Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Pe 25.11.


Dexalite
 Share

Recommended Posts

15 km

Todellisuudessa 16 km peruslenkkiä (perusvauhtia viidellä välikirillä), mutta jäin eilen sen kilsan velkaa.

Tässä vaiheessa voi hetkeksi pysähtyä hiukan ihmettelemään sitä kuinka vähän tuntemuksia tai aavistuksia jalkavaivoista nämä tähänastiset n. 130 km:n viikot ovat aiheuttaneet. On melko luonnollista että välillä koipia ei ole voinut kuvata muilla sanoilla kuin "väsyneet", mutta eivät ne silloinkaan ole olleet varsinaisesti "puiset" tai "täysjumissa" - ja aina seuraavana päivänä on noustu paremmalla jalalla.

Perinteiset ongelmapaikkani eli pohkeet ja sisäreidet eivät ole krampanneet juostessa tai juoksun jälkeen, vaikka perusteellisemmassa venyttelyssä onkin ilmennyt oireita, jotka ovat vaatineet huomiota. Hierojaltakaan ei ole tullut sen pahempaa kommenttia kuin mitä sain ensikäynnillä.

Jalkaterissä ja nilkoissa on ollut joitain hyvin lieviä kipuoireita juostessa, mutta ne ovat kaikki olleet ns. hyvänlaatuisia eli ne ovat häipyneet itsestään yleensä jo saman lenkin aikana, eivät ole vaivanneet normaalielämässä eivätkä tuntuneet seuraavan lenkin alussa. Voisinkin kuvitella että on olemassa tietty taso "paljonjuoksemista" jossa rasituksen määrä on juuri sopiva eli kun joutuu juoksemaan paljon, elimistön kyky korjata pikkuviat tehostuu; jos juoksee vähemmän, viat eivät korjaannu itsestään tai yhtä nopeasti, ja jos juoksee enemmän, rasitus ylittää elimistön tehostuneetkin kyvyt. (Tämä on tietysti lähes pelkkää huuhaata, mutta ajatus miellyttää..)

Link to comment
Share on other sites

Aamupäivällä Esport Arena osa 2, ja tällä kertaa tarkoitus oli juosta n.25km 5.50-6.00/km. Tarkat laskelmat oli tehty, kun vielä piti ehtiä klo 12 palaveriin Ruskeasuolle. Suurin osa tuli juostua Hietsun ja Jolkun kanssa rupatellen. Käytiin välillä alakertaa haistelemassa ja sitten taas ylös. Jossain vaiheessa von Mähönenkin tuli paikalle. Viimeiset 45min sitten juoksin von Mähösen kanssa kahdestaan, kun rupesi jo hieman askel painamaan ja kovemmat kaverit muutenkin meni vähän omia suunnitelmia kovempaa vauhtia.

Hyvä rypäs (KE-PE ~73km ja n.7h) tuli juostua ja seuraavaksi lepoa (ja töitä joka päivä) ja sunnuntaille jäi vielä 6km juostavaa. Ensi viikolla sitten edessä toinen kova viikko ja toinen rypäs. MA-TO budjetoitu n.100km ennen firman pikkujouluja.

Tänään siis 25,5km, 2.31.00, 5.55/km

Link to comment
Share on other sites

VL/VK 15,2 km @ 4:53/km, ave 161, max 182. Piti tehdä kiihtyvä VK. Tuossa myrskyssä se oli mahdotonta valitsemallani reitillä. Vetelin siis verran jälkeen (ja lopuksi verraa myös) fiiliksillä menemään välillä kovempaa ja välillä hiljempaa. Paras kilsa oli alle neljä. Muuten menin myrskytuulen ja fiilisten mukaan. Vaikka sykkeet ovat PK, oli oikeasti kunnon VK kyseessä. Ei satanut, tuuli ihan helvetisti. Lämmintä piisasi, liikaa oli päällä. Valivali. Hyvä treeni. Slainte!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy