Jump to content
Juoksufoorumi.fi

"Markkinatutkimus" Joensuu Areena 24h syksyllä


JariS
 Share

Recommended Posts

Kotimaiseen halliultrakauteen olisi mahdollista saada uusi kisa jos juoksijoita riittää. Joensuu Areena olisi kisapaikka ja järjestäjä Joensuun Kataja. Mahtuuko Suomeen toinen halliultra? Ottakaa mahdollisimman laajasti kantaa. Tulisitko sinä juoksemaan Joensuuhun? Ensimmäinen mahdollinen ajankohta olisi syksy 2012. Espoon kisan ja Joensuun kisan ajankohdat pitäisi tietysti viilata mahdollisimman kauas toisistaan.

Joensuussa on 325m pitkä mondo http://www.joensuuareena.fi/

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 90
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Oma ensireaktionin oli, että ei todellakaan, mutta Suomessa on aika paljon muitakin ultraajia ja asiasta kiinnostuneita, joten alistetaan tämän kisan kohtalo palstalaisille. Toisiko tämä uusia ultraajia mukaa lajin pariin? Kovin vähän täällä lähialueella on 24h juoksijoita, mutta olisiko enemmän jos maakunnassa oma kisa?

Link to comment
Share on other sites

En ole 24h juoksija mutta kuulostaa kyllä äkkiseltään siltä, että Suomessa ei riitä kiinnostusta kahdelle samanlaiselle 24-kisalle vuodessa. Jos olisi ulkoilmassa ja pitkä rata, itseäni saattaisi kiinnostaa jossain vaiheessa. Olisiko ideaa suunnata kisa lajin kokeilijoille ja aloittejoille?

EDIT: Mammutin Runtu ja Mahoton täyttääkin jo omat toiveeni.

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

Ainakin ensi elo-syyskuussa on niin monta häppeninkiä (Kivitippu, Kaustinen, Masokisti, 24h MM) että tuo pitäisi sijoittaa aikaisintaan marraskuulle. Pienenä vinkkinä sanoisin että jos tuolla järjestetään 24h:n sijaan tai rinnalla 6h ja 12h niin osanottajia voisi tulla hitusen enemmän.

Marraskuu 2012 on ollut esillä. Kesäkisaa ei ole järkeä juosta hallissa. Olisiko niitä molempien hallikisojen juoksijoita kovinkaan montaa? Eli olisiko sillä väliä vaikka JNS24 olisi joulu-tammikuussa?

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

Suurin "ongelma" E24h:n kanssa on ollut se, että kaikki halukkaat eivät mahdu mukaan, joten siinä mielessä tilausta toiselle halli-24:lle voisi ollakin. Tosin onhan Suomessa ultrakilpailuja aika hyvin tarjolla pitkin vuotta ja lajin harrastajia on kuitenkin määrällisesti suhteellisen vähän.

Ensi vuotta ajatellen: 24 h MM-kisa juostaan syyskuussa 2012 ja saman kuukauden lopulla on Kreikassa joku hölkkä, johon joku suomalainen saattaa myös osallistua. Vuoden 2013 Endurance 24 h juostaan helmikuun viimeisessä viikonvaihteessa, joten jos ajatellaan että väliä haluttaisiin vaikkapa kolme kuukautta niin puhuttaisiin marraskuun lopusta. Silloin juostaan Bislett 24 h indoor challenge -kilpailu, joka tosin on suomalaisittain marginaalitapahtuma. Varsinkin jos kotimainen vaihtoehto olisi tarjolla samoihin aikoihin.

12 h kisa oheislajina voisi tosiaan lisätä kiinnostusta.

Vuoden 2012 syksyllä tuskin Joensuun kilpailuun osallistuisin, mutta miksei tuota voisi joskus tulevaisuudessa harkita jos tapahtuma järjestettäisiin ja saisi jatkoa.

Link to comment
Share on other sites

Kilpailuja / tapahtumia ei ole koskaan liikaa. Nimenomaan mukaanottamalla 6 ja 12 tunnin mahdollisuudet saattaisitte saada ultrajuoksua tunnetuksi myös siellä.

Moni maratoonari lienee kyllästynyt syömään suolakurkkuja ja mummonmehua päälle räntäsateessa eli sisätilat saattaisivat houkutella sieltäkin osallistujia.

Osallistumismaksusta osan voisi ohjata hyväntekeväisyyteen - toisi ultraurheilijoille hieman lisäarvoa.

Tietenkin kehäkolmosen sisäpuolelta on Joensuuhun matkaa aivan kuten täältä Hämeenkyröstäkin sinne kehäkolmosen sisäpuolelle; eli näinkin pienessä maassa on mielestäni naurettavaa väitää, että jokin kisa on kaukana...

Itse en syksyn 2012 sisäkisaan lähtisi, koska on tarkoitus juosta Vaarojen Ultra, mutta tulevaisuudessa ilman muuta juoksukengän alle otettava vaihtoehto. (varteenotettava olisi sauvakävelyä?)

Link to comment
Share on other sites

Minulla olisi 12 h juoksun mentävä aukko joskus kesäkuussa, mikäli juoksen huhtikuun 22. satasen ja syyskuun 8.-9. 24 tuntia. Perniö olisi hyvä ajankohta ja varmaan reittikin, mutta etäisyyttä täältä tulee aika paljon. Syksyllä on tosiaan Kolin kisa lähellä Joensuuta, joten se voisi latistaa halliultran osanottajamäärää. Omalta osaltani 24 h halliultra oli niin taumaattinen kokemus, että todennäköisesti oli ensimmäinen ja viimeinen. Toisaalta MasU:a lukuunottamatta kaikki muutkin ultrani ovat olleet ensimmmäisiä ja viimeisiä. Kaikki juostut ultrani ovat olleet niin kivuliaita ja rankkoja, mutta ne tulevaisuuden kisat kuulostaa tosi mukavilta ja helpoilta.

Link to comment
Share on other sites

Lisää ideoita

12h/6h juoksu hallissa? Kaikki samassa startissa, eli 6h kisa kirikilpailuperiaatteella jossa huomioidaan kuudessa tunnissa juostut täydet kierrokset. Kaikki osallistuu tavallaan molempiin, mutta voi tietysti juosta vain 6h. Molemmat "kisojen" parhaat palkitaan erikseen.

Toukokuussa on Joensuu Maraton jonka yhteydessä voisi tietysti juosta 6h radalla tai noin60km maratonreitillä.. mietitään tätäkin.

Yleisurheiluseuralla on monenlaista järjestettävää kesällä, joten voi olla hankalaa sovittaa sinne.

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

Minä voisin tulla, jos kisa järjestetään välillä lokakuun puoliväli-joulukuun alku. Siitä ehtii vielä palautua ja jopa harjoitella pikalajeihin (60-200 m, aitajuoksu, moniottelut) hallikaudeksi. Nykyinen Esport arenan ajankohta on minulle mahdoton. Olin mukana v. 2007 ja silloin jäi tuntu, että juoksin aivan liian varovaisesti ja pidin liikaa taukoja, mahdollisuuksia olisi ollut paljon parempaan kuin silloinen 131 km. Kiinnostaisi yrittää uudelleen, missään tapauksessa en lähde muuhun kuin 24 h kisaan. Joensuu olisi oikein hyvä paikka, tyttäreni asuu siellä joten majoitus olisi valmiina.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy