Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Ke 23.11.


Liikkuja
 Share

Recommended Posts

20 km

4 + 3 x 3 km kympin vauhtia (2 km) + 3 km

Heti lämmittelyn alussa kohdalle osui rapsakka sadekuuro, joka sai vähemmän tuoreilla jaloilla liikkuneen veteraaniurheilijan hetkeksi miettimään koko homman mielekkyyttä ja kysymään itseltään mitä järkeä on sijoittaa viikon ja koko treeniohjelman intensiivisin ja vaativin treeni 15 km TV-kovan ja 20 km peruslenkin jälkeiselle päivälle - tyhmemmänkin pitäisi tajuta että sen oikea paikka on heti lepopäivän tai superpalauttavan lenkin jälkeen!

No, annoin negatiivisten ajatusten mennä ohi yrittämättäkään vastata niihin. Hain vain muistin sopukoista jutun saksalaisesta maantiepyöräilijästä Jens Voigtista, joka on tunnettu loppumattomalta vaikuttavasta sitkeydestään: häneltä kysyttiin miten hän motivoi itsensä tekemään raskasta vetotyötä kilometri kilometrin ja etappi etapin jälkeen kun väsymys painaa, mieli hakee syytä hellittää ja jalat huutavat tuskasta hän vastasi: I just say "Shut up, legs!"

Jees! Yhteensä 9 km kympin vauhtia ei ole missään muodossa lempiharjoitukseni ja 3 km kympin vauhtia on minulle jo niin pitkä matka, että tunnustan jännittäväni ja melkein pelkääväni sitä etukäteen. Tiedän että illusiot tulevat karisemaan jo ensimmäisen vedon aikana ja viimeistään yhdeksän minuutin jälkeen alkaa tiukka neuvottelu ihanneminän ja todellisen minän välillä ja todellinen minä voittaa aina. Mutta tällä kertaa tulosta voisi kutsua tasapeliksi: ensimmäinen veto oli ok, toisella lipsuin hieman, mutta kolmas oli ihan kohtuullinen loppuun asti. Mikä valtava ero edelliseen kertaan: jalat säilyivät niin hyvässä vedossa - ehkä pientä vasemman takareiden kireyttä lukuunottamatta - että sen puoleen olisin voinut lähteä vielä neljännelle.

Mutta parasta päivän treenissä oli makea väsymys kotiin päästyä!

Link to comment
Share on other sites

Esport Areenalla kauden avaus. 9 kertaa jäljellä (+E24), kun kymppikortti tuli hommattua.

Alkuun tuntui juoksu tosi nihkeältä ja tuskaiselta ja kolottikin vähän joka paikkaan. Siitä se sitten aukesi. Päätin tehdä flunssan jälkeen suht kevyen harjoituksen juoksemalla 9 kierrosta ja kävelemällä yhden. Ja otinkin tosi iisisti nuo kävelypätkät, niinkuin tapoihini kuuluu ultrillakin. Jotenkin tuntuu, että palauttaa paremmin kuin se, että pyrkii kovaa eteenpäin kävellessäkin. Aika hyvin onnistuinkin kevyehkössä harjoituksessa. Vaikka vähän jaloissa tuntuu, niin ehkä jopa menen vielä illalla pikkulenkille. Tylsää oli, kun yksin joutui tahkota 3h.

28,08km (72kier), 3.00.00, 6.25/km

Kävelyt (6kier) ka. 11.29/km, Juoksu (66kier) ka. 5.57/km.

Link to comment
Share on other sites

Lepo. Jotenkin sellainen olo, että tästä viikosta tulee jonkinlainen "lepoviikko". Uni on huonoa, aamulla ei pääse sängystä ylös jne. ja kun lopulta joskus nousee (tänään 11 maissa) niin on silti ihan poikki, joten kilsat saavat jäädä nyt vähiin. Huomenna toki lenkki, mutta pe-ma duunimatka saattaa jäädä kokonaan ilman treeniä.

Link to comment
Share on other sites

Jees! Yhteensä 9 km kympin vauhtia ei ole missään muodossa lempiharjoitukseni ja 3 km kympin vauhtia on minulle jo niin pitkä matka, että tunnustan jännittäväni ja melkein pelkääväni sitä etukäteen.

No 3x3km kympin vauhtia onkin ihan sairas treeni. Voi olla, että jos tuo onnistuu, niin optimaalinen kympin kisavauhti onkin kovempaa. En itse ikinä uskaltaisi tehdä moista...

Link to comment
Share on other sites

2 min käsillä seisontaa.

Meinas vetää aika vaikeeks tän käsilläseisonnan kanssa, kun toi pienin alko ihmetteleen, että mitä ihmettä toi oikein tossa puuhaa. Se otta vauhtia vähän pitemmältä ja tuli yrittään saada nurin vetämällä paidasta eri kohdista. Lopulta, kun ei vielä tuossa kohtaa tultu alas normaaliin asentoon, niin sitten makaamaan selälleen katselemaan alle jatkamaan ihmettelyä. Hiisi. Meinas joutua väkisin tuleen alas jo paljon ennen aikamerkkiä.

Distance: 11.0 km

Duration: 54 min

Huamenna pitäis yrittää tehdä taas vedontapaisia. Tänään piti siis juaksennella keveesti kuvioita. Vedot olis alle 4min/km, joten vaan tapaisia niistä taitaa tulla tämän päivän tuntemusten perusteella.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy