Jump to content
Juoksufoorumi.fi

5. Espoo Rantamaraton 23.9.2012


Recommended Posts

Viisivuotissynttäreitä juhlitaan ensi syksynä. Tervetuloa mukaan!

Nyt juuri on reitin tarkistus menossa. Puolikkaan reittiä ei muuteta mitenkään, ellei kukaan kaiva kuoppia keskelle reittiä, mutta maratonin reittiä pitäisi sen verran rukata, että saadaan lähdöt samalle viivalle. Kivenlahden rantamutkat eivät ole olleet kovin juoksijaystävällisiä, joten niidenkin oikomista suunnittelemme.

Puolikkaan tuumasimme jakaa kahteen lähtöryhmään. Parituhatta juoksijaa on hiukan turhan paljon lähtemään kerralla kevyen liikenteen väylille.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 218
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Kai se täytyy kotiseutumaraton mennä ensi syksynäkin juoksemaan..

Onhan sulla vielä saavutuksia puolustettavanakin. Itse ilmoittauduin revanssiin palautekyselyn yhteydessä.

Nettisivuilla puhutaan muuten vielä alustavista tuloksista ja luvataan viralliset tulokset lokakuussa. Mites muuten ryhmäjako, jos on ilmoittautunut enkä muista tavoiteaikaa kyseltäen.

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 7 months later...

Huomenna lähtee viimeinen reittitarkistus ja sitten vaan mittaillaan virallisesti ja toivotaan, että osutaan oikeille metreille. Näähän on nykyään pahoja, kun joka toisella keikkuu gps kisassa mukana ja reittimokista jää aina kiinni :ashamed0001: No onneksi reittikin käy vuosi vuodelta tutummaksi ja vakiintuneemmaksi, niin mokamahdollisuudet pienenee.

Juoksijoita on tulossa mukavasti. Koko ajan taas paukutellaan uusia ilmoittautumisennätyksiä. jos tätä vauhtia jatketaan, saatetaan pian oikeasti päästä siihen viiteen tuhanteen, josta syksyllä mesoin. Silloin se oli enemmän toiveajattelua.

Muutamaa pupua vielä kaipaillaan hitaampiin ryhmiin (puolikas 2.15 ja maraton 5h). Pupuille luvassa pientä tavarapalkintoa ja tietysti hyvää lenkkiseuraa. Kiinnostuneet voivat postitella osoitteeseen info@rantamaraton.fi. Nopeampiikin ryhmiin voidaan ottaa vielä yhdet varapuput.

Link to comment
Share on other sites

Huomenna lähtee viimeinen reittitarkistus ja sitten vaan mittaillaan virallisesti ja toivotaan, että osutaan oikeille metreille. Näähän on nykyään pahoja, kun joka toisella keikkuu gps kisassa mukana ja reittimokista jää aina kiinni :ashamed0001:

Jos meinaa huijata matkassa niin ei kannata laittaa kilsatolppia ollenkaan. Viime vuoden reilusti yli pitkä kymppi ei olisi tuntunut niin pitkältä, jos kusetus olisi tapahtunut tasaisesti eikä niin, että vika kilsa olisi yli puolitoista kilometriä. Pelisilmä petti vilunkiosastolla.

Link to comment
Share on other sites

Maratonilla on kilometritolppia hiukan tasoiteltu, kun matka on parisataa metriä ylipitkä. Kympillä ei moiseen kikkailuun lähdetty. Oikeastaan homma oli muuten hallussa, mutta matkojen tarkat pituudet unohtui laittaa Juoksijan Ohjeeseen ja verkkoon ennen kisaa. Kymppi kun on kymppi eikä 10km.

Meillä on muuten Baldini samat tädit kiukuttelemassa sun pyörästä tänäkin vuonna siis JOS olet tulossa juoksemaan, niin kannattaa varautua muutaman sadan metrin verkkaan ennen kansliaan pääsyä :running:. Fillarilla pääsee ihan viereen... Muuten koitetaan kyllä saada kanslia kasaan tänä vuonna niinkuin sen viime vuonna PITI olla ja niinkuin saatiin se pari vuotta hoidettua Tapiolan urheiluopuistossa. Siis mallikkaasti ja ilman kummempia jonoja. Mister Murphyä ei ole kutsuttu tänä vuonna kisoihin. Viime vuonna heiltä oli koko suku mukana.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Auttakaa tyhmää ja aloittelijaa! En osaa tulkita reittiprofiilin mittasuhdetta.... Äkkiseltään näyttäisi, että reitti on aivan järkyttävän mäkinen. Varsinkin alussa näyttäisi olevan hirmuisen jyrkkiä ja korkeita mäkiä. Esittelyssä reittiä kehuttiin kuitenkin "melko tasaiseksi". Millainen reitti oikein siis on....? Miten tuota profiilikarttaa pitäisi tulkita? Puolikkaasta siis kyse.

Link to comment
Share on other sites

Puolikkaalla korkeuserot ovat välillä 0,5-15m merenpinnasta. Maratonilla 0,5-35m. Siis vaikka käppyrä näyttää kiharaiselta, puolikkaan reitti on oikeasti tasainen. Eihän se nyt mikään lentokenttä ole, mutta ei siellä pitäisi korkeuserojen muodostua hidasteeksi kenellekään.

Maratonin suhteen homma on sitten toinen. Kiduttavimmat mäet ovat petollisesti ekalla puolikkalla ja siinäkin aika lyhyellä matkalla, suunnilleen 10-21km osuudella. Jos niissä ei malta ottaa tarpeeksi rennosti, odotettavissa on tiukkaa taivalta puolimatkan jälkeen, siellä tasaisella osuudella. Meillä porukkaa hyytyy lähinnä vain Rullaniemen huoltopisteeseen, joka on noin 27,5 km:n kohdalla. Mutta ei niitä mäkiä kannata sinänsä säikähtää vaan ottaa vaan huomioon. Tai ainakin oma mielipide on, että mäet on ihan mukavia. Itseasiassa reittikatselmuksella ihailin jo Kivenlahden jyrkänteitä ja pohdin, saisiko sinne viriteltyä mäkijuoksureitin. Mutta nää on tietysti niitä makukysymyksiä.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy