Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Lauttasaaresta kohti kolmea tuntia


Baltsu
 Share

Recommended Posts

Lauttasaareen on siis hyvin pitkälti palstaveljien aktiivisuuden johdosta muodostunut juoksuporukka, jossa tavoitteena on kolme tuntia maratonilla. Yksi yhteislenkki on takana, joka suuntautui Mutterikahvilalta Lauttasaaren ympäri ja seuraava lenkki olisi ensi keskiviikkona 16.11. klo 19. Lähtöpaikkana sama Mutterikahvilan tienoo ja reittinä etukäteen ajateltuna Lauttasaari-Kaskisaari-Lehtisaari-Kuusisaari-Muncca-Hietsu-Lauttasaari.

Jatkossa reitit, lenkkien pituudet ja vauhditkin tulevat varmaankin vaihtelemaan, mutta olennaista lienee se, että pyrimme järjestämään yhteislenkin kerran viikossa. Siinä on juoksun ohessa sitten hyvä spekuloida ja jutella treenauksesta. Sellaisia "ei tuu onnistumaan" - henkilöitähän ei ole mukana.

Kyseessä ei ole mikään suljettu salaseura, vaan mukaan saa tosiaan tulla ja vaikka kaikki nyt kiinnostuksensa osoittaneet ovat olleet miehiä niin ei se sulje naisia ulos, vaan kuka vain joka on juossut vaikkapa 3.10-3.20 (tai vaikkei olisikaan juossut edes maratonia, mutta joka kokee voivansa treenata kohti kolmea tuntia) ja jolla on tähtäin kolmessa tunnissa niin saa tulla mukaan. Se on itseasiassa hyvä, jos porukkaa on vähän enemmän niin toiminnalla on jatkuvuutta, eikä homma lässähdä heti jonkun työesteen tai telakan vuoksi. Mielellään otetaan myös Helsingissä käymässä olevia vierailevia tähtiä lenkille mukaan.

Samoin jotain aamulenkkiä voisi jossakin vaiheessa ajatella. Viime kesänä, kun merivesi oli lämmin, ajattelin sellaista aamun aloitusta, jossa lenkin jälkeen voisi pulahtaa, mutta sen ajatuksen voi tähän vuodenaikaan unohtaa. Eli tavataan keskiviikkoiltana, käydään juoksemassa ja katsotaan, miten päästään eteenpäin kohti juoksutavoitteitamme.

Nyt täytyy painaa heti "avaa uusi ketju", koska eilen lähdin saunaan ennenkuin teksti oli valmis ja se katosi sitten jonnekin bittiavaruuteen.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 1,4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Näillä näkymin ilmestyn mutterille ke klo 19! Ehkä ton lenkin vauhdin vois miettiä etukäteen: miten olis esim. kynnysvauhtinen (maravauhtinen) lenkki niin että alkuun lämmittelyä n. 15 min ja sitten vauhdin nosto esim. n. 4:20-4:30 min/km? Tässä vaiheessa vuotta en juokse kuin yhden kovemman lenkin viikossa, ja tämä kimppalenkki voisi olla siihen sopiva...mutta toki pk-meininkikin kelpaa :)

Link to comment
Share on other sites

Jos keskiviikko ei käy monelle, niin otetaanko jatkossa torstai? Tiistaita ei oikein viitsisi ottaa, kun silloin voisi tehdä jatkossa jonkun tosikovan harjoituksen. Nythän olen vasta himmaillut. Tuo kiihtyvä on tietysti porukkajuoksussa ihan hyvä idea, koska saa ensin lämmöt ja sitten ryhmässä ikäänkuin vauhti kiihtyy. Kyllä sitä vähän kovemmassakin vauhdissa voi jutella. Pegasuksen kanssa juteltiin Aaltokympillä alun 4.06min kilsoilla. Viimeksi taidettiin mennä alle 5min/km vauhtia, joten tuo sinun vauhtiehdotuksesi oli ehkä hieman alakanttiin. Tosin ehdottomasti kannattaa mennä keli-, reitti-, matkavarauksella. Siellä on paikotellen aika pimeätäkin.

Joka tapauksessa tänään klo 19 Mutterilta.

Link to comment
Share on other sites

Juoksuharrastukseen tuli nyt pakkotauko, kun keuhkokuume iski päälle viime viikon lopulla. Helvetillisen kipeäksi tauti teki ennen kuin antibiootit alkoivat vaikuttamaan. Varmaan joskus joulun tienoilla voi taas aloittaa säännöllisen lenkkeilyn, mutta kondis ehtii totaalilevossa tippua sen verran, etten 3 h-porukan yhteislenkeille ainakaan tammikuuta ennen mukaan tule. Tsemiä kuitenkin 'Mutterilaisille' ja toivotaan että pystyn palaamaan kuvioihin mahdollisimman pian!

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Onko Larun sub 3 h ryhmä talvitelakalla? Kävi mielessä että kunhan pääsen taas juoksemisen makuun niin voisi heittää jotain yhteislenkkejä ulkona tai Ratiopharmilla. Onko Larun herroilla muuten jo selvillä seuraavan maratonstartin aika ja paikka? Mä juoksen varmaan vain yhden maratonin 2012, todennäköisesti loka- tai marraskuussa, ja keskityn parantelemaan lyhyiden matkojen ennätyksiä keväällä/kesällä/alkusyksystä. Puolikas pitäis vetää alle 1:25, kymppi alle 38 ja cooperi 3400-3450 m.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy