pelkän fillarin kanssa voi ylittyä 20kg) ja selvästi suurempi hinta.

SciCon the boxi. Kuten edellinen eli täydellinen mutta aika painava ja erittäin huonosti opiskelijabudjettiin sopiva...

Natsa. Kotimainen lasikuituvastine joka on kolhompi, mahdollisesti wc-pöntön värinen, vähän halvempi kuin kaksi edellistä mutta uutena ehkä kallimpi kuin perus-polaris ja painaa jotain 10+kg. Mutta kestää varsin hyvin. Huolellisella pakkauksella sisälle mahtuu joitain muitakin esineitä kuten kypärä, jopa iso pumppu tms. Mahtuu myös taksin takakonttiin mikäli se oli tarpeeksi iso taksi :) Takapenkkiä kääntämällä pitäisi kyllä mahtua pieneenkin..

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

Olisiko jollakin myynnissä edullisesti kovakuorista pyöränkuljetuslaukkua? Olen myös kiinnostunut lainaamaan/vuokraamaan laukun. Vaikka aika on pitkä, laukkua kuitenkin käytettäisiin vain meno- ja paluulennoilla. Jos tiedätte myös jonkun paikan, josta uuden laukun saa ostettua/tilattua edullisesti, otan kaikki vinkit vastaan!

Jo mainittu pahvilaatikko on ihan käyttökelpoinen ratkaisu ja hinnaltaan lyömätön. Tampereella niitä voi hakea ilmaiseksi ainakin Samulta (www.signature.fi).

Laadultaan keskinkertaisia kovia laukkuja saa kyllä melko edullisesti; esim. http://www.bike-discount.de/shop/k352/a43467/bicycle-suitcase-bike-box.html . Mulla tätä vastaava laukku kesti muistaakseni neljä matkaa kunnes vakuutusyhtiö korvasi sen täydestä hinnastaan (laukku halkesi yhdestä kulmasta). Kovan laukun hyvä puoli on se, että sinne on helppo pakata muutakin tavaraa. Huono puoli taas isohko säilytystilan tarve reissujen välillä. Luulisi tuommoisen ehjän peruslaukun menevän melko helposti eteenpäin yhden reissun jälkeen...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy