Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Ke 9.11


Baltsu
 Share

Recommended Posts

Palauttavaa 11,5km.

Nyt oli mentävä tosi hiljaa, koska pohkeet kipeinä. Eilen tuli kuitenkin mentyä 15km illalla ja vaikka se ei ollut kuin Ave 142 tahtia niin vedin sen kevyillä kisakengillä.

Hienosää nyt, kun ei tuule yhtään ja aurinko paistaa. Toki kylmentynyt sää reilusti, mutta laitoin lyhythihaisen juoksupaidan ja juoksutakin väliin vielä pitkähihaisen ja käsiin sauvakävelyhanskat niin hyvin sujui.

Link to comment
Share on other sites

20 km.

4 x 2 km kympin vauhtia toooosipitkillä palautuksilla eli käytännön toteutuksena 8 min (7 min) Polarin piipitysten mukaan ja kilometrit täyteen juoksemalla "ein-" ja "aus-"

Kolmannen ripiitin jälkeen oli vielä täysi kunkkufiilis, mutta viimeinen veto oli voimaton eikä syke tainnut edes käydä >90%. Vetosykkeet käyttäytyvät toki joskus oudosti eli eivät nouse "tarpeeksi" tai nousevat "liikaa" suhteessa vauhtiin eivätkä ne ole "kellontarkkoja" mittareita, mutta kyllä sen tunsi muutenkin ettei viimeisessä vedossa ollut samaa pontta kuin kolmessa ensimmäisessä. Jos on totta että viimeiseen vetoon sisältyy 90% intervalliharjoituksen tehosta, niin nyt jäätiin korkeintaan 50% tehoon - mutta onhan sekin parempi kuin ei mitään.

Hienon keli kruunasivat syksyn ensimmäiset jäätyneet lätäköt kynnöspellolla. Vielä pärjäsi lippiksellä ja lyhythihaisella paidalla tuulitakin alla, mutta kyllä tulevan talven ensilumen saattoi jo haistaa.

PS oma armoton diagnoosi vetotreenin epäonnistumiseen kuuluu: jätkällä ei yksinkertaisesti riitä voimatasot! Tähän saakka on ilmeisesti suhteellisen mukavasti pärjätty hintelänä keski-ikäisenä miehenäkin, etenkin kun ei ole kymppiä lyhyempiä matkoja juostu, mutta nyt näkee vääjäämättä että tiettyyn juoksuvauhtiin vaaditaan tietty maksimivoimataso - eli kai tässä on rautaan muodossa tai toisessa talven aikana tartuttava...

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

Ensi viikon puolivälissä kylmenee ja tulee lunta. Tässä on nyt siis viikko aikaa varata autojen renkaidenvaihdot ja lopettaa sitten ulkolenkkeilyt.

Älä pelottele. http://www.foreca.fi/Finland/Helsinki/tenday

Tuolta esim. TO 17.11 +6 ja PE 18.11 +5... kelpaa kyllä.

Itse löträilin tänään tunnin verran Aulangon kylpylässä. Illalla sitten kiihtyvä kymppi siten että alku lepposasti ja lopussa vähän kiristystä ja keskari sinne 4.55-5.00/km tasoon. Siinä suunnitelma, saa nähdä mitä tapahtuu oikeasti.

Link to comment
Share on other sites

Illalla sitten kiihtyvä kymppi siten että alku lepposasti ja lopussa vähän kiristystä ja keskari sinne 4.55-5.00/km tasoon. Siinä suunnitelma, saa nähdä mitä tapahtuu oikeasti.

Elikkäs illalla vähän sitä reipasta. Alussa pari rauhallisempaa kilsaa (5.16, 5.05), sen jälkeen vauhti 4.50-4.55 tasoon ja viimeinen kilometri 4.35. Ihan kivasti ja suht kevyesti tuli, mutta ei näillä jaloilla ja tällä kunnolla näitä treenejä tehdä kun satunnaisesti. Mukava kuitenkin oli vähän rääkätä vanhaa miestä.

10km, 49.17, 4.56/km, +0,1c

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy